Голямо множество симпатизанти на ДПС се събраха в парк „Росенец“

Целият периметър на парка е със засилено полицейско присъствие
Обновена: 11 юли 2020 18:04 | 11 юли 2020 09:08, Елка Василева
274
Голямо множество симпатизанти на ДПС се събраха в парк „Росенец“
Снимка: БНТ

Симпатизанти на ДПС от цялата страна пристигнаха рано тази сутрин в парк "Росенец", на входа на лятната резиденция на почетния председател на движението Ахмед Доган.

Тук има и депутати, както и евродепутатът Илхан Кючюк.

Целият периметър на парка е със засилено полицейско присъствие. На този етап всички хора са се събрали при бариерата, на която продължава да стои надпис "Строителен обект".

Пред БНТ Илхан Кючюк заяви, че на място са хора от ДПС с кауза, които са сметнали за морално да изразят своята подкрепа към почетния лидер на движението.

Дали ще има охрана от НСО е въпрос от тяхната компетенция, те решават за кои хора ще има охрана. Политиците да не бъдат съдници за това кой може да има охрана и кой не, каза Илхан Кючюк.

По думите му всички хора искат България да просперира, а мечтата на ДПС е да живеем в страна, която всеки ден да работим за благосъстоянието на хората.

Христо Иванов от "Да, България" заяви пред БНТ, че не им се осигурява достъп до мястото. Получил е заблуди и лъжи, че няма второ събитие, а днес се допускат само хора от ДПС. Искаме и ние също да получим достъп до заявеното място на нашето събитие, каза Иванов.

Ние не водим организирано хора тук, допълни той.

"Виждаме НСО, българската държава, да обслужват Ахмед Доган, за сметка на български граждани", каза Христо Иванов.

Той призова хората да не се поддават на провокации и размяна на реплики.

По неофициална информация на мястото са се събрали около 5 000 привърженици на ДПС.

Още по темата

Лодките, които трябваше да пристигнат от различни точки към плажа, в знак на протест срещу ограничения достъп до местността, засега не са тръгнали.

На километър преди плажа на "Росенец" има полицейски части и пост, който отбива автомобили и автобуси.

Днешното събиране на симпатизанти на ДПС е в отговор на протестната инициатива „масово ходене на охраняем плаж“ в бургаския парк „Росенец“ до имението, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Тя започва в 11 ч.

До нея се стигна, след като бившият правосъден министър Христо Иванов стигна с лодка до плажа в парк „Росенец“, но беше изгонен от охранители на НСО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
0
 
0
 
! Отговори
Фес рязан преди 3 години
Оставете хората бе, кво като са неграмотни турци, протестиращи срещу заплащане, пратени и те не зная от кого. Нека изкарат някой лев, нека Пеевски се набута с някой лев шопарят му с ***. Смилете се над тях, живота тук е толкова труден, езика ни също... за цял живот имената си не можаха научат. Единствено гласуването го владеят до съвършенството.
288
2
 
2
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Турците миналия ден бомбардираха Вагнерите и утрепаха 10 руснака,.а Путин мълчиХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
287
1
 
8
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Турците Да си гледат кюрдските братчеди и спуканата лира.Като не им харесва България-шалвара,фесса и на Ориент-експреса!
286
0
 
3
 
! Отговори
Петър Младенов преди 3 години
Ей сега е момента Станко да мине ама танкове не останаха за съжаление
285
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен ДПС трябва да се забрани, докато представлява само една етническа част от българското население, което е открита расова дискриминация спрямо другата част!Като не се взимат за българи, ей малко на юг, не е като едно време, границите са отворени, моля заповядайте!В България не може да има расизъм срещу българи, каквато и религия да изповядват! Тези които не изповядват цялостно България целят разрушаване на единноста на България и трябва да са в затвор!
284
1
 
1
 
! Отговори
Кирил II-ри преди 3 години
"Голямо множество симпатизанти на ДПС... " ?!?!?! смях, българите са турски, турците са българи, рромите са турски, .... някаква анархия в хаоса, най-вероятно няколко чужденци са българи, които се отказваха отдавна да променят обстановката позитивно! Поколение на анални!
283
1
 
14
 
! Отговори
искам да знам преди 3 години
Искам в тая държава някой да ми отговори - каква реална заплаха има в момента за Доган, за да е охраняван? Кой и как го заплашва? Защо? Като се има предвид, че охраната е държавна и заплатите и идват от нашите данъци!
282
0
 
7
 
! Отговори
могат и още как преди 3 години
В момента как е заплашен Доган, че ДПС го защитава? Илханчо, Кючюкче! Кой ти каза, че политиците не могат да казват кого да охранява НСО и кого - не? Политиците могат да променят закона за НСО /и вече го направиха/, като по този начин определят кого да охранява НСО. Може би това ще го решава самият шеф на НСО, обаче и ще отговаря, ако, примерно, Доган няма нужда от охрана, а му е дадена охрана. Анладън му?
281
0
 
9
 
! Отговори
До Барселона преди 3 години
Бате и на тебе да предложат безплатно море и ти ще отидеш. Знаеш ли колко им пука на тези турчета за Доган, ама онзи им плаща масрафа и те отиват на моабет. Кога иначе ще видят морето, на село само на нивата са били, сега мълко живот!? Но по жалкото е, че българите сами се потурчваме. Гледай ги какви са *** полицаите, *** се разкарват като на курорт, а българите стоят до бариерата, това е трагедията. Не изринем ли шайката, все по зле ще става!
280
11
 
5
 
! Отговори
До 290 преди 3 години
Ти си направи тест белким излезеш индиец!Турците са голяма нация в която влиза и българите така че си спести на професор Божковите теории
279
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС + ГЕРБ = Вечна Неразделна Любов
278
5
 
18
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
Тука гледам някакви пишат за етничеки турци, че те самите били такива и т.н. Абе ей какви етнически турци сте бре дядовците и бабите ви в Турция ли са раждани, турски освен няколко разговорни думи говорилили ли са, а? Вие къде сте раждани бе, ДНК тест правили ли сте си да видите колко процента ви е анадолско? В България има българи мюсюлмани, който се смята за турчин, ей я Турция не е далече!
277
0
 
26
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Попитали хората от ДПС какво правят на плажа Росенец и те не знаят за какво са там...Ето това е стадото без значение от коя партия е...Няма глава на раменете да прецени кое е редно и кое не...Барабар Петко с мъжете...
276
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умните политици не противопоставят народа си , а обединяват партии срещу тази, която не защитава мнозинството. Толкова много партии имаме и никой лидер не предложи обединение дори думичката,, единство,, не се произнесе. Всичките ги е страх от една думичка-,, единство,,! Страхливци!!И това ми било български мъже, които са давали клетва пред България!
275
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе трябва да се допуска противопоставяне на етнически турци с-у етнически българи. Спомнете си Октай Енимехмедов- той ни показа, че врагът е общ.----------Глупости,малко години му дадоха на този престъпник,извършил атентат и насилие срещу политик, бандитски ***!
274
5
 
7
 
! Отговори
Спомени от соца преди 3 години
5 000 човека на това тясно плажче?Ще плажуват "г/з до г/з", както по времето на социализма, когато почивните станции бяха профсъюзни и куцо и сакато се юрваше на море през юли и август с картиза по 15 лв за две седмици почивка. Затова на плажа нямаше къде да се стъпи.
273
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябва да се допуска противопоставяне на етнически турци с-у етнически българи. Спомнете си Октай Енимехмедов- той ни показа, че врагът е общ.
272
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са турци тези. Те сами си признаха, че са там за пари! Той и Доган не е турчин, ром е, който се турчее.
271
12
 
15
 
! Отговори
Osman преди 3 години
Дано няма сблъсъци. Аз съм етн турчин и знам, че в османско помаците са били башибозушките наказателни отряди заедно с черкези и арнаути. Ако тези скочат, на плажуващите ще им се стъжни. Може да има и жертви. Част от помашкото население е радикално и всички имат поне хладно оръжие. Дано жандармерията не допусне това, защото побеснелият *** е страшна работа.
270
3
 
20
 
! Отговори
Джамията СВ.София преди 3 години
Неграмотни турски младежи , но се пишат български граждани.....,заради свободното пътуване из Европа, за да защитават исляма и то най-радикалният ислям.Преди години не бяха такива, но времената се менят....