Плетива с кауза помага на хора в нужда

Инициативата имат нужда от средства
29 яну 2021 22:37, Петя Славова
2

Facebook група събира жени от цялата страна в една обща кауза – да помагат на възрастни и деца в нужда. За тази цел дамите изработват различни плетива – от играчки до одеяла, като събраните средства от продажбите отиват в полза на кампании за нуждаещи се от помощ за лечение.

За да продължи дейността на "С вяра в доброто – подари надежда" обаче са нужни средства за закупуване на прежда и материали.

Организацията по изработването на плетки с благотворителна цел стартира Мариана Гелева преди 6 години. Само за 2020 г. инициативата събира над 65 хил. лева за малки и големи, борещи се с тежки заболявания. Към момента групата събира близо 14 хил. последователи в социалната мрежа.

Как да помогнем на каузата и може ли всеки да участва в изработването на плетивата? Разговор по темата с Магдалена Делева от групата ,,С вяра в доброто – подари надежда‘‘ в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
До Анонимен 1Всъщност има жени, които си изкарват пари с плетене. Това, че ти не можеш, не значи, че всички са с вързани ръчички, пъхнати на тъмни места.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрън, дрън. За изработването на едно ръчно плетиво е необходимо много време. Ще ги рабправяте тия на някой друг. Ако от това можеше да се печели много хора щеше да си изкарват хляба с това. Седиш си вкъщи и си плетеш, ама не става.