Ексхумираха починалия от COVID-19 младеж във Велико Търново

Експертизата е по разпореждане на Националната следствена служба
Обновена: 27 авг 2020 12:41 | 27 авг 2020 12:26, Елка Василева
160
Ексхумираха починалия от COVID-19 младеж във Велико Търново
Снимка: архив, БГНЕС

Извършена е ексхумация на починалия от COVID-19 абитуриент във Велико Търново, съобщи "Труд“.

Експертизата на трупа на 19-годишния Христо Денев е по разпореждане на Националната следствена служба.

Процедурата в гробищния парк в старата столица е започнала в 10 часа на 27 август. Великотърновската полиция оказва съдействие, като осъществява отцепването на района и охрана.

Преди седмица Софийска градска прокуратура бе определена да осъществява ръководството и надзора по случая със смъртта на абитуриента от Велико Търново, лекуван от коронавирусна инфекция в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Младежът е бил хоспитализиран на 12 юли с положителен PCR тест за коронавирус. Девет дни по-късно състоянието му се влошило и Христо е бил преместен в реанимацията, където е интубиран. След 10 дни борба за живот на 31 юли момчето издъхнало.

Още по темата

Веднага след постъпването на материалите в Софийска градска прокуратура наблюдаващите прокурори са образували досъдебно производство за това, че на 31 юли в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, е била причинена смъртта на младежа.

Разследването по делото ще се извършва от следовател от следствения отдел при Софийска градска прокуратура. Предстоят множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата по случая и най-вече да се установи дали са налице допуснати от страна на медицински лица пропуски и грешки при лечението на пациента, които евентуално да са в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт на младежа.

С оглед значителната правна сложност на случая и необходимостта от предприемане на мерки за осигуряване на своевременно и законосъобразно извършване и приключване на разследването е сформиран екип от прокурори от Софийска градска прокуратура, които да работят по него.

"Не ме безпокойте, няма да давам информация", заяви почерненият баща адвокат Денев пред изданието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо замлъкна тази устатница, лекарката от същата търновска болница дето беше подела кампания срещу доц. Мангъров. Говори се в града, че е много активна при осигуряването на донори, търговийки с органи върти тая лекарка. Дано никой да не попада в ръцете й, че ще има бърза, директна и преждевременна среща със св. Петър
142
4
 
5
 
! Отговори
Маскарад за симптоми преди 3 години
Не ходете при мръсните бели престилки само на вид са бели иначе там върлува най противната деморализирана и прогнила сганньовина от уродливимърляци и првестъпници умишлено инжектиращи хората с позитивни уж тестове с някакъв непознат коктейл от който моментално умират.Това са чиста проба убийци И вие вярвате на тази СМЕТв престилки.Като ви ексхумират и разрежат на 1000 парчета чак тогава на повечето маскирани олигоф.ще ви доде акъла че те никога всъщност не са лекували и не лекуват нищо.
141
7
 
11
 
! Отговори
лекар преди 3 години
Днес никой не умира от дифтерия,коклюш,морбили и скарлатина защото има ваксини за първите 3,а скарлатината се лекува с лекарства.За съжаление до момента няма нито ваксина,нито антивирусни антибиотици срещу коронавируса.Затова умират толкова много хора-и у нас и по света.
140
2
 
12
 
! Отговори
лекар преди 3 години
При почти всички инфекциозни болести има хора които ги преболедуват леко и такива които загиват от тях.Дори през средните векове и с чумата е било така.През 20 век така е било с грипа,през 21 така е със свинският грип и коронавируса.Такава е природата на човека и ние не можем да я променим.Преди няколко години намерих учебник по педиатрия от професор Емил Феер.В него пише,че в Германия през 1910 са починали 9700 деца от дифтерия,9300 от коклюш,7300 от морбили и 5500 от скарлатина.
139
7
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
И кой ще заплати за всичко това? Защо изобщо са го погребали, някой явно много е бързал да прикрие престъпленията си.
138
8
 
4
 
! Отговори
efektivna prisada преди 3 години
za ubiitzite v beli prestilki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
137
6
 
1
 
! Отговори
Месия преди 3 години
Това е платена публикация!!!
136
5
 
6
 
! Отговори
Ивайло Иванов преди 3 години
До лекар Много добре знаете, че държавата неизпълни закона за народното здраве и да обезпечи народа при извънредното положение. Хората бяха третирани по-зле и от животни. Когато прибираш животно ти го храниш, поиш и му осигуряваш подслон всеки ден :). Няма как човек да седи вкъщи, да храни семейство без да е получил и един лев от държавата. Освен това масовата психоза и да си затворен вкъщи не е особено добра комбинация.. Ако бяхте истински лекар може би щяхте да го знаете!!!
135
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Der alte SpinnerПлащаме им добре! Само преди няколко дни един лекар от Русе беше декларирал един милион лева от заплати.
134
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До лекарЗащото плащаме.И не малко.
133
46
 
28
 
! Отговори
лекар преди 3 години
Що идвате при нас да се лекувате,като не ни харесвате?Границата е отворена,баячки,екстрасенси бол.Не взимате никакви профилактични мерки,не спазвате правилата за карантина и после ревете като саранската мечка.Аз трябва ли да съдя болните,че не са спазвали карантина?
132
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Но прав ви път - като излезне ваксината който иска да си я слага, който не иска после да не се оплаква на Св. Петър..."Ти си я сложи и като ти се отключат няколко хронични заболявания, които съвременната медицина "лекува" с още ударни дози отрови с десетки странични ефекти, за няколко месеца ще си жив труп и ще си мечтаеш да среща със св. Петър.
131
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой замисля ли се, как млад и здрав човек ще остане в болницата, ей така, да си полежи малко за кеф? Явно е бил в доста тежко състояние, когато е приет, едва ли е можел да стане и да си тръгне.
130
4
 
16
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 3 години
Н-к Отделението беше немец, завършил като един от последните медицина в Пловдив. Там чух за един друг наш сънародник, който е поел някаква болница, която е била пред затваряне и е я спасил. Там той е уважавана личност, от благодарност кмета му е поверил местния замък за провеждане на мероприятия- там той събира български колеги на срещи. И никой във форума не се пита защо у нас е точно обратно! У нас всичко е менте! Защо се разбиват магистрали веднага след откриването? Голяма тема, няма място .
129
8
 
32
 
! Отговори
Патоморфолог преди 3 години
И защо е целият този цирк с отцепване на района, аутопсия на място, костюми и т.н. глупости?От смъртта на момчето са минали 4 (четири) седмици. Вирусът отдавна е унищожен. Можеха просто да му направят нормална ексхумация, нормална аутопсия на нормалното за целта място - в моргата на Съдебна медицина.Какви са тези показни акции?!?Пълна идиотщина.
128
8
 
14
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 3 години
Още от древността , във всички общества, лекарите са били най-уважаваните представители на обществото. Един от ръководещия принцип на древните гърци (или римляни) е бил: "Плащайте добре лекарите!" Аз се ужасявам като наблюдавам как упражняващите тази професия се демонизира. Случайно бях на една среща на българи от диаспората в един германски град. Цялото вътрешно отделение на съседната болница бяха на срещата, със семейства, имаше много деца. Следва......
127
7
 
35
 
! Отговори
Помните ли? преди 3 години
Как убиха певецът на шлагери Гого от Фамилия тоника? - С грешна диагноза поставена от Българска болница!Човека отиде да се лекува в чужбона. Чак преди да умре някакъв лекар се сетил да тества отново диагнозата началната диагноза, разбрал че е погрешна но вече било твърде късно защото Гого вече бил получил много усложнения от неправилното лечение.Какво стана със лекарите поставили му сгрешената диагноза в България?В затвора ли са?
126
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2000лв. - Монтана!Да не е влизало момчето в болница. Можел е да си остане вкъщи, като оня фелдшер с Ковид, дето се махна от болницата.
125
8
 
41
 
! Отговори
Кумка преди 3 години
Грешна диагноза и съответно грешно лечение. Лекарите шибеци НИКОГА няма да си паднат по гърба и ще се защитават.Патила съм си от такива лекари *** на най високо ниво, в ***. Явно диагнозата ми е била грешна, очаквах някакво извинение когато забременях и с това абсолютно се изключи другата диагноза. ***, доцент. В *** каза вместо да ми се извини " значи съм ви излекувала". Ни грам съжаление за погубения ми живот, на шепите лекарства повредили черния ми дроб, за загубените ми надежди.
124
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Въпрос"Чували ли сте в България, някога да е осъждан лекар"Да, има осъдени лекари.

Спонсорирани публикации