Зам.-министър Петров: Не вирусът, хората се държат по различен начин след 23 ч.!

Целите на мерките - да не се претоварят болниците и да бъдат предпазени най-уязвимите
3 сеп 2021 08:50, Елка Василева
79
Зам.-министър Петров: Не вирусът, хората се държат по различен начин след 23 ч.!
Снимка: архив, БГНЕС

"Искам да поясня - никой никого не желае да ваксинира. В момента така или иначе има ограничение в капацитета за заведенията. Няма ограничения в капацитета в процента, просто има задължително отстояние между маси и столове". Това каза заместник-министърът на здравеопазването Димитър Петров пред БНТ.

По думите му практически нищо няма да се промени за заведенията, които работят до 23 ч. Новите мерки засягат главно нощните клубове.

Още по темата

"Този въпрос отдавна се поставя - дали вирусът се държи по един начин преди 23 ч и след 23 ч. Не, не се държи, но хората се държат по различен начин след 23 ч. Ние не сме някакви канцеларски плъхове и ходим също по заведения, знаем какво става в един ресторант и в едно нощно заведение", уточни Петров.

Заместник-министърът поясни, че в момента възприемаме възможно най-леките мерки. Основните цели са две - да не се претоварят болниците и да бъде предпазена най-уязвимата част от обществото.

"В момента ниското ниво на ваксинация при нас се отразява като висока смъртност. Ние нямаме чак такова ниво на заболеваемост, но имаме доста по-висока смъртност от тази в Западна Европа", каза зам.-министърът.

Кампаниите ще продължат, но изборът за имунизиране е личен. Според Петров антиваксиналните настроения са големи и не могат да се преодолеят лесно.

Той обясни още, че ограниченията на открито са създадени за местата, където се събират тълпи: конгреси и големи фестивали, на които идват хора от цялата страна.

"Ако трябва, ще прецизираме текста, никой текст не е съвършен. В самата заповед има, че ресорните министерства по отношение на техните структури, ще имат право да издават указания съгласно с министерството", уточни заместник-министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
комунист долен е тоя касапин Менгеле
63
2
 
3
 
! Отговори
Смях преди 2 години
И на този му виновни хората, а не вирусите. Защо тогава не затворите болниците, там има най-много вируси и болни от тях. Честито на професорите и лекарите в болниците. Те трябва да се ваксинират с по няколко дози. Като се разболеят да се ваксинират отново с други ваксини. И така, докато се свършат бракуваните и за нищо негодни ваксини. А после и да си ги платят.
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко немислещи са хората..?? ..,за да вярват в един вирус ,създаден,за да намалят населението ваксинират и създадат нов световен ред.БОГ Е ЛЮБОВ! КЪДТО Е БОГ ИМА ХАРМОНИЯ СВЕТЛИНА ВЯРА И ПОКОЙ - НЯМА БОЛЕСТИ!ВСИЧКО това е с цел и ви лъжат командват и манипулират~!
61
1
 
3
 
! Отговори
Курш.ум за министъра преди 2 години
Ако ЗАСТР.ЕЛЯТ Здравния министър, ще се ОТЪРВЕМ и от Маските и от Вирусите... Здравния министър, ЗАЕДНО с разни араби и китайци РАЗНАСЯТ вируси навсякъде.. Куршум за тоя !! А след това, МАХАНЕ на маските и ИЗГОНВАНЕ на всякакви араби и китайци от България !! Като оня Афганистански Ислямски ВИРУС, който искал да домъкне още 14 вируса- ислямски змийчета...
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а не желаете да ваксинирате задължително, ама като ограничавате правото на труд това какво е
59
1
 
3
 
! Отговори
Искам медицински преди 2 години
аргументи и няма да пиша ! Затваряш една дискотека -затваряш един завод една детска градина едно училище ! Затваряш още една дискотека затваряш и от другите -- съгласен съм да гладувам вкъщи за да се спасят хора ако найстина се налага ,но със мен без заплата ще гладуваш и ти и семейството ти ! И като министри отговарящи за болниците как ще върнете избягалите от Б-я медици ? Вашата работа е медицината ,а не като нямате медицински работници да наказвате който си решите без никакъв медицински ефек
58
0
 
2
 
! Отговори
има и домашен вари-- преди 2 години
--ант ! Научихте младежите да пииват на големи компании по къщи вили и села -- това правеха по-старите едно време ,а младите го бяха позабравили . Ако аз и вие се явим във едно студио въпросите който ще ви задам и аргументите ми ще ви накарат да напуснете поста си . Вие и министъра нямате медицински аргументи .не може да е медицина да затвориш дискотека а да оставиш завод ,Не може да влезна във хранителна верига и половината да носят маските си винаги под НОСА и никой да не е глобен до сега ,,
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
една и съща риторика и в българия, и в швейцария и в дойчистаня и вероятно във всички други държави. въжета за предателите и слугите на новия световен ред и момоня. продали душичките си малки, род и родина за една шепа шекели и си мислят че ще бъдат пощадени. вас продажните твари най напред ще ви гътнат щото ви знаят що за стока сте. и от нас сте презрени и от тях. Господ гледа и скоро ще плащате.
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
някой ще ми казва какво да правя вечер след 23ч? вече се взеха много насериозно; май не са разбрали, че аз съм този който решава какво ще прави и как ще го прави, на мене пък ми се иска тези дето дават акъл нонстоп да ме питат дали няма да искам да ми платят сметките....
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
подай оставка и не ни мъчи с некоментентността, съберете се със Стойчо-авантата и си говорете колкото искате, дори може да не спазвате мерките. Оставка
54
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
Пълни нещастници!
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти от доста време си неграмотен!
52
2
 
5
 
! Отговори
Смях! преди 2 години
Невероятен е този виц който разправя "зам. Министара" ! Не бях се смял така от доста време !!!
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРАВИТЕЛСТВО ОТ *** ПЕНСИОНЕРИ СЪСИПВА БЪЛГАРИЯ
50
1
 
0
 
! Отговори
Зеленоок преди 2 години
До Бay Хахахаххаха те са си вкъщи.... в мазето с тоалетната хартия
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хмм, зам.-министър Петров се държи по различен начин, трудно му се разбира, какво говори. Нищо лично.
48
4
 
9
 
! Отговори
Смелчаги преди 2 години
Радев се скри зад Янев, Янев зад Кацаров, а Кацаров зад замесника си по въпроса за коронавируса и евентуалното му ограничаване. ВирОс нЕмА - избори има.
47
2
 
25
 
! Отговори
Алберт преди 2 години
А всичко започна с 2 седмици за да спрем "заразата". Година и половина, десетки локдауни и ограничения по-късно, ситуацията същата. Нали знаете дефиницията за лудост? Да правиш едни и същи неща и да очакваш различни резултати.
46
9
 
3
 
! Отговори
do 51 anonimen преди 2 години
ми и аз имам човешкото право да живея, ама заради такива като тебе ще ми бъде нарушено. Явно твоите права са по-важни от моите ?
45
0
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Сега се замислих. Коя партия искаше да сменим конституцията. По точно кой първи даде тази идея. Не се интересувам от политика и разчитам вие да се сетите.