ГЕРБ с реакция: Президентът искаше да оправдае нищоправенето си!

Промяната на датата е безсмислена, обвиниха от партията на Борисов
Обновена: 14 яну 2021 18:04 | 14 яну 2021 17:45, Веселина Йорданова
239
ГЕРБ с реакция: Президентът искаше да оправдае нищоправенето си!
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ призоваха българите да упражнят правото си на глас на парламентарните избори на 4 април, датата, която президенът Румен Радев обяви по-рано.

Това става в първи коментар от партията на Бойко Борисов, минути, след обръщението на държавния глава пред народа.

Още по темата
Според ГЕРБ обаче смяната на датата 28 март е безсмислена, макар да подчертаха, че са готови и за нея.

Президентът искаше да оправдае това нищоправене, което се случваше в президентската институция 4 години, но това не може да е за сметка на българските граждани и изборното им право, заявиха Георг Георгиев и Тома Биков от името на партията.

Радев беше обвинен и в това, че отдавна чертае разделителни линии в обществото и че предложенията му за промени в Изборния кодекс в последния момент са в разрез с добрите практики.

От ГЕРБ са категорични, че няма да предложат в парламента нито една от изброените от президента промени, нито ще ги подкрепят, ако от опозицията ги предложат.

Арменският и католическият Великден ще бъде на 4 април тази година, не бива да забравяме, че българите ще трябва да гласуват и в чужбина и това със сигурност ще създаде проблеми пред хората да упражнят правото си на глас, изтъкнаха още от ГЕРБ.

За гласуване по пощата било проблем организирането на такъв вот в трети страни и в условия на пандемия по света.

Президентът да прекрати линията си за саботиране на изборния процес с внушаване на недоверие към него, призова Тома Биков, според когото президентът се превръщал от говорител на парламентарната опозиция в говорител на извънпарламентарната.

Не машините и пликовете гласуват, гласуват хората и ние трябва да се борим за доверието на хората, който не го е разбрал, ще загуби и тези избори, подчертаха от ГЕРБ.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
0
 
! Отговори
бацо преди 3 години
Е добре де, защо Тиквони Толупий не си хвърли оставката през есента, когато имаше хубава подкрепа от простакеросите. А сега какво толкова. Вместо на 28 Март ще се гласува на 4 Април - една седмица разлика. Това ли е фаталното бе смешници гербаво-комунистки.
185
0
 
3
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Бойко и всичкото гербаджии побързаха да кажат, че са готови за избори на първата възможна дата 28 Март. Да видим колко ще са готови след като президентът Радев им даде една седмица допълнително време за подготовка.Предвиждам, че умишлено ще създадат проблеми за машинният вот, защото при машините няма невалидни бюлетини, а това никак не ги устройва. Имаше 150 хиляди невалидни бюлетини на последните избори, а една хартиена бюлетина на "неправилно гласувал" с едно драсване става невалидна.
184
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и да цъкате минуси госпида гърбави, нещата са вече като гноясал цирей. Не се трае. Има ли по нещо лошо да не сме първи. Смъртност, бедност, демографски срив. Днес се оказа че и по темп на ваксиниране. С тоя темп скед 10 години ще има 70% ваксинирани.А що народ ще измре докато чака ред, геноцид гербав
183
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дежурните кучета като Томата Биков вече отвращавст хората с едни шаблонни клишета. Хората виждат че се задава пореднста чудовищна манипулация с вота.
182
0
 
2
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
Нищоправене? По конституция президентът насрочва дата за избори, но също така по конституция президентът ще състави временно правителство ако след изборите никоя партия не може да състави правителство. А това е доста вероятно. От патериците на ГЕРБ никой няма шанс да мине 4-те процента.
181
0
 
1
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Питам се какво ли ще прави лаладжията Тома Биков ако не го ГЕРБ не го включат в депутатската си листа. Веднъж вече се трансформира от реформатор в гербаджия, ще бъде интересно да му видим следващата трансформация.
180
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двама палячовци на амразурата на ГЕРБ ако не са те ще са резервните Георги Харизанов,Дариткова,Атанасоваь Коларова,Гълъбов. Това са .Антон Тодоров се отегли навреме.
179
8
 
12
 
! Отговори
хахахихи преди 3 години
Как пък всички герпаджии станахте от комунисти на католици за 1 ден?
178
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербаджиите са уплашени с право, защото властта им се изплъзва. А маниера на политическата ни класа е зловещ - който падне бива стъпкан ... борбата е на живот и смърт в общество, където политиката е единствения сигурен бизнес
177
8
 
17
 
! Отговори
До с 200 преди 3 години
Българите в чужбина това лято показаха, че традиционно мразят герп и ако им се даде шанс за си упражнят правата ще
176
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев се надява да саботира българите в чужбина заради Католическия Великден. Те традиционно гласуват за ГЕРБ.
175
4
 
16
 
! Отговори
Онли преди 3 години
Тюх да му се невиди, пропуснаха тези двамата самоотвержени партийни другари да обвинят президента за облитането и следенето с дронове на Боянските царски покои!
174
0
 
10
 
! Отговори
Еминем преди 3 години
Абе, къде е Мата Хари - посланичката, дипломатката?
173
3
 
8
 
! Отговори
DarkLord преди 3 години
Датата е избрана много удачно! Учениците загубиха цяла година в "дистанционно обучение" и сега щяха да загубят и понеделника след изборите, ако последните бяха на 28-ми март. Ти католик ли си!?
172
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези двамата ..., като се вземе едно некрастено дебело дърво и .....
171
4
 
19
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
Не се заяждайте с президента -"нищоправенето" му е гарантирано първо от конституцията ви и второ от завистливи и правещи само зло ***...
170
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев успя да избере дата, която съвпада с Великден за 50 000 католици в България, 11 000 арменци в България, 700 000 семейства с деца от I до XI клас, които тогава ще имат пролетна ваканция.Заради 700 милиона в Европа и 450 милиона католици в САЩ и Канада, които също ще празнуват, пътуването на българи в чужбина ще е трудно.Повечето родители карат децата си на първия ден от пролетната ваканция при баба и дядо, а на втория се прибират обратно. Ще видим дали ще намерят време да гласуват.
169
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямаше ли кой да попита Биков какво правят движение България на Гражданите, след като този изменник ги напусна, понеже в хунтата ГЕРБ има повече за крадене?
168
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се тези два тулупа те пък какво направиха за обикновените хорица?
167
12
 
15
 
! Отговори
откритие преди 3 години
Изборите няма да са вчера а утре и гласувайте по пощата вместо с машини.Путин е обещал на Радев милион телеграми/бюлетини/ от волжски българи.