Проф. Кантарджиев: Няма обида, няма огорчение, нищо драматично не е станало

Трябва да се наблегне на имунизацията в страната, категоричен е той
Обновена: 12 юни 2021 10:23 | 12 юни 2021 10:23, Елка Василева
163
Проф. Кантарджиев: Няма обида, няма огорчение, нищо драматично не е станало
Кадър: БНТ

„Благодаря човешки на хората - разбрах колко много ме уважават. Искам да се поклоня пред колегите, защото станаха малко набързо нещата, но по-добър колектив за тези 140 години в Националния център по заразни и паразитни болести не е имало“. Това заяви изненадващо пенсионираният дългогодишен директор на Центъра проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ.

Нищо трагично и драматично не е станало. Дай Боже, всеки така да го изпратят. Молбата ми към колегите е, че вече демонстрираха своето отношение, няма нужда да настояват, заяви още проф. Кантарджиев.

Искам да декларирам, че имам много положително отношение към пациентски организации и желание да се организират хора, посочи професорът относно опита на здравния министър Стойчо Кацаров в пациентските организации.

Още по темата

„Няма обида, няма огорчение. Просто не искам да омръзвам на хората. Аз съм си аз, аз съм си лекар. След време ще реша, не искам да занимавам обществото с визия за бъдещи планове“, допълни професорът.

„Мисля, че много хора, които замисляха моето отстраняване, сега съжаляват“, смята проф. Кантарджиев. „Сега настана едно такова време, че ако не си заплашен от отстраняване, значи си никой“, допълни той.

„Преди десетина години беше същата ситуация с морбили, каквото е сега с коронавируса. Купуваха се ваксини, подаряваха се на съседни държави и в този момент стана една епидемия - за съжаление 24 дечица умряха. И сега какво стана - министърът започна да търси махна на тези, които видяхте какво направиха“, коментира проф. Кантарджиев.

„Слава Богу, че имаше политици, които можеха с кризи да се справят. Помните пролетта на 2020 какво стана в Испания, в Италия, в Западна Европа. Да благодарим на Господ, че минахме така в България“, допълни професорът.

Той е категоричен, че трябва да се наблегне на имунизацията в страната и насочването към възрастни и трудноподвижни хора са правилни.

Преди всяко излизане пред медиите - 1-2 часа са спорове и не винаги експертите сме били на едно мнение, коментира професорът относно брифингите на НОЩ, които се провеждаха редовно всяка седмица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом е така, да спре вече да ни занимава със своята личност. На всяка втора статия - неговата физиономия. Този е някаква абсолютна карикатура, а сега се е набутал и да консултира във връзка с ваксинацията. Какво ще консултира този, се чудя. Пример за това как и сред професорите може да има големи бездарници.
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то с ГЕРБ беше по-добре.
116
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен благодарящ за указанията на КантарджиеЗа лимон натопен в сода бикарбонат ли благодариш?!За
115
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Като няма обидаХоди за да изглежда още по - жалък но е нямало кой да му го каже още т къщи.
114
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човек можеше да не излага достойнството си с участието си в БНТ тази сутрин. Не изглеждаше добре. Лично за нашето семейство.
113
4
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Няма милиони ще караш на гола пенсия
112
1
 
0
 
! Отговори
Сава Томов преди 2 години
До Анонименнадявай се!
111
4
 
4
 
! Отговори
Сава Томов преди 2 години
***, ти и цялата пасмина сте за затвора. Толкова човешки животи съсипахме с тази псевдо нандемия. А оня плешив мишок сега се е скрил в някоя дупка и не смее да излезе, а иначе се правеше на много смел!
110
5
 
7
 
! Отговори
Факт преди 2 години
До Анонимен141Радев получава заплата от 15К. Кантара прибираше по 60К на месец, за да върти очички и да върти народа. Огъня да подклажда, щот НОЩ ли са ДЕН ли са кви не ги знам, ама си държаха до последно на тая историйка. Пара напраха. Така че радев си взема 15 К като президент. Е те тия 2LOOP-и папрахна пара за една година. Дреме му на кантара че го пенсионират. Он има пара да живеят и внуците му. И те така.
109
2
 
8
 
! Отговори
Споко преди 2 години
Не се притеснявайте.Кметицата го е взела на работа в общината като съветник по епидемични въпроси.
108
3
 
7
 
! Отговори
уточнение преди 2 години
Радев взима по закон 2 две дупетатски заплати-около 10 бона.Това е по регламент.А иначе Черепа носил по 60 милиона на Буци. Та така с цифрата 60.
107
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да 30 бона на Кантарджиев в дравнение с 60 бона на Радев?
106
0
 
2
 
! Отговори
кис кис преди 2 години
До Анонимен 138Го вежди надежди....
105
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е радост.Катранджиев е....
104
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана, протестъри, вчера Лаура Кьовеши не се видя с Радев, който се пише борец срещу корупцията, нито с мижитурката Янев.Видя се и разговаря за корупцията с Иван Гешев.Просто и двамата Кьовеши и Гелев знаят за корупцията в президентството и скоро ще има обвинения за Радев и съветника му Узунов!
103
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев Президент! Да махнем онова недоразумение размахващо юмруци!
102
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантаржиев президент!
101
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лично ас бих се радвал на мястото на професора , че излизам в пенсия да си гледам старините вместо да сьм вьв затвора за насаждане на страх и сьсипване на хиляди малки бизнеси
100
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво му е лошото?! 30 бона месечно в НОЩ,30 бона на Корнелий Нинов в "Лукойл"....
99
7
 
7
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Уважавам Кантарджиев като Телевизионнен Герой .Този човек няма нищо общо с Медицината и Заразните Болести .Борисов беше Пръв Борец срещу Корипцията и Мафията .Същото е - Лъжат като Роми Антики .