Еко "самоубийци"! До работа през автоподлеза на "Цариградско"?

Пешеходци преминават рисково, пишат и сигнали до общината, но...
4 яну 2019 17:15, Анисия Иванова
36
Еко "самоубийци"! До работа през автоподлеза на "Цариградско"?
Архив: Булфото

В платформата на Helpbook.info постъпи сигнал за проблем, с който стотици софиянци се сблъскват всеки ден.

"Всеки делничен ден животът на стотици хора е застрашен и това престъпно нехайство е от години! Моля Ви, направете простичка проверка колко души преминават по време на един делничен ден незаконно и/или на собствена отговорност през автомобилния (защото такъв за пешеходци няма!!!) подлез на Цариградско шосе, за да отидат на работа в Мега парк или Хермес парк или просто отиват в The Mall...

В зимните месеци засилено се коментира и отразява качеството на въздуха в нашата столица. Разказват ни и ни обясняват как трябва да слезем от колите и да се движим... е, в случая подаващият сигнал го е направил от почти 3 години и той, както и още стотици други данъкоплатци, отиващи на работа екосъобразно, са принудени да преминават през подлез, на който инвеститорът удобно е поставил табела (за да избегне всякакви правни последици), че преминаването на пешеходци е забранено...

Никой от Столичната община по време на издаване на разрешителното за строеж не е подсигурил безопасното преминаване на пешеходци от едната страна на Цариградско шосе до другата... Важното е инвеститорският интерес - автоподлез да е осигурен... Алтернативата на този безумен маршрут е или през надлеза, построен за достъп до Тех парк, или под моста на 7-ми километър, което удължава маршрута на еко "идиота" с около километър и нещо или +15-ина минути".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
4
 
! Отговори
Минаващ преди 1 година
Аз минавам от там често в продължение на 6 години и досега не е имало проблем. Има си малко тротоарче, което е напълно достатъчно за човек с нормално телосложение.
12
6
 
16
 
! Отговори
114 преди 1 година
Този подлез беше пешеходен, но не беше завършен. Когато построиха мола, удобно си го преправиха за автомобилен.
11
4
 
11
 
! Отговори
снимка преди 1 година
Какви софиянци това е Пазарджик.
10
4
 
5
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
Интересно че всеки пише за всякакви простотии и да разбира и да не разбира, да е запознат или незапознат със случая, важно е да се пише.
9
1
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Това подлеза към МОЛ-а ли е или към Мосю Бриколаж?
8
2
 
15
 
! Отговори
:) преди 1 година
Ами тогава понеже на инж президента от там му минаваше пътя, не можеха да подсигурят сигурността и затова не се позволяваше да се направи надлез - маршрут на НСО ко да праиш. Обиколката през подлеза на окръжна е поне 15 минути повече пеша.
Вече когато инж Президента реши да прави ТехноПарк, нямаше проблем за надлез.
7
5
 
5
 
! Отговори
neo5 преди 1 година
Ако съдя по снимката, ако това е подлеза, значи има тротоар макар и толкова тесен и е законно за пешеходци.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са го измислили.
Може да се направи там един надлез и да има спирка, защото сега няма.
5
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Окръжна е далеч. Трябва да вървят една спирка пеша.
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоа проблем седи от години.
Не съм минавал оттам, но е нелепо да направиш Мола и да не помислиш за хората как да пресекат. Начина е този, слизаш на спирка "Държавна печатница", минаваш отдолу под Цариградско и отиваш на спирката в обратна посока. И там вече чакаш който и рейс да мине го хващаш за 1 спирка.
Но интересното е, че от УМБАЛ Св. Анна (Окръжна болница) направо следващата спирка е Печатницата, на Мола не спира. А в обратна посока спира на Мола. В едната посока една спирка липсва.
3
16
 
13
 
! Отговори
э23 преди 1 година
А защо не минат през подлеза на Окръжна болница?! Защото се правят на тарикати и сакън да не повървят малко повече. Трябва да се сложи един да глобява, че да се отучат!
2
9
 
22
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Ми минавайте през подлеза на спирка "Окръжна болница" ??????
1
4
 
14
 
! Отговори
Брадвата преди 1 година
Абе чудех се кво правят пешеходци там, ама нали ходя веднъж в годината и не ми направи такова впечатление. А то .. пък иначе е мнооооого лесно да пресечеш с колата.. половин час и 5км по-накъм Ихтиман. Изобщо "инвестицията" и процента в джоба е важен, не некви си обикновени гражданя!