Павлова: Председателството може да промени имиджа ни

Според министъра културата ни е възможност за това
44
Павлова: Председателството може да промени имиджа ни
Кунева и Павлова. Снимка: БТА

Председателството на Съвета на ЕС може да даде шанс на България да смени своя имидж, смята министърът за българското председателство на Съвета на Европейския съюз-2018 Лиляна Павлова.

"Нас не ни познават достатъчно с позитивни неща", коментира Павлова по време на дискусията "Европа отново на път" днес в София.

Още по темата

Тя припомни, че 2018 г. е европейската година на културното наследство. В наши ръце е и през културата, и традициите, и историята, и през културната програма на председателството да се опитаме да променим имиджа и познаването на България, отбеляза министърът.

Според нея не стои въпросът дали ще има Европа, а в какъв формат, предаде БТА.

Тя отбеляза, че за България основните теми, познати като трите "К", са конкурентоспособност, кохезионна политика и култура. Но след днешния дебат по-скоро на дневен ред идва на първо място да бъде консенсусът - и в областта на климата, и на кохезионната политика, след това - конкурентоспособност и културата, тъй като 2018 г. е европейската година на културното наследство и това е уникална възможност България да бъде показана по различен начин, коментира Павлова.

Вицепремиерът в служебното правителство, отговарящ за подготовката на българското председателство на ЕС, Деница Златева посочи, че са определени политическите приоритети, предстои да бъде приета и националната програма, а към края на естонското председателство ще има яснота и по законодателните актове.

Относно Шенген ще има доста важни и чувствителни досиета и за България, коментира тя. Независимо, че не сме член на Шенгенското пространство, ние изпълняваме изискванията по отношение на опазване на външните ни граници, надявам се, че в най-кратко време ще имаме и така желания достъп до визовата информационна система, каза Златева.

Според нея необходимите допълнителни стъпки вече не са на техническо, а на политическо ниво за влизане и в Шенген, и в Еврозоната. Тя отбеляза, че много често чува от нашите партньори и от колегите в Брюксел, че бъдещото приемане на България в Шенген е свързано с теми като антикорупция, съдебна реформа, механизма за сътрудничество и оценка, които не са пряко свързани с готовността ни и възможността да осигуряваме надеждна защита.

Председателството трябва да даде увереност на нашите европейски партньори, че сме държава, която може да се ползва с доверие, и успява да балансира между различните интереси, коментира Златева.

Меглена Кунева, бивш вицепремиер в кабинета "Борисов 2" с ресор "Българско председателство на ЕС", отбеляза, че са се сменили трима национални координатори, но винаги са работили в много добра приемственост. Така и ще продължи, защото това е действително национална задача, заяви Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъртите кокошки обаче продължават да ни *** по главите
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв имидж демек " авторитет" ще промени някакво председателство на една зорлем направили е обедняла държава, последна по заплати и пенсии но с европейски цени. Държава без икономика и производство . Държава внасяща храни, плодове и зеленчуци произвеждала ги преди 25 г. в изобилие и за износ.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига стези простотии,на такива дърти кокошки!За 10 години клечане в *** на Гейландия,"имиджът"(демек,"името ни"),на пазители на престижното първо място отзад-напред не се промини и с микрон."Имидж",изграден точно на цялата политплява в която се въргалят такива овеществени ***,като горните,С РЕШАВАЩОТО УЧАСТИЕ НА НИЩОЖЕСТВОТО,НАРЕЧЕНО,"НАРОД"!
33
0
 
1
 
! Отговори
Блок бастер преди 6 години
Трите К на другарката Лиляна не бяха ли Ку Клукс Клан ?
32
0
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Две свинетки само килограмите са различни, но породата е една
31
0
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 6 години
Ще промени единствено твоята банкова сметка! и на вожда ти ,де....Жалки сте, жалки
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам Лили да покаже как влиза като фадрома защитавайки БГ и Кукунева, как разказва на децата от първи клас как некадърните като нея предадоха БГ заради нещо някъде там в... Африка! Дано доживея да видя! Бай Пешо... Багериста...трима сина! Лили! Ела чедо, ако те уволнят ще караш Симо на работа, като личен шофИор и охрана. Той е дребен. Миленче ли си МиГленче ли си не те знам! Тиии чичовото ти пожелавам вечно от цр***ни да искаш леб и дано ти дадат!
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простотия и глупост не се изтрива ! Това ще остане след ГЕРБЕРСКИТЕ НАПЪНИ !
28
0
 
11
 
! Отговори
Ох Ах преди 6 години
Дебели и грозни и нищо общо нямат с българската жена,вижте им хубаво алчните,крадливи,корумпирани,продажни физиономиии..срам ме е да се нарека Българин от тези не българи
27
0
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Лилето си мисли за трите "К"!
26
0
 
16
 
! Отговори
БЕЗСРАМНИЦИ преди 6 години
НАМЕРИХА СЕ - ЕДНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА СНАХА И КАТО ТАКАВА, ПОЛЗВАЩА СЕ С ПЪЛНИ ШЕПИ ОТ БЛАГАТА НА СОЦИАЛИЗМА. ДРУГАТА И ТЯ - ВНУЧКА НА АКТИВНИ БОРЦИ ОТ Т.НАР. ЧЕРВЕНА БУРЖОАЗИЯ. И ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА И ПРИ СОЦИАЛИЗМА, ТИЯ ВСЕ СА НА ВЛАСТ И ВСЕ СА С ДЕБЕЛИ ПАЧКИ И ТОВА ГИ ОБЕДИНЯВА. КАК СТАВА ТАЯ РАБОТА, А И КОЙ ЩЕ ИМ ПОТЪРСИ СМЕТКА НА"ПЪРВИТЕ ЕВРОПЕЙКИ" НА ЕДНАТА ЗА АЕЦ КОЗЛОДУЙ, А НА ДРУГАТА ЗА ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИАРДИ ОТ ЗЛАТНИТЕ, НЕ ДИАМАНТЕНИТЕ Й МАГИСТРАЛИ.
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Na suvremen ezik shte kajaPromenete misleneto si,a na curkoven ezik oznachava pokaite se i potursete Boga
24
0
 
14
 
! Отговори
Заблудена преди 6 години
Каква сладка заблудена овца, ако с едно председателство се сменя имиджа до сега всички да са го направили.Дела трябват а не думи. Запомни го сладка овчичке.
23
0
 
20
 
! Отговори
айде по-скромно преди 6 години
Калинки, калинки, калинки мои! Едната "историчка Кунева", бивш министър на просветата, не знае родната си история, но с какво самочувствие разказваше факти от историята ни. А пък притчата за Соломон, според Кунева Сократ, направо ни разби. Според Свинетка Павлова пък, всички шофьори трябва да плащат винетки и пътен данък, независимо от разбитите и липсващи пътища - справка "пътя" Свищов - Севлиево. Но пък как безсрамно са се изтупали, на фона на убийствената мизерия на хората.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PopravkaImidja ni ne se promenia ili izdiga ot drugi,oti sami nie si go srivame.Ne chakaite promianata otvun,tya tryabva da e nachin na mislene,jivot,koeto OFORMYA HARAKTERA.NE SE OPITVAITE DA PROMENITE NECHII HARAKTER,A MISLITE,ZASHTOTO MISLITE VI OPREDELYAT HARAKTERA I SUZDAVAT MNENIE.OT NAS SI ZAVISI MNENIETO ZA NAS SI SAMITE,AKO E DOLNO,DOLNO SHTE NI OPREDELIAT,AKO E S DOSTOINSTVO,S DOSTOINSTVO SHTE NI OPREDELIAT..taka mislya
21
0
 
15
 
! Отговори
студио Х преди 6 години
"Ужаса има две лица"
20
0
 
13
 
! Отговори
баба Пена преди 6 години
Които си приличат се привличат
19
0
 
18
 
! Отговори
Сладура преди 6 години
Бягай Европа,ние идваме!!!Какъв ти имиж какви ти ? евро.,за смях ще станат те и НИЕ!!!
18
1
 
22
 
! Отговори
ГРУХ-ГРУХ преди 6 години
Имиджът ти Лиле само касапите ще го оправят по коледа с големия сатър и яката парла4ка на макс. Много добре ще изглеждаш на палето от тухли докато ти остържат нагара и след това на фурна със зеле хахахахахха
17
0
 
22
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
"Краставите магарици през 9 баира се надушват" - народна поговорка