Как един българин придоби остров и стана княз?

Владимир Баланов от година има княжество и кани умни хора за граждани
17 юни 2015 15:48,
81
Как един българин придоби остров и стана княз?
Снимка: Нова тв

Владимир Баланов е бизнесмен, а отскоро е и княз в собственото си княжество – остров Нова Атлантида в Тихия океан.

Островът на Баланов е с площ 27 000 кв. км и се е образувал преди две и половина години след най-голямото вулканично изригване в света за последните 1000 години. Той е изцяло изграден от монолитна скала.

След образуването си, новият остров остава ничия територия. Затова сънародникът ни решава да намери пътя, по който да си го купи. И така от 22 май миналата година островът се превръща в реална държава. От една година, по силата на международното право, Баланов е собственик на острова, заедно с 200 мили от ареала около него. Това автоматично му дава право да добива и използва природните богатства от въпросната територия.

Баланов разказва пред Нова тв, че за да добие острова не заплатил никаква сума за него, а е плащал само за експедицията, за да достигне до него, тъй като той се намира много навътре в океана, на 16 000 километра от България.

Приключенецът споделя още, че когато дадено парче земя не е собственост на никой, за да стане обособена територия то трябва да бъде припознато от дадена държава. Затова Баланов решава, че това парче земя трябва да бъде българско.

Но България решава да не го приеме, тъй като приемането на територия е труден процес, който изисква смяна на конституцията и свикване на Велико народно събрание. Именно поради този отказ Баланов се решава да създаде нова държава. И си търси граждани, които засега са 130 души.

А да изготвят план за икономическо развитие на Нова Атлантида Баланов търси съдействие от членовете на "Менса" по цял свят. Затова и предложил на всички интелектуалци, които могат и желаят, да станат поданици на неговото княжество.

"Искам Нова Атлантида да стане държавата на умните хора", категоричен е той.

Сред официалните жители на острова вече и председателят на "Менса – България" Христо Радков. Той обясни, че в недрата на океана около острова може да има залежи на нефт и газ. Освен това, там плувал много планктон, от който също се произвежда петрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Драганов. преди 8 години
До 56-ти: То И САЩ е започнала предимно с затворници и всякаква ***. Те за това и имат милиони затворници по затворите си и в момента. Генетично се предават подобни наклонности.На една нова държава не й трябват крадци и убийци, а млади и способни умове, които да помогнат за развитието на държавата, а не за нейното падение!
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Поредният блъфИма снимки. Потърси и ще намериш. Острова не е равнинен. Има и растителност. Това което той прави не е реклама, но не е и за хора със затворени мозъци. В момента в който ще настъпи трето прошествие тези острови ще са спасителни кораби. Има много островчета в океана, които до приди 20 години са били пусти а днес ако отидеш няма да повярваш. Всичо е човешката ръка ум и душа
56
4
 
1
 
! Отговори
Поредният блъф преди 8 години
Като прави реклама на този остров, нека даде фото, да го видим що преставлява. Ако е равнинен, както повечето острови в Пасифика, достатъчно е един тайфун и сте на оня свят. Най-малкото цунами може да ви погълне. Всичко това е един блъф. Ако имаше такъв, досега Щатите да са го взели под своя опека, още повече че имат сателитни снимки и веднага ще го разучат такова чудо от цели 22 хиляди квадратни километра. Кой знае каква скаличка е. Вулканичните острови - днес ги има, утре ги няма.
55
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя *** има подозрителна по руски смачкана муцуна, носи червено сако и знамето на "острова" му е синьо, бяло и червено. Говори характерно мйеко и бърка пълните членове. Снимки на новата територия забравил да направи. Кога най-после ще изпратим полуруснаците-мошеници да чукат камъни в кариерите?
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво бе 56 ти вече ме светна,ей на това му казвам аз търговски нюх,ако някой от нашите роднини пожелаят да се заселват там -да не им се поставят допълнителни условия.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ай ся острова има нужда и от цар...Цар Киро и тайфата му могат да пожелаят да се заселят там-продай им ги тези владения бе...
52
1
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
До 55: Това вече е правено. И Австралия, и Нова Зеландия първоначално са били заселвани с каторжници.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не го заселите този остров с няколко сюрий български поданници които не спазват законите на България,ще направите голяма добрина на всички.
50
2
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
До "***" Глупости са за глупаците. Много острови са присъединени територии към бивши колониални държави само заради това, че те първи са ги открили и първи са ги обявили за своя територия. Примери има много и за Англия, за Франция и за Испания. А на местното население, т.н. *** никой не му е искал мнението.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Глупав''Ако кани само умни - никой няма да се хване .....''******************************************************Колко умни останаха в тази .. държава.?
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
samo umni hora .... a koi shte raboti ?
47
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Патриотите (ако са такива) а вземат а се задействат. Никоя (дори и най-изостаналата) държава не може а пропусне шанс в 21 век да увеличи територията си с една четвърт. Това, което днес е гола скала, утре може да се окаже туристическа дестинация, източник на био или минерални ресурси или какво ли не. Хайде да ви видим сега какво можете. За това трябва да се действа, не само да се приказва.
46
6
 
4
 
! Отговори
циник преди 8 години
ГЛУПОСТИ, ГЛУПОСТИ, ГЛУПОСТИ, Без глас останах от смях, ХАХАХАХАХАХАХА!!!
45
2
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Ако Българската държава се беше съгласила да го придобие (след като Баланов го е предлагал) това щеше да бъде лъч надежда, нова светлина в в идейната безизходица, в която сме попаднали. Нова територия с размерите на Македония: това е велика придобивка! На Балканите са воювали даже само за една нива. Още не е късно, ако трябва, може да се преправи конституцията и да се присъедини тоя остров. На Баланов за компенсация може да се предложи пост на пожизнен управител както са правили в Испания.
44
3
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
За малко да се литна и да изтичам с чувалчето с пачки, ама добре че не съм толкова интелигентен като членовете на Менса и размислих.
43
1
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Ужилването 3... Хахаха :)))
42
4
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
По колко пари събирате от новодомците, товарищ княз?
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопШопе в кой век живееш? Не вади изводи от ваше село. *** няма да ги пуснат там но ако го вземат за 5 години ще има живот и много хора ще се заселят на спокойствие.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То се иска акъл за тая работа. Първо трябва да вкарат пчели и пеперуди. Необходими са му лекари, инженери, работници най лесно ще си намери да построят пристанище и летище. Лошото е че този остров е плаващ и ако навлезне във водите на някоя държаваще има проблем.Иначе при днешни времена ако го вземат евреите за 3 години ще направят инфра структора, и ще цъфнат паркове и градини катогъби ще паникнат и жилища.Българите не са отворени за новото. Те обичат да са лешояди, да обират останките
39
2
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Ако закара растителност и птици, след 100-200 години може да започне промишлен добив на гуано.