Жалби за провалени почивки и полети - най-чести в условията на COVID-19

По-малко са оплакванията за отложени събития, концерти и изложби
15 сеп 2020 20:43, Анисия Иванова
3
Жалби за провалени почивки и полети - най-чести в условията на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Потребителските жалби по време на пандемия най-често са свързани с желанието на хората да си възстановят средства за вече закупени билети. Много хора се оплакват от провалени почивки, по-малък е броят на жалбите, свързани с провалени събития, концерти и изложби. Това заяви Соня Спасова, директор на Европейския потребителски център, в предаването “В развитие” Bloomberg TV Bulgaria.

“Жалбите намаляват от началото на пандемията, но не чувствително”, посочи Спасова.

Тя обясни, че в случай на отменен полет, както и при невъзможност за посещение на дадено място или събитие, потребителите трябва да се свържат първо с търговеца и ако не получат отговор, могат да се обърнат към Европейския потребителски център за съдействие. “Центърът има възможност за различни ходове”, добави Спасова.

“Важно е да се има предвид, че заради огромното количество жалби, процесът понякога отнема седмици и дори месеци”, обясни тя.

Експертът посъветва потребителите да проверяват внимателно - възможно най-близо до датата, на която трябва да пътуват - дали мястото, което са си избрали е отворено, има ли изискване за карантина.

 “Необходимо е хората предварително да проучат с голямо внимание посоката, в която искат да се отправят, за да могат наистина да пътуват", каза още Спасова.

По думите на госта, имайки се предвид ръста на онлайн търговията в този период, проверката на търговците също е от голяма важност, за да се избегнат евентуални проблеми в бъдеще.

Спасова посочи, че в началото на пандемията е имало и жалби, свързани с маски и защитни предпазни средства, но те са по-скоро изолирани случаи.

Целият разговор - във видеото.


3
Още от Общество
Харчим повече за вода, ток, горива, транспорт и по-малко за храна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За пореден път казваме- плащайте с кредитна карта. За момента съм оспорил и спечелил 2 плащания на полет и хотел и провалено пътуване. Моментално връщат пари. Пари в брой и по банков път- никога. Запомнете го! Затова и тук има толкова жалби. Разтърсете се отностно Chargeback из google. Особено, ако имате златна или платинена карта от години, е още по-лесно оспорването.
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Внесоха капаро 2000 лв за почивка на Малдивите у сега никой не иска да му ги върне.
1
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щях да ходя на море и дьртака ми реши че трябва да умре!