Психолог: Изграждането на здравословен начин на живот не е бърз процес

Човек е инертна машина, трябва да има подтик за промяната
19 яну 2021 15:27, Анисия Иванова
1
Психолог: Изграждането на здравословен начин на живот не е бърз процес
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За да се грижим за себе си по възможно най-добрия начин по време на пандемията не трябва да се отказваме от навиците, които сме имали преди това. Това заяви Владимир Новков, психолог и сертфициран треньор, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„За да се справим с напрежението от пандемията трябва да се фокусираме върху нещата, които са под наш контрол. Да, не можем да излезем и това ни ядосва, но как ще реагираме на тези чувства зависи от нас“, заяви гостът.

"Това, което препоръчвам е хората да се концентрират върху това, което ги е мотивирало да правят определени неща преди пандемията. Ако сте тренирали в определено време през деня, продължете да правите тренировките си по същото време“, посъветва той.

"В противен случай навиците изчезват. За да ги запазим, ни трябват дисциплина и воля. Изграждането на здравословен начин на живот се постига с методичност, която изисква от нас да преглътнем желанието си за бързи резултати“, заяви Новков пред Bloomberg TV Bulgaria.

Относно здравословното хранене гостът зави: "Храната е шофьорът, който движи всичко".

"Пандемията отключи проблеми, които са свързани с емоционалното хранене, защото затварянето у дома носи негативни емоции, а хората свързват храната с позитивни такива“.

По думите му спортът може да се превърне в начин на живот с малки, но постоянни крачки.

"Личностната трансформация започва с желание от страна на самия човек, тъй като процесът не е бърз. Човек е инертна машина и той трябва да има вътрешен или външен подтик да направи промяната“.

Целият разговор вижте във видеото.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
единствено като се уплашиш за здравето си тогава можеш да започнеш здравословен начин на живот справка моя милост при височина 172 см тежах 82 кг и не се чувствах добре започнах да спортувам дълго бягане спрях хляба и след две години се чувствам като новороден сега тежа 60 кг и съм пълен с енергия и жажда за живот