Вече се подават декларациите за данъчните облекчения за деца

450 лева за едно дете, 900 - за две и до 1 350 за три и повече деца
11
Вече се подават декларациите за данъчните облекчения за деца
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Родителите могат от днес да подават декларации за данъчните облекчения за деца.

За тази година сумите, с които е възможно да се намали общата годишна основа при ползване данъчно облекчение за деца, са, съответно, 4 500 лева за едно дете, 9000 лева за две деца и 13 500 за три и повече деца.

Това означава, че родителите ще получат съответно до 450 лева за едно дете, 900 - за две и до 1 350 за три и повече деца.

За отглеждане на дете с увреждания намаляването на годишната данъчна основа е в размер на 9000 лева, което означава, че сумата за получаване е 900 лева.

Данъчните облекчения могат да се ползват по два начина, както досега. Единият е чрез подаване на декларация пред работодателя с основен трудов договор. В този случай работодателят може да възстанови данъка в срок до края на януари догодина.

Втората възможност е с подаването на годишна данъчна декларация в срок от 10 януари до 3 май догодина. Паричните суми ще бъдат възстановени след проверка на Приходната агенция в срок от един месец след подаването на декларацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: данъцидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
И на мен това ми каза една колежка, точно защото харесва ГЕРБ. Може да е така, но това не ми пречи да мразя ГЕРБ и да гласувам за ДБ. ДБ няма да отменят нещо което е добро. За да сложа малко катран в меда на ГЕРБ само искам да добавя, че министъра от правителството на Бойко Борисов, нациста Валери Симеонов искаше да премахне изцяло парите за класове прослужени години. Нещо което не се прие благодарение на КНСБ и това му струва оставката, както и други безумия от негова страна!
8
2
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 2 години
Когато самоосигуряващите се плащат моите данъци (сумарно 3000лв. месечно), тогава да се оплакват. Ама всички знаем самоосигуряващите се колко "честно" се самоосигуряват.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самоосигуряващите се маргинали пак ли ухат супата? Или техните деца не са важни?
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5 до 4 - Да ,правителството на ГЕРБ имах в предвид ,не служебното .А ако остане и за напред ,няма лошо .Но за момента е само за тази година .
5
0
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 2 години
Това не е от предното правителство, а още от времето на ГЕРБ. Мерси. И изобщо не важи за тази година само. И това го казвам като избирател на ДБ и човек, който не харесва ГЕРБ.
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3 до 1 -"Това е една от най-адекватните мерки за борба със заплатите в плик. Дори още трябва да качат намаляването на данъчната основа и никаква помощ за хора със заплати в плик." -- Това си беше предизборен ход на предното правителство а не борба с нещо ,затова и важи само за тази година .
3
0
 
15
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Еми не, твоите "любимци" не са платили толкова данъци, че да им намаляват данъчната основа, при условие, че те доходи нямат... Това е една от най-адекватните мерки за борба със заплатите в плик. Дори още трябва да качат намаляването на данъчната основа и никаква помощ за хора със заплати в плик.
2
1
 
16
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Нещо си в грешка. Зачети се при какви условия се предоставя облекчението. Малцинствата със сигурност не отговарят на тях. Сега идва моментът още повече да се поущряват честните платци на данъци, а сервитьорите в сивия сектор да реват.
1
11
 
3
 
! Отговори
ИзбирателнаФастъкова преди 2 години
пак намазаха, те имат и по 10 деца, да декларират! Бецален Бездетни Бледолики, все пак вие трябва да работите за да има за децата на другите - за това нямате време и пари за деца!!