Министър Панайотов: Пилотът на МиГ-29 не е оцелял

Операцията ще продължи до откриването на останките на самолета и черната кутия
Обновена: 10 юни 2021 17:50 | 10 юни 2021 17:45, Анисия Иванова
80
Министър Панайотов: Пилотът на МиГ-29 не е оцелял
Снимка: БГНЕС

Пилотът на падналия в Черно море МиГ-29 - майор Валентин Терзиев, не е оцелял. Това заяви служебният военен министър Георги Панайотов по bTV. Според него разследващитне имат неоспорими доказателства за това.

Въпреки това операцията ще продължи до откриването на останките на самолета и "черната му кутия". Ако до четири дни тя не бъде открита, информацията ще бъде унищожена от морската вода.

Още по темата

Майор Валентин Терзиев изчезна след инцидент при нощно учение с изтребител МиГ-29. Самолетът изчезнал от радарите в 0,43 ч на 9 юни. Преди това той изпълнил нощна бойна задача - прострелял и унищожил светеща парашутна цел с ракета “въздух-въздух”. Майор Терзиев докладвал за попадението, след което изчезнала връзката.

Майор Валентин Терзиев е част от елита на българската военна авиация. Служи в изтребителна авиобаза "Граф Игнатиево". Той е един от най-опитните пилоти на Миг-29 у нас. От години участва в екипите за бойно дежурство “Air policing”, чиято задача е да охраняват 365 дни в годината въздушното пространство на България.

 


80
Още от Страната
Мъж плати над 23 000 лв. за "пратка" от чужбина
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Оцелял в неизвестнапосока. Ванга би могла дадори от отвъдното.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
При скорост 950 км/час (264 м/сек) срещата с водата е все едно удар в чугунена преграда и човек моментално умира, а с тялото му става нещо ужасно. Не говорете глупости от рода "пилотът не е оцелял". При катапултиране има някакъв вариант да остане жив, но и той е минимален. Ускорението е десетки "g".
45
3
 
8
 
! Отговори
Никой преди 3 дни
Качествата на Радев са недооценени в България, защото имаме псевдо демокрация. Президентът у нас е само представителен пост, figure head, не влияе на реалната политика. Ако беше важен пост, Борисов да го е окупирал отдавна. А той 3 пъти избра да е министър председател. Както казах, трябва цял народ да се промени, да спазва правилата, да работи 20 години за да забогатее, да вярва, че утре ще постигнем нещо повече, без да лижем задници на изток и на запад. Има накъв начин, и зависи от всички ни.
44
15
 
6
 
! Отговори
До г-н Никой преди 3 дни
Господин Никой, мен лично не ме интересуват качествата на Радев като летец. Убеден съм, че е добър и съвестен специалист летец. Възможно е и искрено да желае доброто на България. Интересува ме това, че той е абсолютно некомпетентен президент който за 5 години не свърши абсолютно нищо. Цял мандат само плюе по ГЕРБ и нищо друго. Това да имаш добри намерения не е достатъчно.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тоя ден говори глупости ..черна кутия щяла да издържи в водата 5 дни ,тая кутия не е шоколад,работил съм в Каменец 11 г да не лъжат
42
0
 
1
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 3 дни
До НикойСтрахотна логика!Ще прекратим и евентуалната война, браво!
41
2
 
1
 
! Отговори
Никой преди 3 дни
Ученията се прекратянат, ако има особен случай. За да се справиш по най-добрия начин трябва да си спокоен и съсредоточен. Кой може да го направи, ако предишния полет е изчезнал без следа? Това е част от плана. Винаги има готови спасителни екипи, за всеки случай. Особено нощем, и особено над вода. Това не е първия такъв случай при учения в Балчик
40
9
 
4
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 3 дни
Едно нещо не ми стана ясно, защо е прекратено учението?Ако това се случи в реални бойни действия, ще се прекратят ли за да търсят пилота и самолета?!Нали за такова нещо тренират?
39
8
 
20
 
! Отговори
Никой преди 3 дни
И за да изясня, че не съм лаик и трол. Баща ми беше пилот изтребител 30г, аз бях отличника на випуск 87, даже преди Радев. В момента съм пилот на Б767, но съм израсъл в Чешнигирово, до 14 годишен. Бил съм на 3 погребения на военни пилоти през това време. Сина ми е командир на А320. Радев го готвеха за голям пост от рано, но той обича България. Ако не е направил много, е просто защото не сме диктатура и окопалите се лапачи е трудно да бъдат отстранени с нормални средства
38
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Вижда се , че е бил добър човек. Но предполагам , че е продължил за РФ. В години е, и е за пенсиониране. Но друго си е да го повошат в Москва.
37
4
 
14
 
! Отговори
Никой преди 3 дни
Тук много хора коментират Радев, но политиката не определя дали самолетите ще летят. Аз съм от випуска на Радев и Стойков, и двамата са умни и образовани, завършили академии в Москва и Форт Уорт. Те сами не могат да променят статуквото, трябва цял народ. Дали Миг29 е стар, питайте американците, Б52 са още в употреба, по план до 2030. От една трагедия правите полит комедия. Опита на цели поколения изтребители е нищожен, всеки дефект може са е фатален. Жалко за пилота, лека му пръст
36
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
цъ язьк. нищо, ще бъде заменен с друг каскет
35
0
 
2
 
! Отговори
До Антон преди 3 дни
Черната кутия има уникален код за разархивиране, а това което си написал е до някъде вярно без 4-те дни. Но и да я намерят вражески сили без кодовете е безполезна.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Има сателити, има радари, дронове... всичко се записва. Изведнъж, кво стана.
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Като няма кутия, няма го и пилота. Не е ясно и за машината какво е станало. За сега се приема ,че от водата се е разложила за 4 дни.Ветоятно е продължил с мшината за Масква
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
И като почнаха едни алабализми за черната кутия, че не е намерена и че щяла да се повреди от морската вода след 4 дни, ми се доповръща. Хайде някои да знаем как работи. 1. При досег с вода има сензор, който веднага започва да излъчва сигнал в радиус 2км до няколко дни, издържа на удар в бетонна стена с 750 км/ч, изпробва се до 6000м дълбочина.2. Издържа до 1100 градуса целзии нагряване.3. Намирани са кутии на самолети след месеци и са разчитани.4. Някой яко замазва нещата.
31
1
 
9
 
! Отговори
Антон преди 3 дни
Черната кутия на военните самолети има ограничен живот с цел запазване на военните тайни. Примерно за по-малко от четири дни едва ли някоя вражеска държава може да организира експедиция за откриване на останките. Най-ценните тайни в този самолет са системите свой-чужд и РЕБ.
30
1
 
26
 
! Отговори
Дре преди 3 дни
Стига се пенявихте с политически и експертни словоблюдства. Замълчете. Човека е загинал, офицер от ВВС на България. Нека поне намерят останките, за да може семейството да го погребе и почете подобаващо. Това ще е изпитание за целия държавен апарат. Да почива в мир!
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Не само трябва да ни е мъчно трябва поне ден на национален траур!! Все пак е загинал наш действащ пилот от ВВС да било е учение но този човек ни е пазил, патрулирал и тн, на какво е летял няма значение!!! Да почива в мир !!!!!!!!
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Имаме загинал човек, старши офицер от ВВС, а министърът се чуди как да излъже или дали да промълчи. Кой стреля?