Протест и контра: Кой какво иска за децата с увреждания?

Двата лагера пред парламента си размениха обвинения
15

1938 гледания   |  Още видео

Няколко дни преди готвения протест на майките с черни тениски, трайно настанили се в близост до Народното събрание, се разраства и контрапротестът на Национално представените организации и сдруженията.

Защо има разделения и ще се решат ли законодателните проблемите на хората с увреждания?

Още по темата

"Контрапротестът е там само когато има медии. Това е поръчка на управляващите. Те нямат лозунги. Нищо от нашите предложения не влиза в планирания закон за октомври", каза протестиращата майка на дете с увреждане Вера Иванова пред Bulgaria ON AIR.

"Откакто започнаха протестите ни всеки казва не сега, не така, не толкова бързо. Никой не казва нищо конкретно. Подигравка е да се чака 15 години за решаването на тези проблеми. Контрапротестиращите се опитаха да саботират нашата палатка, но опитите им не се получиха", поясни още една майка с черна тениска.

От контрапротеста заявиха, че имат разрешително до 5 август, но са готови да удължат демонстрациите си, ако се наложи, предаде Михаела Карабельова.

"Майките на деца с увреждания искат единствено личната помощ да се регулира. Не може да се приеме такъв закон. Те отказаха да обсъдят закона с министъра. Не можем да пишем отделен закон за всяка социална услуга. Законовите промени трябва да са в полза на всички хора с увреждания, а не само на една конкретна група", изтъкна говорител на контрапротестиращите.

 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Мама преди 7 месеца
Детенцето получава 930 лева, има и пенсийка от 150 лева, получава и интеграционни, аз получавам 540 лева- МАЛКО СА НИ- ИСКАМЕ ОЩЕ!
10
0
 
1
 
! Отговори
терминал 2 преди 7 месеца
контра , реконтра , валад , България - капо .
9
2
 
6
 
! Отговори
комунист съм! преди 7 месеца
От всеки според възможностите, на всеки според нуждите му! Да живей комунизма! Аз пък не желая да ми се вдигат данъците. И без друго плащам много и издържам безработни, многодетни и малолетни майки, на повечето от които децата им са с увреждания поради непроследена бременност, алкохолизирани татковци и немарливо гледане на новороденото ***. Някой смятал ли е колко от многодетните майки имат деца с увреждания? И колко бърже ще си направят още?
8
5
 
5
 
! Отговори
Пак герберастките преди 7 месеца
обичайни глупотевини - има и други с проблеми, затова да не обръщаме внимание на тези. За да намерим пари за тези, трябва да вземем от онези. Алооо, тъпунгери, вземете пари от колите на депутатите, от билетите първа класа, от дръвчетата по 200 лева, от копчетата за светофари по 20 000, пари има, спрете да крадете
7
6
 
7
 
! Отговори
Прекаляват преди 7 месеца
Предлагам да променим плоския данък и да стане 20%. Тогава без проблем ще финансираме желанията на тези клети жени. Междувременно няма да купуваме нова техника за спешна помощ. Нито медикаменти. Ще карат всички на хомеопатия и лечение със слънчева енергия защото приоритет на цялата държава са пълнолетните, болни дечица на горките женици. А ако вашите деца имат нужда от операция, примерно, пари няма да има защото са отишли за даунчетата на маминките от репортажа
6
8
 
7
 
! Отговори
аман от куку-мами преди 7 месеца
стига вече с тези хахави мами. Добре, имат проблеми, но много хора имат проблеми и не са спретнали палатков лагер. Вижте кои са най-активните мами - на някакъв с Даун, на някакви аутисти. Все едно цялото общество им е длъжно. Абсолютно никой не им е длъжен. Ако има пари в бюджета има и благотворителност. Но това е все едно да ми потропат от някоя фондация на вратата и аз да се чувствам длъжна да им давам пари за аутисти, все едно с нещо съм им виновна
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всъщност някой ще каже ли какво конкретно искат майките - ама наистина конкретно. Не просто промени в закона или приемане на нов закон за личната помощ. Какво точно искат, кои промени или нови неща искат да залегнат. Защото нещата вече отиват на протест "до дупка"
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ясна е цялата работа - пак изкараха любимците на ГРОБ, да прокарват интересите на властта.
Нали с този номер набутаха на власт и Винету...
3
3
 
16
 
! Отговори
Цецо преди 7 месеца
Един спонтанно предизвикан протест може да бъде омаловажен ефективно чрез платен контрапротест... стара и изпитана тактика!
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Те червените твърдят че когато назначиха Пеевски за шеф на ДАНС протестите били платени хахах от Бойко
1
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Контрапротестът беше организаран от Бойко Борисов - след като докара сатисите си, дойдоха да ги снимат всичките телевизии, той си ги прибра.
Истинският протест е този на майкате срещу крадливите мафиоти от ГЕРБ.