Проф. Йонко Мермерски патентова бърз тест за COVID-19

Той обяви, че ще го предостави на България безвъзмездно
26

4682 гледания   |  Още видео

Докторът по органична химия и изобретател - проф. д-р Йонко Мермерски, вече е пантентовал нов бърз тест за COVID-19. От САЩ той обяви за Bulgaria ON AIR, че би го предоставил абсолютно безвъзмездно за използване в България.

"PCR тестът е най-бърз, но не е важна само бързината. По-важно е да има надежден резултат. Моето изобретение помага да се отсеят здравите със симптоми и да не тръгнат по пътеката за изследване с PCR тест и плазмен тест", каза проф. Мермерски в ефира на "България сутрин".

Още по темата
Той подчерта, че тестът дава точни стойности въз основа на разработени статистически данни на здрави спрямо болни хора. Тестът измерва количеството въглероден диоксид, което човек издишва. Хора с възпаление на долните дихателни пътища отделят много по-ниски нива на въглероден диоксид във въздуха, който издишват.

"Подкрепяме да се отсеят пациентите, на които не е необходимо да се правят допълнителни тестове. По този начин се облекчава този недостиг на тестове за симптоматични пациенти", посочи проф. Мермерски и демонстрира как работи изобретението му.

Тестът е като дрегер, в който се издишва въздух, а резултатът става ясен на момента. Уредът все още не е стигнал до търговската мрежа, защото трябва да премине през тестуването на четири ведомства, с които екипът на българския учен координира своята работа. Това са американският еквивалент на нашето здравно министерство, Агенцията за храни и лекарства, Националният институт по здравеопазване и Министерството на отбраната на САЩ.

"Искаме от тях финансиране и група хора, които да тестваме - болни, симптоматични и здрави, за да може да прецизираме правилното ниво. На дребно не може да струва повече от 20-ина долара, няма как да струва много. Целим се ефективността му да бъде над 90%", обяви още проф. Мермерски.

По думите му плазмените тестове са необходими, за да се види кои хора са прекарали заболяването и вече са здрави. Хлорохинът пък показвал добри резултати, но нямало доказателства, че е достатъчно ефикасен. Проф. Мермерски отбеляза, че ваксините ще са най-бавното нещо.

И описа коронавируса по следния начин:

Размерът на COVID-19 е около една стотна от размера на прахова частица. На вирусите им трябват повърхности, за да може да се движат. Могат да прелетят доста големи пространства.

"Китай бяха много нечестни спрямо света. Този вирус можеше да бъде овладян без изобщо да тръгне в световен мащаб. Подцениха колко е заразен и се опитаха да подтиснат информациите", коментира докторът по органична химия.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
дърт преди 1 месец
До АнонимеН 11

И кое е великото на баща му? Може би това, че като професор по агрономия издаде една книга с "народни" рецепти, събирани по системата "Една жена каза на пазара", много откоито са опасни за хората!
24
0
 
0
 
! Отговори
дърт преди 1 месец
До Кармен Златарева 13

При това потомствен!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Купете си oxymeter - пъха се пръста в него и измерва количеството на кислорода в кръвта и пулса. Малка кутийка с екранче. Ако почне да ви спада процента на кислорода значи имате проблем с белия дроб. Тичайте веднага при лекаря.
https://beurer/web/de/produkte/medical/ekg-und-pulsoximeter/pulsoximeter/
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още един образ за майтап, като таткото.
21
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 1 месец
Да сигурно много дрегери могат да се приспособят. Също помагат дихателни упражнения. Недостигът на кислород причинява кашлица. Ако има недостиг организмът си предупреждава.
Дълбоки вдишвания и издишваня. Едно време лекарите как са диагностицирали с проста слушалка. Просто, евтино и ефикасно.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това доказва, че имаш дихателен проблем, а не дали имаш или нямаш коронавирус. 90% от хората, които са носители на COVID-19, нямат дихателни проблеми и ще дадат отрицателен резултат, а ще бъдат заразни за околните.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Китайците криха доста дълго време, и в момента продължават да говорят че всичко е започнало края на декември, а всичко е започнало още през средата на ноември и вероятно около нова година вируса е пристигнал в европа с туристи от Китай, не случайно най-пострадалите страни в Европя са страни, които са популярни туристически дестинации сред туристите от далечния изток
18
0
 
1
 
! Отговори
Докторе, преди 1 месец
Сега ако измислиш и как да си караме колите с вода, цена няма да имаш. В Перник не ги мисли - те вече са измислили начин как да карат на въглероден двуокис.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 16

Точно така. Също ги обвиниха, че изкуствено раздухват повече заради спрат протестите в Хонг Конг. А сега ги обвиняват в обратното.
16
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Напротив, в Китай открито бушуваше епдиемията поне 2 месеца, но никой не предприе нищо на запад. Западната пропаганда не спираше да бълва анти-китайска пропаганда пртоив строгите карантинни мерки, участието на военни и т.н., а "младежите" си правеха забавни колажчета("мемета") и смешки в интернет.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Китайците едва ли са знаели това. Просто трябва да сме солидарни с основния икономически враг на господаря.
14
1
 
6
 
! Отговори
Пена преди 1 месец
всички искат да им духаме и да им кихаме .... а стига вече
13
6
 
10
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 1 месец
Обикновен шарлатанин!!!
12
5
 
9
 
! Отговори
Компетентен преди 1 месец
За този тип уреди преди дни говори един лекар, има ги от години по магазините. Начинаещ гербер е Мермерски и няма спирка с номерата си.
11
3
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
БАЩА МУ Е ВЕЛИК А ТОЯ Е ДОКАЗАН ШАРЛАТАНИН!!!

ИМА ВСЕВЪЗМОЖНИ ГЛУПОСТИ КОИТО ПРОДАВА ОТ КОИТО СЕ ЧУДИ КАК ДА ОБЕРЕ ПОВЕЧЕ ХОРА!
10
3
 
14
 
! Отговори
Казваш "Мермерс преди 1 месец
разбираш мошеник и шарлатан. В този случай не лъже безобразно, както се случва често, а само пробутва невинно нова версия на топлата вода. Как да не се възхитиш на наглостта му. Но не е единственият, който напира да облажи от дирижираната и старателно раздухвана паника за "пандемията". Брой нямат - като почнеш от финансовите спекуланти и правителствата и стигнеш до разни знахари и баячки.
9
3
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ПРОЧЕТОХ СТАТИЯТА И МИ ЗВУЧИ КАТО ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА!!!

МОЖЕ ДА СИ ГО ЗАВРЕ КЪДЕТО ИСКА ТОЗИ ТЕСТ ИЗМЕРВАЩ ВЪГЛЕРОДНИЯ ДИОКСИД ИЗДИШВАН!
8
0
 
9
 
! Отговори
ЯВЕРТ преди 1 месец
Методът не е ли сертифициран, то това ще е поредния тест, резултатът на който зависи примерно от фазата на Луната (или от размера на обувката на изследвания).
7
0
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 1 месец
Да ви кажа само ,че и аз имам патент.За екологично изсушаване на сламата на покрива на клозета в двора.
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Устройството се нарича капнометър. Измислено е поне преди 50 години. Ползва се заедно с измерител на сатурацията (пулсоксиметър). Открива бронхопневминия, не показва причината за нея.

Не давайте платформа на учени-еднодневки.