Адвокат: Най-агресивните полицаи на 2 септември – от провинцията

Затягане на белезниците е сред най-честите нарушения
11 сеп 2020 09:38, Петя Славова
140

Някои от задържаните на големия протест на 2 септември вече бяха освободени - някои с "подписка", други - с малка гаранция, а трети - без никаква мярка.

Адвокат Людмил Рангелов заяви в "България сутрин", че съдът правилно е преценил ситуацията, в която са извършени по-агресивни действия от страна на протестиращите. Това не е действие, извършено без основание, повод и мотив. Протестът е зареден с емоция и с неочаквани ситуации, обясни той.

Адв. Рангелов не очаква вълна от дела и разследвания срещу служители на реда заради полицейско насилие. По думите му много трудно може да се установи кой точно полицай е извършил действията.

"Персонализацията е трудна и в обратния смисъл, но не толкова. Полицаите, които задържат дадено лице, се разпитват в съответното районно. Обратното е доста трудно. Най-вероятно жалбите ще потънат в административната въртележка", коментира юристът пред Bulgaria ON AIR.

"На 2 септември най-агресивни от полицаите са били тези, които са дошли от провинцията. Не са достатъчно обучени и не се съобразяват с категорично записаното в закона за МВР, че сила се прилага абсолютно пропорционално на отсрещното действие", обяви адв. Рангелов.

Още по темата

И изтъкна, че най-честите закононарушения са прекаленото затягане на белезници и поставянето на задържаните лица за дълго време по корем и очи върху терена или пода на буса. Той допусна, че в някои случаи това се дължи на неопитност, но в други прилича на изтезание.

Мнението му за замърсяването на сгради с яйца и домати не се различава от отношението му към графитите.

"Хвърлянето на яйца и домати никъде нищо не е решило в политически и обществен план", отбеляза адв. Рангелов.

На 23 септември Европейската комисия ще представи доклада за това докъде е стигнала България в борбата с корупцията и спазването на върховенството на закона.

"Този доклад ще бъде особено важен. Такива доклади ще бъдат изготвени за всички страни по определени пунктове за върховенството на закона. Ще можем обективно да видим къде се намира България в тази скала", заяви юристът.

За финал адвокат Рангелов посочи, че не вижда кардинални промени в проекта за нова Конституция. Според него целта на проекта е да вкара обществото в процедура и да се спечели политическо време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
4
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Комунистът-милиционер-милиардер Боко Тиквата незабавно трябва да бъде съден !
114
0
 
2
 
! Отговори
А най-агресивнитв преди 3 години
ул.траси-винкелите от МиньорПерник или те са столичани?
113
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 100ТА ТЕ ОТ ГЕРБ СА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ПРЕБОЯДИСАНИ И ОЗВЕРЕЛИ ОТ АЛЧНОСТ СЛЕД ПОДНАСЯНЕТО НА ЦЯЛАТА ПИЦА.
112
1
 
12
 
! Отговори
Аха преди 3 години
А най-агресивните протестъри откъде са ?
111
4
 
8
 
! Отговори
??? преди 3 години
Ама някой познава ли полицай роден в София?
110
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 92 То и ти сигурно си софиянец, ама от Бусманци:))))))))))))))))
109
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЛЪЖИ И ПАК ЛЪЖИ
108
1
 
17
 
! Отговори
Това е преди 3 години
Адвокат на мафията
107
1
 
11
 
! Отговори
хаха преди 3 години
пълен престъпник и *** е този тъй наречен адвокат...
106
3
 
21
 
! Отговори
Света вода е той преди 3 години
Адвокатът забрави, че и той дойде от провинцията.Там като си получеше хонорара, не се явяваше да защитава клиента си, щом насрещната страна го мотивираше подходящо. И клиентът оставаше без адвокат в съдебно заседание.
105
15
 
24
 
! Отговори
абе преди 3 години
до кога ше защитавате тия умни и красиви , невинни , добри и слънчеви дечица , дето хвърляха павета , бомбички , метални пръти , бутилки , яйца и домати , ритаха и обиждаха полицаите ?! полицейско насилие имало . а какво да правят полицаите , да ги черпят с кафенце ли ? това е опит за преврат , всички полицейски мерки са позволени !
104
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако няма гамени и хулигани -тоя адвокат нали ще остане без работа ??? Та ясно кой си защитава хляба образно казано !!!!!!!!!
103
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 76Ако някой плюе, това е тоя набеден лъжец-адвокат, който между другото си вади хляба от дела с такива вандали.
102
23
 
13
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 3 години
Ми те, в провинцията, полицайчетата още си живеят в соца и милицията е "БИЕЩОТО сърце на държавата". А някои от тях живеят и във времената от преди соца, при предишния голям Гешев. Престъпността се бори с бой, престъпленията се разкриват с бой, подкупи се вземат с бой и тн - и въобще не са свикнали някой да взема някакви мерки срещу такива практики.
101
14
 
27
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
Как не ги е срам тези полицаи от провинцията? Как може да са направили това с представителна извадка на "лични " СТОЛИЧАНИ ? Не знаете ли момчета , че софийски ръчички се връзват с панделка, че не се поставят арестуваните по корем, а на гръб на жезлонг, обезателно с шалте. Защо това трябва да се напомня от "известен" столичен адвокат, защитник на борците за свобода!
100
4
 
3
 
! Отговори
1312 преди 3 години
ACAB
99
19
 
7
 
! Отговори
Див провинциализин преди 3 години
Дано не свършат протестите скоро. Откакто полицаите от родният ми град са командировани в София, да пазят на бойко шкафчинциту, не насмагам да поправя всички протекли чешми, кранчета, перални, паднали бушони, проблеми с колите, направо лудница. Ама така е, който има грижовна съпруга и домакиня, къщната работа не чака. Все някой трябва я върши, нали затова сме хора, трябва да си помагаме.
98
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Квиченето на комунистите срещу ГЕРБ е музика за моите уши на фона на поредният провал на т н им протест!
97
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям праз... Ако би мирно стояло... не би чудо видяло... Престъпниците заслужават брутално отношение от всички.
96
7
 
16
 
! Отговори
Бой преди 3 години
по Радева.Жената на Божков.