Строят хеликоптерна площадка в "Подуяне"

Общинарите дават на концесионер част от Западния парк
Обновена: 20 дек 2010 14:01 | 20 дек 2010 14:00,
39
Строят хеликоптерна площадка в "Подуяне"
Арх. Петър Диков Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет одобри строителството на сграда с хеликоптерна площадка в район "Подуяне".

Пред журналисти главният архитект на града Петър Диков уточни, че сградата се намира в жк "Хаджи Димитър".

Съветът е одобрил и площадка в район "Младост", но Диков не знае дали тя се използва.

По думите му Столичната община има намерение да съдейства за изграждането на хеликоптерни площадки в комплекса на ВМА, както и на сградата на болница "Токуда".

Столичният общински съвет одобри и промяна в плана за регулация и плана за застрояване на представителната част на Западния парк, с което ще се даде възможност за изграждането на атракционни съоръжения върху сегашна база на "Озеленяване" ЕАД.

Според главния архитект, който е вносител на предложението, до края на януари се очаква да бъде обявен търгът за концесионер на тази част от парка.

Още по темата

Атракционните съоръжения ще бъдат изградени на площ от около 40 декара, но за разлика от закрития увеселителен парк "София ленд", там няма да се допуска строителството на масивни сгради, посочи Диков, цитиран от БТА.

Бъдещият концесионер ще охранява и поддържа цялото пространство на тази част от парка. Според него се очаква до лятото да има одобрен концесионер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
бай гунчо преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Разбира се че трябва да се строят хеликоптерни площадки в близост до болниците.Странното че все още ги няма,а се мислиме за развита държава.Друг е проблемът със шума, който ще генерират излитащите и кацащите машини за живеещите около тях.Преди години ми се наложи да поживея до Окръжна болница Джеймс Кук в Мидълсбро Великобритания.Много неприятно е за човек който не е свикнал със шума на излитащи и кацащи машини.Въпреки това мнението ми е че наиситина трябва да ги има.
37
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 13 години
А казват, че сме зле. Я виж - супермодерен стадион си строим, сгради с хеликоптерни площадки...Смях
36
0
 
14
 
! Отговори
do българин преди 13 години
няма да стане кметицата разчита на вонящата гмеж за изборите
35
0
 
15
 
! Отговори
до 35 преди 13 години
Какво му пука на него, че вече има? Важното е комисионни да се взимат!
34
1
 
20
 
! Отговори
Българин преди 13 години
А няма ли кой да уведоми това *** Диков, че ВМА още от построяването си ИМА хеликоптерни площадки на покривът? - с очите си съм ги виждал !!!За каквото и да става въпрос, винаги имам чувството, че тоя е паднал от небето в София !!! Или може би и той като Мухобойко "строи" съществуващи неща, като например тунелите на метрото около НДК, които съществуват още от Бай Тошово време.
33
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 13 години
15 - аз съм съгласен някой да вземе половината Западен парк, само и само да разкара вонящата *** гнус от кварталът ми !!! Най-малкото защото хъхрещите бандити вече така и така са подкарали паркът с брадвите.Западният парк е пака запуснат, че няма накъде повече, по-добре да се поддържа и да се използва, но с някакви правила, които и да се спазват.Но за нещастие смятам, че концесионерът ще вземе северната част на паркът, тоест не при ***, а от другата страна.
32
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А хиликоптери имаме ли??
31
0
 
20
 
! Отговори
питанка преди 13 години
Другарю Диков, това което правите е престъпление към нашия град. Има си София ленд, построен в паркова среда и следва да остане увеселителен парк! Общината щом може да строи хеликоптерни площадки, а ББ да ходи до Бразилия на разходка, значи имаме пари за увеселителен общински център. Защо на мястото на София ленд ще строим в парка небостъргачи, а в Западния парк пак ще страим нещо ново, а в Южния парк дори не знаехте, че се налива бетон, който още не е отстранен. Оставете малко зеленинап в града
30
1
 
20
 
! Отговори
Подводничар преди 13 години
Браво! Сега искам бате Бройко и Фандъкова да разрешат строеж на пристанище за подводници в Северния парк! А догодина космодрум в парк Триъгълника! Да ни е честито!
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
целта е да се постигне "озеленяване" на нечии баткови сметки
28
1
 
19
 
! Отговори
цура преди 13 години
Браво!*** от Левски и Хаджи Димитър ще има къде да си паркират каруците-точно до Бойко!
27
0
 
18
 
! Отговори
муню преди 13 години
а на нас в Банишора няма ли да ни построят една площадчица,нали станахме вече 1 зона и ние.
26
2
 
15
 
! Отговори
муню преди 13 години
ама и вие странни хора сте ,не гледате ли телевизя,вестници не четете ли?ами Бат Разбоико,каза че всичко е наред!магистрали нали ще има(за колко дълго не се знае)?излизаме от кризата,има светлина в края на тунела.Диков кво ви е виновен?Не е виновен човека,нали Ст.Софиянски е единственият(по негови думи)политик в България,за които е доказано в съда ,че е невинен.ама какви хора сте и вие еииии
25
1
 
27
 
! Отговори
Nosferatu преди 13 години
На глаДния архитект Диков, някой пак му е обещал комисионна! Ей то бива лакомия, бива ненаситност, ама тоя Диков би всички рекорди!
24
0
 
19
 
! Отговори
perekly преди 13 години
да се възстановят съоръженията на мястото на срутените в Западен парк съм съгласен.Строеж на нови? От този човек и от тези общинари?НИКОГА!!!
23
3
 
20
 
! Отговори
чайшукарие преди 13 години
Има една чудесна българска дума, която културните хора знаят, но рядко употребяват."Хвалипръцко"-това е Б.Б ,барабар с хеликоптерните си площадки и кметовете с образование трети клас, които го подкрепят.
22
0
 
21
 
! Отговори
тъп и прост преди 13 години
София Ленд - попада в зона за озеленяване - тоест не може да се строй върху нея - далаверата е ако може да се промени този статут ... то за и това го направиха София Ленд - за да може да построят там едни китни блокчета ...
21
1
 
22
 
! Отговори
БОКЛУЦИ! преди 13 години
Кога ще изхвърлим този *** от управлението на града ни? Какво е допринесъл за архитектурния облик на столицата? Само мега-плямпало мега-крало.Зелените площи непрекъснато намаляват, а сега и хеликоптери ще се тръшкат из града! Инцидентите с тези машини никак не са малко, площадките трябваше да са по-отдалечени.Вместо надежден наземен транспорт за софиянци, управляващите ще подхвръкват насам-натам.***!
20
0
 
18
 
! Отговори
иван загубан преди 13 години
Дообре ли сте ,това е най бедната община такива неуредици и мизериятия са, корумпираната детска градина е там, и и само това да ,беше.Администрацията не прави нищо то до тях не се стига, сега хеликоптерна площадка-дасе нагушат тъпоумните кметове....
19
0
 
16
 
! Отговори
тото преди 13 години
Страшни сте, измамници,