HelpBook.info: Хора сигнализират, институциите действат!

Обзор на сигналите, по които вече има реакции
21 мар 2018 17:30, Анисия Иванова
6
HelpBook.info: Хора сигнализират, институциите действат!
Снимка: HelpBook

След поредицата от обзори на нередностите, за които гражданите алармират до институциите чрез платформата HelpBook.info, сега ще ви представим и обзор на сигналите, по които вече има реакции от страна на отговорните институции.

Започваме със сигнала за строителни работници, които работят без обезопасителни каски на строителен обект в близост до Бизнес парк. По този случай "Главна инспекция по труда" се ангажира с писмен отговор да извърши проверка на място. Ние, от своя страна, очакваме да бъдем информирани за резултатите от тази проверка. Снимки вижте тук.

Продължаваме със  сигнал, който получи доста голям отзвук не само в медиите от Investor Media Group, и които се отнасяше за лоши хигиенни условия в една от тоалетните за пациенти на 20 ДКЦ - София. Отговор по сигнала дойде от "Столична регионална здравна инспекция", откъдето ни уведомиха, че е дадена препоръка за регулярно снабдяване на санитарните възли с консумативи и за своевременно отстраняване на техническите нередности. Вижте снимка тук.

От Столична регионална здравна инспекция получихме отговор и по друг насочен към тях сигнал, а именно този, че е практика водачите в столичния градски транспорт да пушат в кабините на автобусите. От здравната инспекция ни уведомиха, че подателят на сигнала е уведомен за компетенциите и предприетите от Столична РЗИ действия по повдигнатите въпроси.

Следващият сигнал, който получи положително развитие, беше за неработещо улично осветление в Ямбол, което общината поправи в рамките на два дни, за която бърза реакция получават заслужени аплодисменти.

Друг сигнал, които вече търпи развитие, е този за грешния пътен знак и на столичния бул. "Ал. Малинов".  По случая получихме отговор от заместник-кмета на Столична община Евгени Крусев, в който той уведомява нас и изпращача на сигнала за резултатите от извършената проверка. Оказва се обаче, че проверяващите са инспектирали друг знак, а не този, за който гражданинът е сигнализирал. Оставаме в очакване на последващото развитие и на този случай.

Започнахме да получаваме и отговори от Столичен инспекторат за насочени към тях сигнали, като например този за неработещи соларни лампи в парка зад културен дом "Красно село", като конкретно в този случай от инспектората ни уведомиха, че сигналът е изпратен по компетентност до директора на дирекция "Зелена система" към Столична община ланд. арх. Димитър Данчев.

Получихме и два отговора от Община Шумен по насочени към тях сигнали за наводнени улици на 18 март 2018.

Отговориха ни и от Център за градска мобилност ЕАД по сигнала за разрушения тротоар, който е част и от синята зона на бул. "Скобелев" в София. Директорът на дирекция "Паркиране и мобилност" Румяна Милова ни информира, че е предвиден ремонт на този тротоар. "След приключване на процедурата по избор на фирма-изпълнител и при наличието на подходящи атмосферни условия ще бъдат предприети мерки по възстановяване на тротоарната настилка", завършва отговора си Милова. Ние ще проследим кога ще бъде направен ремонтът и какви ще са резултатите от него.

Ще следим и всички останали сигнали, като разчитаме както на подателите им, така и на институциите и не на последно място и на всички активни граждани, да ни информират своевременно при настъпване на промяна по сигналите.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подавам сигнал за много прости и *** хейтари в сайта.
5
0
 
0
 
! Отговори
Nadev преди 6 години
Bg orajeinite stoki i proizvoditeli, targovci s qr ...daje i v siria, palestina, izrael, katar, irak, libia....oh, radev ko sha spasiava setne?!
4
1
 
2
 
! Отговори
Smartline преди 6 години
Bv patientite, lekarite i aptekarite s qr kod, kakto i bg zdravnata kasa...vasheto zdrave i vashata zdravna kasa v vashia smartphon...s edno dokosvane poluchavate fakturata za medicinskia pregled i service ot vashia doktor, aptekar, zdravna kasa...s edno dokosvane plastate za vasheto zdrave...oh, kef...
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако снимам нивата, ще дойдат ли да я прекопаят ? За един приятел питам
2
3
 
4
 
! Отговори
3лaтkoва Райкова преди 6 години
Може би ама надали
1
4
 
17
 
! Отговори
HelpBooiko преди 6 години
Продавам сигнал за не работеща държава.