Бедността се феминизира, отчетоха от КНСБ

Повечето безработни у нас са жени, а и заплатите им са по-ниски
5 мар 2010 12:15,
40
Бедността се феминизира, отчетоха от КНСБ
Снимка: БГНЕС

"Може да се говори за феминизация на бедността у нас", обяви лидерът на КНСБ Желязко Христов.

По думите му там, където глава на домакинството е жена, семейството е по-бедно с 25-30% спрямо другите домакинства.

"Жените са по-голямата част от безработните, заплатите им са по-ниски, те са и жертва на трафик на хора", посочи Христов.

Той допълни, че жените у нас са по-образовани, но шансът има да намерят работа по специалността е по-малък.

"Високото равнище на безработицата в определени региони и острият недостиг на работни места ще принуди много жени да приемат работа при всякакви условия и на всяка цена, което е предпоставка за разширяване на обхвата на сивата икономика", каза още синдикалният лидер.

Желязко Христов каза още, че средната работна заплата на жените през 2009  година е с 15,7 на сто по-ниска от тази на мъжете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ха ха , ще изпукат вика. Да де , в новобългаркото гей общество какво друго да се иска освен да изпукат жените.Хич даже ви не трябват жени , жените ви ги изпонаебаха турци и гърци пък вий си се праскайте помежду си и ревете колко сте бедни и онеправдани. ;)
34
8
 
2
 
! Отговори
Малтус преди 14 години
Ами,жените и без това са повече от мъжете.Като са бедни и безработни,ще забягнат в чужбина да гледат баби или ще изпукат и ...половете ще се изравнят.А и за по=младичките се намира работа.
33
1
 
7
 
! Отговори
ваня преди 14 години
3 като не искаш да ги храниш"патките" ги освободи поради намаляне обема на работа.ако шефовете ти не са те питали като са ги наели май не те смятат и теб за много ценен кадър.
32
9
 
3
 
! Отговори
з преди 14 години
То напоследък лъжи, лъжи, аблуди но като това скоро не е имало. Трябва да си глух и сляп за да повярваш на тази новина.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Жеката ще се разплаче, горкият. То и то бедно като църковна мишка :)))
30
5
 
4
 
! Отговори
някой преди 14 години
Абе нещата са така отчасти. Отчасти не е вярно.Относно трафика на хора категорично жените преобладават сред жертвите, макар да има и мъже.Със сигурност обаче не е вярно че безработните били предимно жени, едва ли не почти всички мъже не само че имат постоянна работа, ами печелят и много пари. Безработни и бедни мъже също има много. Що се отнася до определените професии, то наистина в икономическите специалности се търсят още много жени, да не кажа че мъжете се търсят даже по-малко.
29
0
 
6
 
! Отговори
Bulgaria преди 14 години
Една жена може да те вкара,може и да те изкара от затвора
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Желязко Христов.kyrvichkaaaaaaaaaaaaaa
27
3
 
6
 
! Отговори
Росен преди 14 години
Това изобщо не е вярно, в момента се търсят по вече жени в сферата на икономическите длъжности, в търговията, в администрацията, в образованието. Основна причина е , че жените се съгласяват на по малки заплати.Който не вярва да ратвори вестник позвънете.
26
6
 
5
 
! Отговори
дет преди 14 години
да бе за тва навсякъде се търсят продавачки със заплата 400+. Докато мъжете бачкат кат волове за същите пари. - съгласен съм с 20 :D
25
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Като чуят 26 годишна и си мислят "Тая ще иска да излиза в майчинство, я по-добре да взема някой мъж". Никой не ти гледа ни опит, ни образование. "Много е вярно! Тъкмо се научи да прави нещо смислено и хоп - оплодят я!
24
3
 
7
 
! Отговори
lol преди 14 години
И на мен ми е писнало от "простотиЙ" и простаци като теб!
23
16
 
8
 
! Отговори
re преди 14 години
Това също е вярно и аз лично не го одобрявам. Но пък от друга страна жените винаги са били по-слабо развити умствено. Дори при професии насочени изцяло към жените, като гинеколог например, отново доминират мъжете. Просто мъжете имат повече в главата. Факт.
22
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Повечето жени са използвачки и не обичат да плащат сметки дори и да имат пари. Много от тях ще се справят и без заплати :-)))
21
4
 
12
 
! Отговори
vena преди 14 години
Един здрав протест на жените трябва да се спретне.С лозунг не на насилието, не на дискриминацията в работата, не на трафика на хора. Не на нападките в медиите.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като чуят 26 годишна и си мислят "Тая ще иска да излиза в майчинство, я по-добре да взема някой мъж". Никой не ти гледа ни опит, ни образование.
19
1
 
17
 
! Отговори
!?!?! преди 14 години
Пак се намери тема да ни раздели! На работа - колежките са "патки дето се почесват", ама вкъщи жена ти и дъщеря ти като се оплачат от шефа или колегите, си готов да им строшиш вратовете, нали?
18
13
 
6
 
! Отговори
SSSS преди 14 години
Бедността се феминизира, отчетоха от КНСБТова мен напълно ме устройва, колкото повече бедни жени толкова по лесни ще стават.................
17
0
 
5
 
! Отговори
4040 преди 14 години
защото за съжаление напоследък те са повече...и от тях се прави "представителна" извадка
16
8
 
4
 
! Отговори
Салахадин преди 14 години
Така е я.Друго си беше на интервю за търговски представител да кандидатстват мъж и оназ куха лейка с късата пола.Кво ти разбира жена от бира?Трябва си мъж,който знае из озоснови за какво служи бирата.На ви сега еманципация!!!Служебна кола и телефонче а?Я поработете малко за тез пари!!!