Ново жилище за Йорданка, а в Равнец: Тя преувеличава!

Според хората санитарката е без дом, защото е продала имотите си
17 ное 2020 08:55,
51
Ново жилище за Йорданка, а в Равнец: Тя преувеличава!
Снимка: Кадър BulgariaOnAir

Община Бургас осигури обзаведено жилище на санитарката Йорданка Желязкова, след като тя се принуди да спи в болницата, за да няма контакт със семейството и жителите на село Равнец.

Само преди дни жената от обяви, че семейството и било под натиск заради това че работи в допир със заразата, а внучките й са отстранени от училище. Сълзите на Йорданка и разказът й, че спи под мост, предизвикаха широк обществен отзвук.

Още по темата

Оказва се, че последните няколко дни Йорданка нощувала в стая в хирургическото отделение, където работела през последните години. Твърди, че в село Равнец продължават да не я допускат да се прибере.

"Настинах, защото спях навън. Стоях под моста, защото ме беше страх от улични кучета, наркомани. Добре, че началникът на отделението ме извика да спя в там", разказа пред Нова тв Йорданка Желязкова.

Според жителите на село Равнец обаче, версията на Йорданка била преувеличена, защото семейството останало без дом. Санитарката продала имотите си, а срокът за пребиваване в къщата под наем бил само докато минат зимните месеци.

"Защо си продадоха имотите? Никой не им е виновен. Нарочно го направиха, за да се жалват", каза един от живеещите в селото.

Йорданка сподели, че е продала къщата си, защото е била измамена. В селото са категорични, че жената се е самоизолирала по настояване единствено на дъщеря й.

"Попитах дъщеря й кой човек от селото е казал майка й да не се прибира. Тя не отговори. В населеното място няма напрежение. Жената не е гонена", твърди кметът на Равнец Костадин Георгиев.

Напрежение в училището и страх от зараза обаче имало, защото внучката на Йорданка е с гриподобни симптоми. Първокласничката не е допусната до учебния процес.

"Директорът, който е страшно добър и разбран, веднага реагира и ме помолили детето да мине на самообучение за 10  дни. Обясних го и на майка ми", разказа дъщерята на Йорданка – Пенка Желязкова.  

В крайна сметка историята завършва с щастлива развръзка. От Община Бургас реагираха и решиха да помогнат на Йорданка, като й осигурят общинско жилище.

"Жената ще бъде настанена в изцяло обзаведен дом", заяви Тина Писарова, директор "Общински имоти" Община Бургас.

Йорданка ще може да се нанесе в апартамента в бургаския комплекс "Славейков" още днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доколкото виждам върху скафандъра е сложила връхно палто.Потресаващо Ясно защо й нямат доверие хората.Пази Боже да вляза на лечение в болница в момента.
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На първа линия ти се дават допълнителни пари , за да не спиш под моста.1000 лв са Можеше и стая да си наеме.Защо не се е върнала в болницата за през нощта.И преди кризата много санитарки го правеха.Предполагам,че е била под голям стрес.
43
1
 
3
 
! Отговори
Да четем ... преди 3 години
НСИПочинали от грип през 2019 година - 0,2 човека на 100000 души население. През 2018 и 2017 - 0,1 човека на 100000 души население, т.е. това са 14 човека през 2019 и 7 човека през 2017 и 2018. Същото е и в предишните години. От 2005 година до 2019 само през една година има най-много - 0,4 починали на 100000 души население, т.е. цели 28 човека починали от грип за една година, но има и една година с 0 починали на 100000 души население. Грешката от закръгляването е плюс-минус 3 човека.
42
2
 
6
 
! Отговори
Да мислим... преди 3 години
До Анонимен #36 Коментара поне да беше смислен, като сте се хабили да пишете толкова. Искам да видя статистика от грип колко човека са починали за последните 6 месеца и колко от Covid. Когато се цитира някаква статистика (явно това се опитвате да направите), прикачета проучването за което говорите. А и нали знаете, че HIV e вирус също, трябвало е 10 години да се разбере, че именно този вирус причинява СПИН. Ако след 5 години се окаже, че Covid причинява, например бъбречна недостатъчнос?
41
7
 
8
 
! Отговори
Не е лесно..... преди 3 години
Не е лесно да живееш сред закостели селяни. Прикачете всияки интервюта на селяните от селото й, да чуем пак как казват, че ако внуците й ходят на училище, няма да си пускат децата и тем подобни първични изказвания.
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега нали, завист. Ей, голяма работа сме.
39
4
 
10
 
! Отговори
Психодиспансер преди 3 години
Селска чест....Простотия, страх за собственият г***з и завист.....
38
3
 
14
 
! Отговори
до 20 преди 3 години
До Анонимен"С маска, очила и шлем, готова е за апокалипсиса :)))"...................................Така работи жената, нищо смешно не виждам. Всички в ковид отделенията са като космонавти опаковани. Събличат се и обличат с часове. Влезеш ли на работа няма тоалетна, няма излизане, няма хранене, няма кафенце...
37
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не знам какво преувеличава, ама имаше едни репортажи и интервюта със съселяните дето казваха, че ако внуците ѝ идат в училище, те ще си спрат децата от училището. И внуците ѝ да не ходят там. Та сега да не се правят, че не знаят.Освен това още не са свършили зимните месеци и явно имат право да живеят там.
36
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Септември месец 2019 се вижда в проби от болницата от хора със пневмония, че е било Ковид и това в цяла Европа. Потвърдиха от Италия и от Англия вече. Най-късно тогава вече се е разпространявал "китайският" вирус. Ама от февруари стана смъртоносен, че чак изперкаха хората. Повече умират от психоза. Ако не бяха развели байряците и медиите да влязат в истерии, щяхме да си живеем по старому. Има години грипът е вземал повече жертви от Ковида, а над 75 годишни хич даже не са ги взимали в болницата
35
2
 
25
 
! Отговори
Бай ГанЮ преди 3 години
Сега бая народ го е яд!От една страна съселяните,а от друга- ненастанилия се връзкар в общинското жилище!
34
3
 
33
 
! Отговори
ДО 33 преди 3 години
Те, затова сега казват ,че тя преувеличава. Типично по нашенски,днес говорим едно ,утре друго. Добре е ,че все пак някой се е погрижил за тази жена.
33
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпуснахме сроковете за всякакви мерки. Сега само Шведски модел е възможен и на практика това се прави но неофициялано. Имитират се мерки и се броят жертвите. Друго вече е късно да се направи а и народа не иска. Най-лошото е че това няма да спаси икономиката точно както и на Шведите не им помогна но ще останем без медици за много дълъг период от време
32
2
 
34
 
! Отговори
избирател преди 3 години
И кво стана тя сега?!По стар Бг. обичай ,вместо да и извадят очите и изписаха веждите?Как ли ги е яд сега "ДОБРИТЕ" "граждани" на Равнец?!
31
2
 
31
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
И те искат авантаааа. Много долно племе - зъбене, гонене и после като се помогне на човека - ооо той ми е най-добър преател, много го обичам..ако може и за мен апартаментче, нещо такова, ала бала. Мазни фурнаджийски лопати!
30
1
 
10
 
! Отговори
Веско преди 3 години
До ПрограмистАми точно това означава пълен "локдаун" дето го искате за цялата държава. Не всички са програмисти.
29
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябваше да се обявава пандемия.Пандемията води до това повечето хора да стават животни
28
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В първия репортаж, който излъчиха по ТВ се чу и видя как дъщеря и каза, че не иска майка и да се прибира в къщи и майки от детската градина казаха, че ще спрат децата си от градина.Какво толкова се тълкува кой какво казал.Пускате този репортаж и там всичко се вижда.Така беше. Не искаха жената в селото.
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двама спорят на селски пазар. Единият казва: "Е, ти стана съвсем като другоселец от Равнец!", а в отговор чува "Само със Равнец няма да ме сравняваш!".
26
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно има някакви селски драми, прекалено варваско ми се струва да изгонят жената, но сигурно има нещо :)