След кампания и дарения: Първата детска линейка

Медицинското оборудване струва над 150 000 лева
31 май 2017 10:37,
3

Първата педиатрична линейка в България е факт. Освен с шарения си външен вид, тя се отличава и с изрядното медицинско оборудване, което включва и кувьоз, в който могат да се транспортират новородени бебета от 500 грама и нагоре.

Детската линейка ще бъде дарена на "Пирогов", където ще бъде използвана ежедневно, обясни пред Bulgaria ON AIR Велислава Каймаканова-Ножарова, която е част от благородната инициатива.

Медицинското оборудване струва над 150 000 лева и ще бъде дарено от сдружение "Кауза".

"Пирогов" беше избран след разговори и консултации с много болници и всъщност те имат възможността и условията да имат такава линейка и тя да бъде използвана ежедневно", обясни Ножарова.

Оборудването, освен кувьоза, включва дефибрилатор, респиратор, а има и специален светлинен режим, за да помогне на децата да се чувства по-комфортно.

Амбицията на сдружението е занапред да има повече такива линейки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Като знам колко пари окрадаха Бойко и Пеевски от КТБ , колко окраде и продължава да краде дебелата лелка от асфалта, ми се плаче. Колко деца могат да се спасят..... тези *** ще горят в ада.
2
1
 
1
 
! Отговори
Циник до 1 преди 6 години
Аааа...не си прав! Ние сме "лежерна държава"...възгордях се , когато (в същия сайт) прочетох как сме гласували помощ за Сирия за 3 000 000$ ...а българските деца, и бебета може да почакат....те са калени!
1
1
 
5
 
! Отговори
Пуц преди 6 години
Като знам колко милиона е бюджета за автопарка на най-бедната държава в ЕС и колко линейки и лечения за деца можеха да купят за сметка на това, ми се повръща.