При усложнения на свински грип: По 1000 лева на ден!

Какви са симптомите и опасностите, които крие грипа?
29 ное 2018 10:30,
17
При усложнения на свински грип: По 1000 лева на ден!
Снимка: pixabay

Зимата дойде с пълна сила, а с нея и първите потвърдени случаи на грип. Майка и детето й са установени с т.нар. свински грип.

Стотици хиляди всяка година у нас заболяват от грип, а за част от тях заболяването се оказва фатално.

Още по темата

"Преди два дни Националната реферетна лаборатория доказа първите случаи на грип в София. За последната седмица в рамките на ЕС се доказва четири пъти по-често грип от този щам", обясни проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Характерно за него е, че боледуват предимно младите хора. Изследвания показват, че усложнението при грипа засягат белия дроб.

"През последните години едно от усложненията на тежката пневмония при грипа се явява системната аспергилоза. Хубавото и качественото ѝ лечение е по 1000 лева на ден", пресметна Кантарджиев пред Нова тв.

По думите му в момента в почти цялата страна хората се оплакват от кашлица, която продължава с месеци. Това обаче са други вируси, които са характерни за есента. Все още не са дошли характерните за зимата вируси. Тези хора, които са с кашлица, трябва да са по-внимателни, защото са по-податливи на грипа.

Симптомите са температура, болки в ставите, главоболие и дразнене на очите от светлината, поясни проф. Тодор Кантарджиев. Грипът се развива бързо – в рамките на няколко часа.

"Той, за разлика от всички вирусни зимни инфекции, най-често има кратък инкубационен период – ден, ден и половина. Човек е заразен от пет до седем дни", поясни още директорът на Националния център по заразни и паразитни болести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам грип ли е, какво е, но където и да отида сред хора всеки втори кашля и/или си бърше носа. Чак толкова зле не е било, както тази година, са моите впечатления.
15
0
 
2
 
! Отговори
професорчето преди 5 години
До А така Та "професочето" искаше да ти каже, че 1000 лв. на ден струва лечението, ако болницата реши да те лекува от аспиргилоза. Обикновено там, в болниците смятат ,че усложнението при грип е от бактериална инфекция, а тя се оказва гъбична, по-рядка , но по-трудно лечима. Докато разберат и докато започнат с противогъбичните 1000 левови препарати, хоп - троп.Или труп. За това не се чудете като чуете , че някой млад го лекували от усложнения от грип иииии...... Това е страшна болест - асперги
14
1
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
ТОЙ ГРИПА ОЩЕ НЕ Е НАВЛЯЗЪЛ. В МОМЕНТА ИМА НЯКАКВИ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ НО НЕ И ГРИП. ДА ПОЧАКАМЕ ОЩЕ МАЛКО САМОЛЕТИТЕ ДА ПОРЪСЯТ ОТГОРЕ И ТОГАВА ЗАПОЧВА ПАНДЕМИЯТА. ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ НЯМА ЩОМ НИ ИНФОРМИРАТ КОГА ЗАПОЧВА ГРИПА ОТ КОЙ ЩАМ Е И КОЛКО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ. БЯГАЙТЕ ЗА ВАКСИНИ КОИТО НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО. НЕ СИ ДАВАЙАТЕ ПАРИТЕ. САМО НАРОДНА МЕДИЦИНА И ИЗОЛАЦИЯ ЗА НЯКОЛКО ДНИ.
13
0
 
9
 
! Отговори
Един от Плевен преди 5 години
Правете си сок от бъзак всеки септември и ще забравите за антибиотици,болести и ала-бала. Да не говорим,че е с най-високо съдържание на противораковия витамин Б17...То,че отърване от оня свят няма,ама поне като може да се избегне купуването на отровата,която ни залива по аптеките,при положение,че има такива мощни природни имуностимулатори...Не изисква нито много труд,нито много време,нито пък някакви пари,освен за захар,а може и да си го сушите като бонбонки.Айде,със здраве,а за изедниците-***!
12
0
 
0
 
! Отговори
10, преди 5 години
Съжалявам за неприятностите и пожелавам бързо оздравяване!Дори и с "правилната" ваксина няма 100%-ва гаранция. За да има полза и ефект от ваксината, тя трябва да се направи поне 2 седмици преди настъпване на епидемията. Тук именно е и противоречието, тъй като ще се разбере какъв е щамът едва когато епидемията е настъпила и той е изолиран лабораторно. Затова и всички приказки предварително имат леко теоретичен характер. А като се отчете и масовото неваксиниране, всичко си идва на мястото
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въобще молете се да не се стига дотам, че дианостицирането е трудно и докато разберат, че е гъбичка и започне лечение...
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Противогъбичковото лечение наистина е ужасно скъпо. Рискови групи са раково болни, хора със силно отслабен имунитет, при трансплантации, прием на кортикостероиди над 3 седмици и др. Може да достигне и до 10 000лв. Нямам представа дали са основателни тези изключително високи цени, които Фарма фирмите искат.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм ваксинирана с 4 валентната ваксина и вече карам втори тип,стига сте ги пускали тези грипове от лабораториите ще ни уморите ,първият грип още не ми беше отминал с антибиотик за 7дни когато ме хвана друг грип пак наново,бях в помещение със 100 човека до 2часа гърлото ми бе ужасно,пак кашлици ,сополи ужасно е!Някакви бактер.оръжия ли изпробвате върху нас?
8
1
 
4
 
! Отговори
До А така преди 5 години
Опасявам се, че не си единствения, който го е разбрал... и то погрешно.Говори за усложнението вследствие на пневмонията, която може да дойде като резултат от грипа. Аспергилозата е гадно гъбично заболяване, което за нула време може да направи белия дроб да заприлича на сюнгер. Пренася се от гълъби и сам може да се досетиш къде са спорите. С негов щам се свързва и тъй нареченото "проклятие на фараона", погубило част от участниците в отварянето гробницата на Тутанкамон през 20-те г. на 20 век
7
0
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 3 преди 5 години
Пич, преди доста години, през социализма, във вестниците се беше промъкнала информация относно заплатите на хирурзите у нас, а също и за плановите операции, които са длъжни да направят всеки месец.От простата математическа сметка излизаше, че на хирурга му плащат по 0.30 лв (по тридесет СТОТИНКИ) за операция.Изглежда се е задействал принципът на пружината.След като години наред са били унижавани с такова жалко заплащане, сега искат европейски доходи.Дано и качеството на лечението да е на ниво
6
1
 
16
 
! Отговори
zeus преди 5 години
И за чий да плащам здравни вноски и допълнителна застраховка, като в болницата ще ме посрещнат с "Добър ден, 1000 лева"?
5
0
 
17
 
! Отговори
BigDick4You преди 5 години
Ох, батко,само да им паднеш в ръчичкитена мафията-ще те изцедят като лимон!Лошото е, че у нас и да умреш е скъпо,и да те погребат-също!Няма измъкване от разните кърлежи
4
2
 
9
 
! Отговори
ПЕТРОВА преди 5 години
ВСЕКИ БОЖИ ДЕН СОКА НА ПОЛОВИН ЛИМОН И НЯМА ГРИП.
3
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
СЪВСЕМ СЕ ОШАШАВИХА С ТИЯ ПАРИ. ЕДНА БУКВА ДА ИЗРЕЧЕ И ДАЙ ПАРИ. КАКВИ ХИЛЯДА ЛЕВА ДА НЕ ПРАВИШ ОПЕРАЦИЯ ОТ АПЕНДИКС????. БОЖЕ ТИЯ ПАРИ ЩЕ ПОГУБЯТ ЧОВЕЧЕСТВОТО. МАЛКО СРАМА ИМАЙТЕ. БИВА АЛЧНОСТ АМА ЧАК ТОЛКОВА НЕ БИВА. И ДРУГО МОЖЕ БИ НЕ РАЗБИРАМЕ ТЪНКИЯ НАМЕК ЗА ВАКСИНИТЕ. НАЛИ ТРЯБВА ДРУГ ДА ТРУПА ПАЧКИ ОТ ТЯХ. ДА АМА ТЕ НЕ СА УНЕВЕРСАЛНИ ЗА ВСИЧКИ ЩАМОВЕ. ЕФЕКТ НИКАКЪВ.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На баба природните илачи ме спасяват вече 50 години. От както съм човек антибиотик не съм вкусвал. Природните лекарства ми осигуряват силна имунна защита и вирусите немогат да ми подействат. Господ е създал лекарство за всичко стига да познавате билките и да ги ползвате правилно. Каквато и болест да ви нападне търсете билковите аптеки ако вие не познавате билките и нямате възножност да си ги берете. Лек има за всичко но докторите и аптекарите ще умрат от глад ако няма кой да им купува химията.
1
4
 
43
 
! Отговори
А така преди 5 години
Или плащайте по 1000 лева на ден, или умирайте.Разбрах веднага "тънкия намек" на професорчето.