Военни даряват чаршафи и легла за ковид болницата в Пловдив

"Св. Мина" търси и доброволци за дежурствата
17 ное 2020 16:52, Анисия Иванова
3
Военни даряват чаршафи и легла за ковид болницата в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Военни помагат в дооборудването на общинската болница в Пловдив "Св. Мина" за приоритетно лечение на болни от коронавирус, съобщиха от общината.

За нуждите на лечебното заведение военните са предоставели 100 комплекта чаршафи и 20 болнични легла за нуждите на лечебното заведение, дарение от военните.

В обръщение към лекарите директорът на дирекция "Здравеопазване" в Общината д-р Калин Калинов ги призовава да се включат като доброволци в екипа на МБАЛ "Свети Мина", за да подпомогнат дейността и работата на колеги си, някои от които са с придружаващи заболявания и не могат да участват в лечението на COVID-болни.

В момента се остойностява план-сметката, която да бъде предоставена на правителството за превръщане на МБАЛ "Свети Мина" в болница за лечение на пациенти с COVID-19 и осигуряване на цялото необходимо оборудване.

Продължават разговорите на Община Пловдив с частните болници - "Уромед" и "Медикус Алфа" за предоставяне условия на труд на техните доброволни екипи. Целта е лекарите от тези болници да се включат с дежурства в болница "Свети Мина".
 


3
Още от Общество
Колко ще струва отоплението при работа и обучение от вкъщи?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Пловдив преди 1 седмица
Баси държавата, няма пари за чаршафи. И ние чакаме прогрес и социално европейско бъдеще. Незнам за какво ги търпим. Да пускаме ли ДМС за чаршафи?
1
0
 
0
 
! Отговори
Сержант преди 1 седмица
Да ни включват в помощ не само във военните болници. Държавата харчи и без това луди пари за тях.