Лекари от ВМА спасиха мъж с рядък тумор

Извършени са няколко сложни операции на пациента
26 мар 2018 11:30,
13
Лекари от ВМА спасиха мъж с рядък тумор
Снимка: Личен архив

Специалисти от Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия на Военномедицинска академия спасиха 62-годишен мъж с рядък тумор.

Поредната изключително сложна оперативна интервенция на пациента е направена през миналата седмица от екипа на проф. Никола Владов. Болният е имал тумор на долна празна вена.

След тотално изключване на черния дроб от кръвообращението за около 50 минути, е премахнат ретрохепаталният сегмент на вена "кава" между бъбречните и чернодробните вени, като същият бе заместен с изкуствен графт с дължина 12 см.

Възстановяването на пациента протича нормално и след като е напълно готов ще бъде изписан от клиниката на ВМА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че не е Клиника по Урология на ВМА, защото там са само ветеринари и аматьори. Начело с Професор Николов, мърляча Петков, дъщеря му Петкова и тем подобни недоразумения.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Бр.Стамов/уж д-р/Eвала , постави го на мястото му
10
1
 
1
 
! Отговори
До Бр.Стамов/уж д-р/ преди 6 години
Стамов ,Стамов явно си ветеринар или санитарАко беше истински лекар нямаше да напишеш това.Даже и да е истина,така ли се пише за колега/ако си/ Или си завистливо джипи или студент първи курс.Ех Стамов,ех завистливецо на лекаря на годината,спасил толкова животи избран от гилдията ти намери кусур.
9
1
 
2
 
! Отговори
До Х и подобните му преди 6 години
Спрете се бе плюещи ***.аци.Тази клиника е на световно ниво.Знаете ли колко животи е спасила ? А Проф Владов и екипа му са велики.Да аз минах химиотерапия 9 .Тя не е задължителна и е по твое желание И е безплатна.Вече четвърта година съм без проблеми.Моли се да не те ,,среща мечка" че в онкологията бая отчаяни умници като теб видях.Защо бе пубери невръстни си мислите че сте вечни и с мисълта ,,на мен това няма дами се случи"ПОКЛОН пред проф.Владов,с над 500 спасени живота годишно.
8
1
 
3
 
! Отговори
Х преди 6 години
Сега на човека му предстои да бъде "спасяван" с химио и лъчетерапия от докторите. Бизнесът трябва да върви. 84881
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната некадърна статия. Графт е нещо взето от човешкото тяло. Ако е от друго място на същото тяло се нарича ало-графт. Как хем ще е графт хем изкуствен? Това като дървен камък или ъгъл на сфера. Бива ли такава неграмотност. Опростачвате читателите. Засрамете се. За лекарите - браво. Постарали са се. Ако искат - могат. Но рядко искат. Само за "наши" хора искат. Обикновенните нямат достъп до такива операции. За тях са аутопсиите.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекари с главно "Л"ПОКЛОН
5
1
 
26
 
! Отговори
Горд преди 6 години
Ето че за пореден път българския лекар показа че е на световно ниво
4
18
 
1
 
! Отговори
ДАЛ БОГ ДОБРО преди 6 години
след прекарана подобна болест намерих лечение.свържете се с организацията ДАЛ БОГ ДОБРО. Много мили и добри хора са!!! ще намерите спасение. В България лечение няма. Ако човека не вярва ще си замине
3
18
 
1
 
! Отговори
д-р Бранимир Стамов преди 6 години
Тази операция може да я направи и селския ветринар.Само да ви кажа, че това е много грешен и безотговорен ход.Човека си е заминал до 2 седмици . Кръвния тракт ще навлезне в пасивна позиция и емулаторите на ендо клетки ще задръстят потока на хемоглубин.Дано да греша !!!!!!!!!!!!!!
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владов и Василевски са велики!
1
0
 
18
 
! Отговори
евала преди 6 години
Браво, само така.