"Дни на донорството" дава шанс на семейства с репродуктивни проблеми

Кампанията се провежда за осма поредна година
4 дек 2020 15:14, Ния Христова
4
"Дни на донорството" дава шанс на семейства с репродуктивни проблеми
Снимка: Pixabay
Фондация "Майки за донорство" и болница "Надежда" за осма поредна година организират благотворителната кампания "Дни на донорството", съобщи БНР. Тя ще се проведе на 4, 5 и 6 декември. Целта на кампанията е да даде гласност по темата, както и да подпомогне по-голям брой двойки с репродуктивни проблеми.
 
От 2014 г. до днес фондацията е работила с над 4000 донора на яйцеклетки и сперматозоиди. Родените бебета с донорска клетка за този период с подкрепата на "Майки за донорство" са над 2000.
 
В дниту на донорството тази година безплатните прегледи ще бъдат над 100. Те ще се извършват от специалисти по асистирана репродукция на 5 декември. Като част от инициативата тази година е организиран и коледен базар. Събраните средствата от него ще се насочват към нуждаещи се от финансиране за инвитро процедура с донорска яйцеклетка.
 
Фондация "Майки за донорство" тази година за първи път стартира и първия виртуален кабинет по асистирана репродукция у нас. По този начин се дава шанс на стотици двойки от страната да направят първична консултация и да направят план за действие без да се налага да пътуват. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
дипшате изгорелите боклyци на Европа, ядете храна със странни добавки като примерно сирене и кашкавал с палмово масло, водоносната система е остаряла и пите вода която е пълна с кви ли не микро частици, подложени сте на постоянен стрес поради липса на пари.... е след всичко това остава и организма да работи нормално. Мене ако питате радвайте се че сте живи все още, НО това няма да е за много дълго
3
1
 
1
 
! Отговори
Объркан преди 3 години
Покрай това пАрно бъркам дупките.
2
1
 
1
 
! Отговори
Аз.... преди 3 години
ако имаше донаборни комисии нямяше да се налага донорств и фондове за асистирана репродукция!!!90%варикоцеле.......може и при жените да има проблем но там е от възрастта и др.причини.Все пак процента е много малък.
1
2
 
1
 
! Отговори
Е. Бачев преди 3 години
Къде да дарим?