За 23 дни: Шофьори получиха фишове за над 1,5 млн. лв. на границата

Връчени са 11 347 електронни фиша
30 юни 2020 14:51, Павел Гълъбов
56
За 23 дни: Шофьори получиха фишове за над 1,5 млн. лв. на границата
Снимка: БГНЕС

Фишове, наказателни постановления за нарушения и документи за административни глоби за над милион и половина лева са връчени чрез новата Автоматизирана информационна система „Граничен контрол“, разположена по граничните пунктове, предаде БГНЕС.

Още по темата

Само за периода от 1 до 23 юни на водачи, преминаващи през граничните контролно-пропускателни пунктове са връчени 11 347 електронни фиша на стойност 1 530 154 лева. С предприетите действия МВР има за цел да повиши събираемостта на наложените глоби от водачите на МПС, които имат желание да напуснат страната.

При връчването на наказателните постановления глобата с тях не става автоматично изискуема, а се взимат предвид процесуалните срокове по влизане в сила, и сроковете за доброволно заплащане.

След изтичане на законовите срокове, обаче, глобата става изискуема, за което държавата е предвидила налагането на принудителни мерки като временно отнемане на шофьорската книжка и временно спиране от движение на автомобила до заплащане на съответната глоба, сочи справката на МВР.


56
Още от Общество
Пенсиите по-високи с 6,7% от днес, минималната става 250 лв.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
Е и преди 1 седмица
В много държави глобите са основно перо за бюджета , а и хората се учат на дисциплина. Погледнете Кралството Швейцария, Белгия ..Нали не си мислите че се раждат дисциплинирани. Основно голямата финансовата тояга ги учи там и да са дисциплинирани шафьори ,също.
54
0
 
2
 
! Отговори
У преди 1 седмица
С две думи успешно са провели акция "Връчена глоба". Да се надяваме, че това е било за наше добро и да благодарим за усилията на медиите да ни информират за числата. Чакаме следващата акция, защото тези скрити камери се оказват много доходен бизнес, особено ако са зад някой знак 40км/ч на равно поле с 2км видимост . Нека някой да мине по пътя Аврен-Синдел, там има такъв вероятно защото под пътя минава тръба. Това е мое обяснение защо е там!
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кефи ме как карате като джигити, и после мрънкате "ма що ми исакт пари тея?!"
52
1
 
2
 
! Отговори
НеРазбрал преди 1 седмица
Ясно, закъсаха с пари, и започва клането. Интересно, кога пак ще кажат, че някои от глобите са незаконни( имам в предвид получените глоби, при криенето на полицаите в храстите и не слагат табела, че се извършва засичане на скоростта)? Важното е да се дере народът!
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ето затова оа к аха нашето черномория да си съберат някой лев
50
0
 
8
 
! Отговори
Gorskio преди 1 седмица
45 значи какво сега - понеже няма условия и нещата са неадекватни - ами нека си караме както си искаме, щото хунтата горе не ни била направила условия. Може ли такива инфантилни разсъждения да оправдават ненормалното поведение на нашенеца? Слава богу последните години наблюдавам, че масата водачи карат сравнително дисциплинирано. Има разбира се и джигити с половин мозък и по 200 глоби висящи. Е - сега ще намалеят. Дано и на тях им се набие някоя гънка в гладките мозъци!
49
0
 
11
 
! Отговори
Някой си преди 1 седмица
Какъв е проблема, че на границата връчвали на някой глобата и му давали 14 дена срок да я плати с намаление а после в цял размер? При това са му осигурили терминал да си я плати на момента ако иска(ако не да се оправя когато и където намери за добре).
Проблемът на повечето е не, че ги бавят ами, че след като е връчена тя трябва да се плати или се носи наказателна отговорност.... А до сега имаш си глоба - правиш се на тарикат докато изтече срока и така до следващата
48
1
 
3
 
! Отговори
358 преди 1 седмица
Абе на летището дали и там проверяват за глоби??? За един приятел питам...
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Извинете за моята неграмотност, но това число нищо не ми говори, светнете ме като процент колко е това от несъбраните глоби.
46
0
 
0
 
! Отговори
! преди 1 седмица
Плащай
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До gorskio

В грешка си, хунтата изобщо не я интересува колко и как ще пострадат!
Ако ги интересуваше безопасността на движението, щяха да създадат условия за безопасност.
Тях ги интересуват само ПАРИТЕ и да създават страх в хората.
Не може напр. на бул. Вл.вазов, с две трилентови платна да сложиш ограничение 50 км/ч, Илина Бот.шосе след караулката да сложиш маркировка за пешеходна пътека и също да ограничиш шестте ленти за движение с 50 км/ч.
Движението по пътищата е организирано неадекватно о
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като се прибирате от Гърция нали пак си плащате глобите на момента. Даже не е на момента, трябва да отидете до най-близката поща. Даже много се радвам, че става по-бързо събирането на глобите.
43
2
 
9
 
! Отговори
Gorskio преди 1 седмица
Всичките, които се ползваха от дупките в закони и наредби за да нарушават безнаказано правилата за движение по пътищата установиха, че вече да си г.ъзар не е достатъчно да си п.рост, а е нужно и да си богат. карайте нормално и никой няма да ви глобява! Глобите не са измислени за да може да си ги плащате, а за да не правите нарушения!
42
5
 
2
 
! Отговори
крадът с милиарди преди 1 седмица
за народа соц.пенсия 140 лв и всякакви глоби
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо на границата системата за глоби е само за българите?
Бяха казали, че чужденците не ги проверявали, а точно те са най-наглите шофьори, които е доказано, че остават незасегнати.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Глобите би трябвало да дисциплинират.

Ето, аз съм глобен. Виждам че имам глоба или НП, и да съм отишъл на едно или друго място, за да ми го връчат. Ами защо не ме намерят, все пак ми знаят адреса вкъщи и адреса на работата!!

Аз не знам от колко време е това нарушение, къде и тн, съответно се губи целта на глобата.

Могат да го връчат и след 5 години и оттогава имаш задължение да го платиш в срок, то те нямат задължение да те известят за глобата своевременно. Защо така?
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
а така! цакай, стрижи предателите!

Конфискувайте им ракията, саламите и доматите от багажниците, източете им българския евтин бензин, да изкарат на "евтино" в Гърция, да ги видим! Нали тук псуват бъгарското и искат на евтино гръцко...
38
5
 
4
 
! Отговори
Николай II преди 1 седмица
До всички, които казват, че НАП и КАТ не си вършат работата. Питам: чели ли сте "Андрешко" от Елин Пелин?...Не сте... Така си и знаех....
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Така работи герберският "акъл" : Ако е малко нередно значи може.
36
1
 
26
 
! Отговори
ТИР преди 1 седмица
АМ "Тракия", участък от около 50 км. с нагънат асфалт.Ограничение "90" Вместо да осъдят и да принудят строителя в най-кратък срок да си оправи бакиите, нацвъкали десетина камери за скорост. Значи, не стига, че ще караш по раздрънкат път, уж автомагистрала, а и ще плащаш глоби ако случайно си вдигнал 100 ?!? Това не е нормално !!! Това е брутален държавен рекет !!!