Сигналите в HelpBook: Сеч на дървета, разруха и занемарени сгради

Вижте подадените граждански сигнали
Обновена: 26 фев 2019 14:04 | 26 фев 2019 14:00,
14

Снимка: HelpBook.info

Някога емблематичният търговски комплекс "Пътеките", намиращ се в квартал "Младост 1А", към днешна дата няма нищо общо със славата си от преди повече от десет години. В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за плачевното състояние, в което днес се намира търговския център. В по-голямата си част павилионите са изоставени, ръждясали и порутени, а покрай тях се е пълно с кашони, боклуци и пликове - гледката е грозна и отблъскваща.

"По тези пътеки минават масово жителите на комплекса. Наложително е общината да се намеси съобразно своята компетентност за благоустрояване на този участък!", пише сигнализиращия в платформата. 

Друга занемарена сграда представлява 135-то СОУ "Ян Амос Коменски" в кв. "Западен парк". Настилката е разбита, оградата е пред падане, в двора на училището се влиза от няколко места и хората го използват за преминаване, а при дъждовно време се образуват огромни локви пред входовете. Потребителят апелира към МОН за незабавно взимане на отношение и адекватна реакция.

Получихме обезпокоителен сигнал и за безогледно изсичане на дървета в община Бургас. Ето какво пише нашият потребител: "В комплекс "Братя Миладинови" тече санитарно подрязване на дървета. Миналата седмица започнаха подрязването на гърба на бл.57. В края на четвъртък след 5 часа установих, че всъщност са подрязани малък брой дървета, а повечето са направо отрязани. Всеки би могъл да види, че това са здрави дървета, някои от тях на 60-70 години акации. Защо беше нужно това? Кой определя дали едно дърво е годно? Кога ще стане практика да изкореняват дънерите и да започнат да възстановяват отрязаните дървета, а не да стоят като циреи в най-добрия град за живеене? Или ще чакаме природата да си свърши работата? В Бургас има стотици отрязани дървета, на които стоят дънерите. Заобикалят ги бордюри, огради, паркоместа и си стоят. Значи съобразили са проектите с дърветата и след това ги режат. И после... Искаме да има дървета, искаме въздух, искаме зеленина, сянка, а не бетониран град, циментиран, сив, крив Лукойлско-Кроношпански град.

Запознахме се и с проблем, касаещ Агенция "Пътна инфраструктура", засягащ пътната мрежа в община Трън: "10 км участък от пътя от с. Мрамор до с. Лева Река / Трън е в окаяно състояние, осеян с дупки и липсваща настилка! Тези километри се минават минимум за 30 минути. Това е ненормално за 21 век. Изсичат се дървета и е опасно." 

Днешния обзор завършваме със сигнал за поредната огромна дупка, но този път потребителя твърди, че тя се е образувала след изкопни дейности на фирма за газифициране,  която след приключването на работата е оставена да зее, въпреки безуспешните сигнали към фирмата.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: нередностиHelpbookHelpbookinfo
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Замисленразбираш ли си бе страхливец
12
3
 
0
 
! Отговори
Замислен преди 5 години
До АнонименКакво се смееш бе страхливец!!!
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗамисленТочно тази едва ли!!!
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"платформата" ХАХАХАХАХАХАААААААААААААААААААААА
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗамисленОт опит ти казвам в доста случаи медийното отразяване се оказва добър катализатор по отношение на работата на институциите.
8
1
 
7
 
! Отговори
Замислен преди 5 години
Тази платформа върши ли нещо или гражданите само си качват снимки и до там?
7
1
 
6
 
! Отговори
паживьом увидим преди 5 години
това пазарче ще попустеее, ще се пооплаквате, че се е превърнало в свърталище на наркомани, пък после ще го "облагородят" я с някое блокче, я с някоя офис сградичка. местенцето е апетитно и ще се намери правилния бизнесмен за облагородяването му :)
6
1
 
6
 
! Отговори
Тотал щета преди 5 години
Състоянието на училището в сигнала е огледало на състоянието на образователната ни система, която пък е отражение на състоянието на държавата ни и е резултат от политиката през целия така наречен преход, който се очертава да бъде безкраен. Германия, Япония, Ю. Корея след пълна военна разруха за 20-30 години се превръщат в икономически супер сили. Ние 30 години сме се на това дередже.
5
0
 
9
 
! Отговори
Malian преди 5 години
Това, което е на снимките е в цялата страна. В Русе е нещо неописуемо полу съборени сгради до лъскави такива,мръсотия и сметища направо на улицата. В двора на бившият завод "Петър Караминчев" вече има гора, а той се намира на бул. "Липник".
4
1
 
14
 
! Отговори
спомен преди 5 години
Каква хубава царевица растеше на мястото на сегашните бетонни коптори населени с мигранти.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е наредил да се отсече дървото да бъде наказан да положи обществено полезен труд и собственоръчно да изкопае 100 дупки 50х50х50 см, в които да посади 100 фиданки от вида на отсеченото дърво. И да се грижи за фиданките, докато се прихванат всичките.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във всеки град в българия има по няколко такива места ,ко се правите на луди сякаш не сте виждали подобни места.
1
1
 
22
 
! Отговори
кога ще ги стигнем преди 5 години
"Сеч на дървета, разруха и занемарени сгради" или казано с други думи: България сега!