Започва свещеният за мюсюлманите месец Рамазан

Вярващите в Аллах постят с цел духовно пречистване
21
Започва свещеният за мюсюлманите месец Рамазан
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Започва свещеният за мюсюлманите Рамазан.

Религиозните постят духовно и физически – храненето е след залез, на смрачаване.

Периодът на въздържание за мюсюлманите, предшестващ големия религиозен празник Рамазан Байрам, и тази година ще премине под знака на извънредното положение.

През целия ден не се яде и не се пие дори вода, а на здрачаване семействата се събират, за да вечерят и да раздадат храна.

Спазващите поста се стараят да избягват конфликти, лъжи и ругатни, четат повече за исляма, молят се и откликват на нуждите на бедните и онеправданите.


 


21
Още по темата: мюсюлманиАллахРамазан
Още от Общество
Работници в свинеферми без прасета в задния двор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Та като говорим за пости и секс, предполагам, че детето на националиста и лидера на ПП Атака - Волен Сидеров, е заченато по време на Рождественския пост, за да се роди на 17 Септември, предполагам, че Волен Сидеров - младши е заченат на Никулден по стар стил около 19/20 Декември. Иначе да е живо и здраво семейството и детето на Волен Сидеров, само Сидеров старши си знае с колко мъки и труд е придобил това дете,но този случай - секс и деца през пости не е единственият...
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Та имаме познати и роднини, които имат дете/ деца, заченати по време на църковни пости - едното е родено към края на месеца Август, два дни след Успение Богородично по стар стил, на други през зимата, едната половина на декември и януари, другите познати, които се смятат за вярващи, са направили ин витро процедурата през първата половина на декември, предполагам също се целят да им се роди детето в края на Август и под зодиакалния знак Дева.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Познаваме хора и близки и вярващи, които нарочно и умишлено правят секс( някои и ин витро) през Рождественския пост (Ноември - Декември - Януари), за да родят дете в определен месец (Август - Септември) и роденото дете/деца да е/са под определен зодиакален знак (за Август - Лъв и Дева, за Септември - Дева и Везни) и да е в или около Голям Господен или Богородичен Празник (през Август - Преображение и Успение Богородично, през Септември Новата Църковна Година, Рождество Богородично, Кръстовден
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Русия църковните празници и пости и правене на деца/секс сред вярващите руснаци е много деликатна тема,стигало се е и до конфликти. С моя мъж сме единодушни по тази тема и при нас проблеми от това естествено няма, секс по време на църковни пости и празници не правим, а ако искаме дете, то ще е направено извън тези определени за пости и празници от Църквата дни. Не показваме с това, че сме различни от другите, но го правим според силите си и по наше собствено желание, познаваме и близки и хора,
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 8

Продължение

Църковните пости са над и повече от 200 дни в годината, изисква се и сексуално полово въздържание, което разбира се, е непосилно както за малка/голяма част от активно вярващите, а какво остава за другите хора, които са само кръстени.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 8
Продължение:

През Божествения Месец Август постим, в чест на Пречистата Божия Майка, за да почетем Преображение Господне и да се подготвим на 15/28.08 - Деня на Успението на Пресвета Богородица и Дева Мария - Тази, Която без да е познала мъж и без болка и мъка е родила Бога и Спасителя. Постим и в есенните дни на ноември и декември, за да почетем Празниците Въведение Богородично и Света Анна, а през зимните декември и януари - преди Рождество Христово.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Газдов

Продължение от 13

Да се почете Библейско - Исторически Събития, свързани със Спасителя - през пролетта постим и заради пролетния Празник Благовещение Богородично ( на Този Ден се яде и рибка), Лазаровден, Цветница, Страстната Седмица, та с пост да се приключи този период и да се посрещне Възкресение Христово. Постим и през някои дни на пролетта и лятото, като с това почитаме Учениците на Спасителя - Светите Апостоли.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Газов

Христианския пост, който е взаимстван разбира се от по-стари обичаи

В Православната Църква църковните пости като дни са над 200 в годината, постите като традиция са взаимствани от Самия Спасител, който е постил 40 дни в пустинята, постене е имало и в Стария Завет. А защо постите в Православната Църква са над и повече от 200 дни в годината ( точно като дни не мога сега да изброя), това е дадено и от Светите 7 Вселенски Църковни Събори, тези църковни пости са с цел да се почете Библейс
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До тъпата анонимна

Кой ти иска скапаното ти мнение?! Православното Християнство и Библията НЕ са против жените, напротив, в Светата Библия се пише за светите Жени, най - много се говори за Пречистата Божия Майка и Дева Мария, говори се за това,че нормалните жени са благословени с това да раждат деца и да бъдат покорни на мъжете си! Не харесваш това, но не си и съгласна с това, че Библията и корана не толерират па.чаа.ври като теб!
11
1
 
0
 
! Отговори
анонимна преди 3 седмици
Чела съм и Библията, и Корана и твърдя, че в първата, Н. Завет пише буквално това, което съм написала, дословно. Веднага искам да подчертая, че това няма нищо общо с темата дали има или няма Бог, а с неправилното и унизително отношение към жените. Бог може да има, това е свръх сложна тема, вероятно недостъпна за нашето съзнание. Просто религиите са направени в услуга на мъжете и донякъде и на властта.
10
5
 
0
 
! Отговори
Müsl&#2 преди 3 седмици
ЗЛОБАТА,ЗАВИСТТА,НЕТОЛЕРАНТНОСТТА ЩЕ ВИ ПОГУБИ ТАМ НА БАЛКАНИТЕ(БЪЛГАРЛАР)

ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО ДА ПОЗДРАВИТЕ МЮСЛЮМАНИТЕ? ДА КАЖЕТЕ ЧЕСТИТО НАЧАЛО НА СВЕЩЕНИЯ МЕСЕЦ РАМАЗАН,ЖАЛКИ СТЕ-НЕКА АЛЛАХ ДА ВИ ПОМАГА
9
1
 
1
 
! Отговори
аа преди 3 седмици
До анонимна:
Малко се образовай и после пускай коментари..... :)... Успех ....
8
4
 
4
 
! Отговори
Газдов преди 3 седмици
Не знам защо се нарича пост, реално те не постят, дори си вредят на организма. Христианския пост, който е взаимстван разбира се от по-стари обичаи има реалната цел да пречисти и олекоти организма преди и след зимата, така наречените коледни и велики пости. Яде се растителна, полезна храна, замисъла не е да ядем 40 дни пържени картофи. Мюсюлманите реално не консумират на светло и се тъпчат като невидели вечер, което е доста вредно и натоварва организма, освен че е напълно безсмислено. Религии...
7
3
 
6
 
! Отговори
една преди 3 седмици
Какво сте нашляпали минуси на анонимна - я се пробвайте да мълчите и да се подчинявате напълно на някого? Другото име на такова положение е само едно - робство. Ще си траете ли - не!
6
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А какво ни интересува това нас НОРМАЛНИТЕ ХОРА???
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е не беше ли лятото?Тия колко Рамазана имат?
4
5
 
10
 
! Отговори
Пияния помак преди 3 седмици
Сипвам си ракията когато ми е кеф и ми дреме на карабината.
3
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Излиза, че при исляма човек трябва да бъде добър само един месец. В останалото време може да е лош.
2
10
 
8
 
! Отговори
анонимна преди 3 седмици
То и нашите са също толкова безмислени. Не понасям и двете основни религии, защото жената трябвало винаги да мълчи и напълно да се подчинявала - ами защо и е дал тогава господ език и все пак, ум?
1
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Лицемерници - щели били в крайна деня да хранят бедните, които като че ли извън празника не трябва да ядат....