БЧК събира пари за пострадалите в Непал

Над 75 000 души имат нужда от хуманитарна помощ
5
БЧК събира пари за пострадалите в Непал
Снимка: Ройтерс

БЧК подпомага пострадалите от земетресението в Непал чрез изпращане на благотворителни СМС-и на номер 1466 към всички мобилни оператори на стойност 1 лев, съобщиха от пресцентъра на БЧК.

Още по темата
Българският Червен кръст следи с тревога ситуацията в Непал, изразява своите съболезнования по повод хилядите жертви и се солидаризира с действията на Непалски Червен кръст и на Международното Червенокръстко движение.

Доброволците и служителите на Непалския Червен кръст работят на терен, подпомагат търсенето на оцелели и спасителните действия на властите и оказват първа помощ на засегнатите от бедствието.

Екипи на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец вече работят на място за оценка на щетите и за подпомагане действията на Непалски Червен кръст, като още в събота, 25 април, МФЧК/ЧП отпусна 500 000 швейцарски франка от фонда си за незабавна реакция при бедствия.

Федерацията отвори и бедствения резерв от складовете си в Ню Делхи, Дубай, Куала Лумпур и Банкок, за да предостави материали от първа необходимост.

МФЧК/ЧП обяви спешен апел за предоставяне на незабавна хуманитарна помощ за 75 000 души, като са необходими 33,4 млн. швейцарски франка (63 188 792 лв.).

БЧК се присъединява към апела на МФЧК/ЧП и обявява Национална благотворителна кампания в подкрепа на пострадалите от земетресението в Непал. Дарения се набират: По банкова сметка

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
IBAN: BG23UNCR70001519676152;

BIC: UNCRBGSF;
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

(За пострадалите от земетресението в Непал). Чрез изпращане на благотворителни SMS-и на номер 1466 към всички мобилни оператори на стойност 1 лев. Оn-line на интернет страницата на БЧК – www.redcross.bg. Българският Червен кръст поддържа непрекъсната връзка с Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (www.ifrc.org).


5
Още по темата: БЧКНепалдарения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
SMS - ЛЕВЧЕ + 20 СТ! преди 6 години
ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ДДС'то КЪМ СМС'ИТЕ В ПОДКРЕПА НА БЕДСТВАЩИТЕ! МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ И ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЯБВА ДА НАПРАВЯТ ПАРИ НА ЧУЖД ГРЪБ...ГЪРБИ, ГЪРБИ, ГЪРБИ... НАРОДЪТ Е ***... ГЪРБИ!!!
3
0
 
4
 
! Отговори
Корпупция преди 6 години
За пострадалите в Непал или за ново БМВ на шефа? Не е сигурно.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tryabva da si spodelim bogatstvoto sis betstvashtite bratya na zemnoto kilbo
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пак двойните стандарти...