Забранената история на най-големия български разузнавач Теофан Райнов

Иван Тренев в Операция "История" по Bulgaria ON AIR
1 юни 2020 11:12, Анисия Иванова
30

Малцина са чували за един от най-великите български разузнавачи и възрожденски дейци - Теофан Райнов. Човек с огромна роля за нашето освобождение.

Той е съратник на личности като Раковски и Левски, съосновател е на движението „Млада Блъгария”. Но името му е напълно забравено.

Може би, защото е бил двоен агент на България и на османската власт, масон, който с парите на османската империя е захранвал българската революция.

Неговата невероятна история разказва в Операция "История" по Bulgaria ON AIR Иван Тренев, журналист, писател и изследовател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
7
 
! Отговори
Хан Тервел преди 3 години
Масонът си е масон и микога НЕ работи за българските интереси, а за тези на ложата!!!!!Както пише в в едно свое писмо Евлоги Георгиев: " Какъвто Райнов такъв и дякона- за пари и баща си продават..."
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големият е относително понятие.Не помните ли какви по-големи разузнавачи имаше поб ремето на Хан Аспарух, на Цар Симеон Първи и при другите български ханове и царе?
19
0
 
4
 
! Отговори
Враца преди 3 години
А бе пичове вашата телевизия вече не се лови тука....Гледаме по ю туб.
18
1
 
3
 
! Отговори
русе преди 3 години
Едно от добрите предавания по принцип в България. Поне те кара да мислиш за някакви по стойностни неща
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свалете ръцете от Левски, масони! Ах! Колко противни са ваште фасони: С кореми дебели и мазни усмивки, и с чаши в ръката. О! Колко сте низши!И толкоз сте тайни, че всички ви знаят. Борци сте за слава, това ни е ясно! Вий, клоуни бездушни, комици гротескни, бездарни, безплодни, крадци на идеи!
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С такива предатели на България,не ни занимавайте и не фалшифицирайте историята ни, пренаписвайки я с фалшификации и лъжи!
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименРосен не е милиционер,а НАТО-вец, хич не го мисли него,той си е добре!
14
0
 
4
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
То затова комитетските дейци са ги ловяли един след друг,и парите не са стигали за нищо...Що не пишете ,че при такива спонсори,Левски е писал прошение до Комитета,да му се отпуснат пари за барабанен револвер и патронна пушка...И в момента,който е станал вече опасен са го хванали уж с предателство...
13
0
 
5
 
! Отговори
местен свинар преди 3 години
Къф е тоя Тренев, бе! Уточнете се, като пишете, че е писател! Аз досега знам само един Иван Тренев, който пише отлично за българските работи - ,,Българските свети мъченици", ,,Гибелта на Велики Преслав" и други! Тази личност не ми прилича на него! Дано да е някой внук на дядо си, а не на баба си!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ни занимавайте с глупости,толкова български герои имаме ,че няма да ни стигне един месец денонощно да говорим за тях,точно тоя пък ли беше "най-важния",съмнявам се!
11
0
 
3
 
! Отговори
Васил Козарев преди 3 години
Говорите за Теофан Райнов, а на екрана показвате Джузепе Мацини. Нямам думи.
10
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
За луканов пиша повече от всички, за радев оставям ти да пишеш... аз пиша за тези, за които спонсорите на фалшивите ценности проповядват, че е неудобно да се пише.
9
13
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Христо ХристовА за руските агенти Луканов и Радев ти ли ще не разкажеш?
8
8
 
27
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Напишете и за безродното правителство на филип димитров и външния му министър стоян ганев - предали списъка с разузнавачите ни на турция.После слугата на козяк - комунистът плевнелиев го направи конституционен съдия.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е бил чирак на един адвокат нямало е как да шпионира нищо в Турция ама е шпионирал всичко което става във революционните комитети. Ботев е искал тоя да бъде убит.
6
2
 
34
 
! Отговори
Извода преди 3 години
Абе колко голем български разузнаваче бил не знам но е факт ,че турската власт е знаела подробно всички стъпки на Левски и комитетите и е факт,че Левски е заловен ,обесен,а комитетите разбити. Типично по масонски за гибелта на Левски бе натопен български свещеник. Извод - не се заигравай с юдомасоните защото 99% изгаряш.
5
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на БСП, партията която го е родила като феномен нищо не е плащал...
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всякя една от големите фирми плаща на управляващите за протекция. ВСЯКА!И това не е от сега и не е само с ГРОБ!Сумите са в милиони и са (бяха) от порядъка на 10 до 30 милиона.Информацията ми е от социол. агенции, които преди избори получават тиректна заявка от фирмите и бизнесмените, за прогноза за изборния резултат, защото тарифите преди и СЛЕД избори са различни.Тук НЯКОЙ ако се разрови така ще ЗАМИРИШЕ ама няма кой ...
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Росен е чугунена тиква от милицията
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20 милиона на година е плащал на ГРОБарите. *** не е само той-ВСИЧКИ СА ПЛАЩАЛИ такса съпорт и спокойствие....