Половината места за настаняване с намалени приходи през януари

Колко от управителите планират затваряне?
0
Половината места за настаняване с намалени приходи през януари
Снимка: БГНЕС

През януари 51% от анкетирани управители на места за настаняване са предложили на своите клиенти алтернативен период за използване на направените резервации, 65.6% са имали намерение да намалят цената на пакет услуги, а 47.5% - на нощувката.

По отношение на наетия персонал 24.7% от ръководителите са предприели като мярка "неплатен отпуск", следвана от "платен отпуск" - 17.6%, и "освобождаване/съкращаване" - 13.6%.

От преминаване на непълно работно време са се възползвали 9.7% от мениджърите, 7.7% са намалили възнагражденията на персонала, а 5.3% са преминали на дистанционна форма на работа.

Същевременно 32.2% от местата за настаняване са се възползвали от правителствените мерки за подпомагане на работодателите, по данни на НСИ.

Намаление в приходите от дейността си през януари спрямо предходния месец са отчели 49.0% от анкетираните управители, докато при 37.9% няма промяна.

През следващия един месец 49.2% от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат до 50% от разходите за дейността със собствени средства, 27.7% няма да могат да се справят сами, а 22.3% от анкетираните посочват, че ще успеят до 100%.

В краткосрочен план 43.9% от ръководителите смятат да продължат с настоящата си дейност макар и с намален обем, 37.0% от тях смятат да продължат да работят, 15.2% предвиждат временно да преустановят дейността си, а 2.6% прогнозират да я прекратят.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари