Нова жертва на COVID-19 - 48-годишна жена е починала в "Пирогов"

Това е 15-тата жертва на вируса
Обновена: 4 апр 2020 13:40 | 4 апр 2020 13:34, Александър Попов
156
Нова жертва на COVID-19 -  48-годишна жена е починала в "Пирогов"
Снимка: БГНЕС

Днес в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" е починала 48-годишна жена, съобщиха от здравното министерство.

Пациентката е приведена в лечебното заведение от столичната Пета градска болница. Била е с кетоацидоза /декомпенсиран диабет/ и доказана коронавирусна инфекция.

Още по темата
Хоспитализирана е в "Пирогов", където е била поставена на апаратна вентилация. Въпреки усилията на медицинския екип жената е починала.
 
Това е 15-тата жертва у нас, която е с положителна проба за новия коронавирус.

498 са потвърдените случаи на заразени с коронавируса у нас по данни на Националния оперативен щаб от тази сутрин. 173 са в болница, 20 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Починала от смърт.И малките деца прозряха, че цялата тази работа е фалшива, още когато тръгна от Китай.
126
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А от какво е починала?
125
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
То явно не могат да ги лекуват от Covid-19. Ако пациентът сам оздравее, добре, ако не...
124
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой създаде умирането? Смъртта е геноцид върху родилите се!
123
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме разследване кой създаде вируса! Това е геноцид върху болните!
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кетоацидоза се прави от диабетиците при липса на инсулин, инфекция и др. И не се смейте, защото всяка година биват диагностицирани над 100 деца с автоимунен диабет. Надявахме за на лекарства за диабет, рак, сърдечни - еми ето го, след Ковид няма диабетици, раковоболни, сърдечноболни. Решихме проблема с един изкуствено създаден вирус. Трябва да се коментира кой го е създал, да се надяваме, че създателите му ще хранят рибите с цел да не се разприказват
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 127Благодаря Ви за коментара, радвам се, че има хора, които разбраха за какво говоря.Не става въпрос да се пие за щяло и нещяло антибиотик, но ако се разболее близък и лекар ти каже, че може да помогне антибиотика, ти имаш подръка лекарството.А говедата ми говорят за глоби, подагри, диарии...Има много лекари и аптекари, които са срам за фармацията и медицината, срам и резил!
120
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изпускат примката. Къде ли ще се крият, сигурно за щаба са приготвили база на луната.
119
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това можеби е 401-та настинала бабичка от сезонен грип. Нали така, многознайковци?
118
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 121Има тестове, които могат да определят дали си болен, дали иси го пробулудувал или не. И теса бързи. Точността на някой от тях е до 90%. Фалшиво положителен - тогава се прави втори вече бавен и сигурен тест и се проверява. Фалшиво отрицателен около 10% грешка, но отсява заразните, които не знаят и намалява възможността за зараза. Получава се и по-добра артина - колко са излекувани, кои да са под карантина. Затова СЗО казваг - тествайте масово. Много хора си го плащат, а държавата
117
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Случка в аптекатаЕдно онтибиотиче за зор зааман. Глупости на търкалета. българска профанщина. И за какво ще е . подагра, вирусно, бактериално. Ти ле ще платиш глобата на аптекарката - мисля, че между 5 - 10 хиляди и ще затворят аптеката. Или си тарикат и ще се навреш при джипито за едно антибиотиче, ама съм здрав. ще си си изгубиш своето и нейното време, зщато си български тарикат - за зор зааман. *** навън и си вземи е така антибиотик.
116
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 129Ние сме закачали засега четирима и трима оцеляха. Един си отиде, но той беше много сложен. Сигурен съм, че и на много други места има добра успеваемост, но очевидно зависи какви са пациентите.
115
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 128И в какво се изразява този смисъл? Брой излекувани ?
114
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 126ИМА СМИСЪЛ! Да не говорим, че хоспитализирането не се случва само когато вече си за респиратор! Ако имате трайни симптоми търсете веднага медицинска помощ, защото това може да бъде разликата между това дали ще живеете или не!
113
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Случка в аптекатаТака е. Но не търси вината в аптекарите. Вината трябва да търсиш в ония отгоре, които задават правилата. Ако не знаеш, подгонили са аптекарите и а са установили, че са ти продали за "зор-заман" без рецепта, а са им отрязали главите, от кръста. Така че те са поставени в ситуация на невъзможен избор. Казано другояче, отгоре забъркват як хаос, пък ти се оправяй, както намериш за добре. Те са си осигурили обгрижването. С нашите пари !
112
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, колко човека, минали през апаратна вентилация са оздравели? Специално по случая COVID-19? Има ли смисъл от това командно дишане или е просто удължаване на агонията?
111
0
 
5
 
! Отговори
Моля,уточнете преди 4 години
Моля,уточнете починалият българин ли е,или е само български гражданин!? Имате разминаване между заглавието и съдържанието.
110
5
 
14
 
! Отговори
Случка в аптеката преди 4 години
Отивам като човек в аптеката, да си взема едно антибиотиче на таблетки за зор-заман. - Не може! Само с рецепта от личния лекар! - Г-жо, вие знаете ли, че личния лекар работи до 14:00 часа, как ще отида да се наредя с 200 кашлящи и кихащи за рецепта? Или смятате, че трябва да се раболея и кашляш, храчещ и припадащ да тръгна по доктори и аптеки, така ли?Глеееда като отелена краваЗа мен голяма част от аптекарите и джипитата гледат умишлено да ни уморят, че и колегите си инфекционисти покрай нас
109
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4444 ти си квадрат! Само карантината държи броя на заразените толкова малък...
108
14
 
21
 
! Отговори
4444 преди 4 години
Това генералче и *** му вече мисля е време да се уволни. разпръсквачи на паника.***