Красотата на Азия идва в София с "Магията на Изтока"

Фестивалът отново е насочен към грижата за децата
12 юни 2019 10:05, Красимир Ангелов
0

1864 гледания   |  Още видео

На уникален танц с маски, типичен за остров Бали, станаха свидетели зрителите на "България сутрин". Подобни представляния ще бъдат силно застъпени по време на азиатския фестивал "Магията на Изтока".

Фестивалът ще се проведе тази събота в Борисовата градина в София. Събитието ще е с продължителност от 10 до 20 часа. Входът е свободен, а организаторите са подготвили редица изненади за посетителите.

"Азия представлява изключително много духовното и мистичното. Ще бъдат представени индонезийски танци на мистични същества. Когато дойдох в Бъгария за пръв път, си помислих, че единственият начин да представим Азия е да доведем нашата култура със себе си, защото България е западна страна с източна душа", обясни посланикът на Индонезия у нас Н.Пр. Сри Астари Расджид.

Фестивалът отново е съчетан с благотворителна кауза, която е насочена към родителската грижа и най-малките. Директорът на фондация "За нашите деца" Мариана Тасева посочи пред Bulgaria ON AIR, че около 1000 деца продължават да бъдат изоставяни и разделяни от своите семейства.

"Мястото на децата е в семейството, затова работим много в тази насока. Имаме 4 основни програми, по които в София и Пловдив работят над 60 специалисти. Работят да изградят сигурна мрежа, така че децата да не попаднат в институция", посочи тя.

По думите ѝ всяка година във фестивала се включват все повече посолства, които се убеждавали, че организаторите са надежден и сигурен партньор. Миналата година азиатският фестивал е подкрепил 53 деца в приемни семейства. Работи се приоритетно с най-малката възраст - от 0 до 7 години.

"Без първите 7 няма как едно дете да получи равен старт и да върви напред", подчерта Мариана Тасева.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари