Веригите: "Зеленият коридор" не работи, има напрежение

От бранша предлагат мярката да отпадне
82
Веригите: "Зеленият коридор" не работи, има напрежение
Снимка: БГНЕС

Ограничението за "зелен коридор" за възрастните следобед не изпълнява ефективно ролята си на защита за хората над 65 години и затруднява останалите, смятат от Сдружението за модерна търговия, което обединява 12 от най-големите търговски вериги в България.

Още по темата
От бранша предлагат мярката да отпадне, защото водела до напрежение и струпване на опашки пред обектите в началото и в края на "коридора", ограничава работещите пенсионери, нарушава графика на работещи на смени и отнема права.

Мярката е на практика неизпълнима, защото на служители на веригите или на охранителни фирми се налага да определят възрастта на клиентите по външни белези, което е повод за конфликти. По закон те нямат  правомощия да изискват и проверяват лични документи, посочват от сдружението.

Компаниите имат готовност за съвместна разяснителна кампания с Министерството на здравеопазването с апел за въздържане от пазаруване във времето от 8:00 до 10:00 сутринта за хората под 65 години.

Така всеки  ще получи възможност доброволно да прояви социална отговорност като спазва препоръката, без да е задължен за това, независимо от своята възраст и съобразно личния си дневен режим, а при невъзможност или при неотложна нужда ще може да пазарува без ограничения, изтъкват от бранша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: зелени коридори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То е ясно, че не работи. Преди "зеления коридор" нямаше опашки и струпване на хора, сега идете вижте какво е пред супермаркета в 1630-1700ч.
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веригите крият черната статистика за персонала си.Икономисват от дезифектанти.Сега пък ,, зеленият коридор,, им пречел.
67
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веригите са нахални.Толкова бизнеси пострадаха в пандемията.Те търпели ,, известни неудобства,,.Алчните им собственици изобщо не се грижат за здравето на персонала си.Мотивът им е,че има безработица.Варвари чуждоземни.
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веригите?ХахахаА защо Метро не протестират,а са взели всички мерки за запазване здравето на клиента?Пет пари не давам за печалбарските вериги.Още не си си прибрал покупките и касиерката пуска на лентата нещата на следващия купувач. Ако не побързаш, ще си събираш покупките от земята.
65
3
 
16
 
! Отговори
Асд преди 3 години
По принцип съм за някакво затягане на мерките, но тая глупост кой я измисли не знам...
64
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с коридорите е някакво мало умие, родено в болната глава на министъра.
63
8
 
6
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Пичове, веригите наоъват за 08-10:00 защото в този коридор има много малко хора и пестят от персонал. По всред бял ден коридора им е Трън в петата понеже магазина е празен, но работниците им са там...Сутрин и вечер е времето за работещите да пазаруватАма на собствениците на вериги магазини не им отърва
62
5
 
5
 
! Отговори
до 69 от славянин преди 3 години
''Има си правила, българите просто не ги спазват..като знаеш кога е коридора, за какво въобще ходиш до магазина?''Зад всяко правило трябва да стои смисъл, а конкретно зад това правило трябва да стои МЕДИЦИНСКИ СМИСЪЛ, а такъв няма и след като такъв няма, защо тогава е това правило!? За да тестват интелигентността ни! Е, и щом го изпълняваме без в него да има какъвто и да е МЕДИЦИНСКИ СМИСЪЛ значи не сме човеци, а ***!
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато мерките са мислени от безмозъчни, безчувствени, некадърни бюрократи, резултатът е хаос.
60
2
 
3
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Ако искаме да има някакъв ефект от възмущението ни трябва да правим скандали ако някой *** на входа на магазин не ни пуска вътре със съвсем резонният аргумент, че МЕДИЦИНСКИ СМИСЪЛ ОТ ПОЧАСОВОТО ПАЗАРУВАНЕ НЯМА НИКАКЪВ, СЛЕД КАТО ВСИЧКИ СМЕ С МАСКИ И ТАКА СМЕ ОБЕЗОПАСИЛИ И НАС И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ! Ако пак не ни пускат нека викат полиция, на която също да обясняваме за ПЪЛНАТА ЛИПСА НА МЕДИЦИНСКИ СМИСЪЛ В ТАЗИ ИД.ОТСКА ЗАПОВЕД! С мълчане и превиване на врат нищо не се постига!
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 69Само се оплакваме колко сме зле и как другаде са добре Искаме да стане като при тях, но без да спазваме правила
58
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има си правила, българите просто не ги спазват..като знаеш кога е коридора, за какво въобще ходиш до магазина?
57
5
 
9
 
! Отговори
луда работа преди 3 години
Преди 5 мин буквално ме върнаха от фантастико заради това недомислие. Ще ги бойкотирам май май...
56
1
 
2
 
! Отговори
До 62 преди 3 години
Така е всяка една статия вече е свързана само с това
55
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напрежение може да има.Важното е починали да няма.
54
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради тоя зелен коридор, доста млади момичета стоят в скъпи джипове,докато гаджетата им пазаруват.Лош Бойко, лош.
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не се спазват тия коридори. Днес в Т Маркет сутринта в 9 беше пълно с пенсионери видимо които бяха на много повече от 65 години и нямаше дори охрана да ги спре. Бележките със заповедта е скрита така че да не се вижда.
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43Абе не знам дали властта нарочно го прави това или от тъ...пот...ия,но резулата наистина е такъв, изнервя се работещата част от населението!
51
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До RealistВ този сайт други новини освен Коронавирус няма. Ако не е директно за починалите и заразените, то опосредствано, но АБСОЛЮТНО всички новини с за короната. Ясно, е че напълно умишлено се създава масова психоза и явно имат такива спуснати отгоре нареждания, а троловете работят неуморно!
50
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тъй *** ти фантом ли си? Или си напът да станеш вампир?