Бум в търсенето на настолни игри - учат на факти, развиват умения

Димитър Георгиев: Станах първи в класа по четене, благодарение на тях
Обновена: 17 яну 2022 13:00 | 17 яну 2022 12:45, Анисия Иванова
12

Има бум на търсенето на настолни игри. Това е световен феномен. Имаше го и преди пандемията, което показва, че хората имат интерес към настолните игри и по други причини, не само че са затворени. Но тази тенденция се усили доста с пандемията. Дори сега наблюдаваме настолни игри, които можеш да играеш по Skype през камерата, обясни Димитър Георгиев, автор на такива игри, в "България сутрин".

И отбеляза, че когато играем настолни игри, ние развиваме своите социални умения и опознаваме другите, защото самите игри предразполагат към това човек да изрази себе си.

Неговата нова настолна игра "Железници" предлага роля на амбициозен строителен предприемач, в която да положиш основите на модерната жп мрежа в България.

"Играта е средно трудна като ниво. Идеята е да става и за нови играчи, така че на хора, които нямат опит досега с настолни игри, също ще им е доста интересна. В играта сме вплели събития от времената, в които се развива действието - самото начало на 20 век, когато има бум на промишлеността", обясни авторът на настолната игра Димитър Георгиев в "България сутрин".

Той добави, че в самата игра можем да научим история от самите проекти, които се изпълняват. Също така и от картите телеграма, показващи събития, които са вдъхновени от реални такива. В настолната игра има и вплетени интересни факти.

"Моето начало с игрите беше в първи клас, когато бях последен в класа по четене. Учителка даде съвет на майка ми да ми купи книга-игра. На следващата година, когато бях започнал вече да чета книги-игри, бях на първо място в класа по четене. Игрите могат да помогнат много за ученето", разказа Димитър Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че всички игри, които създава "Българска история", са на историческа тематика и са с образователна цел. Гостът съобщи, че планират нова игра, която ще излезе тази година и ще бъде с изчистена концепция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
malart преди 2 години
"Учат на факти"... Авторът на изречението да изкара някакъв курс, че му личи
8
0
 
3
 
! Отговори
Deep Zone преди 2 години
Респект за хората, които правят настолни игри. Има доста нови български игри, които са чудесни- Горда Стара България, Железници, Битката за Балканите, Цар на историята. Съветвам всеки, който има малки деца да играе тези настолни игри с тях, вместо да ги остави пред телевизора да гледат грозните нови анимации. А от настолните игри могат да научат много полезни неща,както и хлапетата да се научат да печелят или губят достойно.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В доста от тези игри са включени книжки с въпроси, на които трябва да отговориш, за да продължиш да играеш. Има и отговори. Така децата четат въпроси, ако не знаят вече отговорите, четат и тях. Хем четене (полезно за по-малките ученици), хем учене на неща от живота - география, история, интересни забележителности
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може само да затъпеете от такива игри. Играта учи на алгоритъм, а не на гъвкавост. Освен това човек, който е бил бавноразвиващ се като малък, едва ли трябва да учи деца.
5
2
 
6
 
! Отговори
Алън Грант преди 2 години
Четенето на книги, а не настолните игри. Но нека да заблуждаваме наивниците.
4
3
 
4
 
! Отговори
Глупост преди 2 години
Поредната глупост на кликата наречена Българска история
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дъщеря ми се научи да събира и изважда до 14 от една такава игра в 3 група. И научи доста факти за България и други страни, за биоразнообразието и т.н. Много са полезни.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Особено монополи, то сега света е едно голямо монополи.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, миличкият, я го питайте кога и защо избухва Априлското въстание - много интересни отговори ще се извъдят!