Дават награда на Муртаза Клечов, който откри Мехмед

Той може би е спасил живота на 2-годишното момченце
25 сеп 2020 14:09, Елка Василева
18
 Дават награда на Муртаза Клечов, който откри Мехмед
Снимка: БГНЕС

Служителят на Държавно горско стопанство - Якоруда, който вчера откри изчезналото момченце, издирвано близо едно денонощие, ще бъде награден за проявените човещина и благородство.Това заяви директорът на Югозападното държавно предприятие инж.Дамян Дамянов, съобщи БНР.

По време на редовен обход в поверения му район горският стражар Муртаза Клечов е открил изчезналото дете, което е било босо, но в добро общо състояние и контактно. Качил го в автомобила и го завел в най-близкото село Бунцево, като междувременно подал информация в полицията, че е открил момченцето.

Още по темата

Освен благодарността на родителите той ще получи и награда за благородната си постъпка и адекватни действия, каза Дамян Дамянов.

"Колегата, който е изпълнявал задълженията си в гората, е успял да го намери, да го предаде, да положи грижи, с което може би е спасил живота на детенцето. Аз лично му благодаря и като знак на съпричастност и признателност, днеска имаме заседание на управителния съвет, ще внеса предложение за награждаване на колегата с парична награда", съобщи шефът на ЮДП.

Муртаза Клечове дългогодишен служител на горското стопанство в Якоруда, а откриването и спасяването на малкото момченце е поредното добро дело в неговата човешка и професионална биография, каза още директорът на Югозападното държавно предприятие.

Момченцето беше в неизвестност от късния следобед на 23 септември. В издирването му се включиха десетки полицейски служители, следови кучета, планински спасители и доброволци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
10% от месечните възнаграждения на полицаи, гранични полицаи, планински спасители и всякакви хрантутници, които имитираха търсене, да отидат за награда на бай Муртаза! Минимум 10%! Човека спаси ресурс на Бойко Борисов! Цяла седмица щяха да се излежават по сенките и да претендират за още извънреден труд, който се плаща не по малко от 150 % от нормално положения!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко редки са вече положителните новини за хора извършили добро! Журналистите ни заливат ежедневно с помията на отрицателните новини за да печелят повече парти.
14
1
 
0
 
! Отговори
G преди 3 години
какненхвръкнашо детето от вкъщи до гората....само ли?
13
2
 
2
 
! Отговори
ДивКантонерски Петел преди 3 години
Верно, ще го наградят както наградиха кантонера дето намери сака с парите и ги върна. Даже и с данък му обложиха наградата от 300 лв. и някакъв счупен часовник му дадоха. И с тоя човечец ще се подиграят.
12
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
TEJA S TEZI IMENA V KOJA DARJAVA JIVEJAT
11
3
 
4
 
! Отговори
Бай Ганя преди 3 години
Браво имало българи които си вършат работата.
10
2
 
31
 
! Отговори
Тиква преди 3 години
Браво на човека, много здраве на него и на семейството ,повече пише за Такива хора, а не за силиконки и мутри-***.
9
5
 
13
 
! Отговори
Бау преди 3 години
А лентяите, които трябваше да открият детето да бъдат наказани за калпазанщина! Служители, кучета, планински спасители, техники, термовизии, резултат - 0, нула, нищо, резил! Не е било в гори тилилейски, а на пътека, коята води до къщата му! Така каза господин Муртаза Кличко! И това не е пръв случай, когато горсият открива загубили се лица! Помня случай в Малко Търново - на следващия ден - горските! Бащата и сина, които замръзнаха под връх Ботев - местен човек, който не са послушали ги откри.....
8
4
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Гаанчееее добре ли си?
7
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това въобще българи ли са ...
6
7
 
19
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-5,защо бе ***,ти искаш името да е *** седефчев ли.
5
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Муртаза Клечов - що за име.Боже в каква държава живеем ...
4
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кърти с име Муртаза
3
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Мехмет може, но това за Дияна, Мария, Иван не ... аз до сега не съм чул да дават награда на някой Българин.На пожарникарите дето гадяха цял месец ще има ли награда?
2
3
 
9
 
! Отговори
Ква преди 3 години
награда като на контенара с милионите ли?? - 300лв бруто взеха му данък и часовник.
1
7
 
25
 
! Отговори
Дон Боко преди 3 години
Браво