1629 лв. е средната заплата в Министерството на икономиката

Щатните бройки са 1592, а в това на иновациите - 482
32
1629 лв. е средната заплата в Министерството на икономиката
Снимка: БГНЕС

Средната заплата в Министерството на икономиката е 1629,72 лв. Това съобщиха от министерството в опровержение на медийни публикации за "огромни заплати".

Министерството на икономиката и индустрията е с обща численост на персонала на централната администрация и второстепенните разпоредители с бюджет общо 1 592 щатни бройки.

От тях 399 са във ведомството, а 1193 във второстепенните му разпределители.

Министерството на иновациите и растежа е с обща численост на персонала на централната администрация и второстепенните разпоредители с бюджет общо 482 щатни бройки.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 2 години
Който не му харесва да напусне. И без това храним много нищоправци. Заработваме им здравни, пенсионни, заплати, кабинети, парно ток, вода, кафе, автомобили... От Костоф насам само се множат и им вдигат заплатите да ги харчат в Гърция
21
1
 
1
 
! Отговори
Б. М. преди 2 години
Ей хитреци! Защо не напишете ГОДИШЕН ДОХОД?? Толкова ли е трудно? По скоро Ви е неудобно! Спомням си, преди 10 години, бяха нашумели бонусите. Тогава министъра на Правосъдието, която стана Вице Президент на ***, забравих и името, за месеците до септември бе получила малко над 90 хиляди бонуси. 2011 година. СРЗ беше 800 лв.Напишете Среден годишен доход. Ще е по - ясно.
20
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Целта на допълнителното възнаграждение е държавата да плаща по-малки по размер осигуровки, защото в месеца, когато го има, за доста хора се надхвърля максималната осигурителна сума. По-малки осигуровки означават прецакване за работещия, който получава по-малки суми за плащания на база осигуровки, като болнични и други, а накрая и пенсията му е по-малка.
19
2
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
В твоята фирма може и по милион на месец да получавате докато се хвалиш. За държавните служители. На тях, доколкото си спомням им махнаха добавката за клас. На държавните служители им намалиха много основната заплата с обяснението, че възнаграждението си ще получават на две части - ежемесечно основна заплата и на 3-4 месеца допълнително възнаграждение, което манипулативно го наричате бонуси. Това допълнително възнаграждение рядко се взима в пълен размер, освен от началниците. Целта му е държа
18
1
 
1
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Има Разлика между Брутна и Основна Заплата . Трябва да се уточни .Тези които работят по правилата и законите на България знаят какво питам .Ще ви дам пример - в моята частна фирма всички сме с 1000 лева Основна Заплата , върху нея се начислява клас прослужено време , бонуси всеки месец в зависимост от Резултатите , извънреден труд , нощен труд , годишен бонус - така от 1000 лева се достига 3000 лева - за работниците . Пенсията на пенсионер е 2000 лева на база платени осиг. - ама не ги дават .
17
2
 
1
 
! Отговори
пасарела преди 2 години
Браво , браво , добра заплата за БГ за малко зор !!
16
1
 
5
 
! Отговори
izh преди 2 години
Мизерия, братчее, мизерия, ама с 20 бона тримесечни бонуси и десетина от странични проекти вържа двата края
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И захвърлят бизнеси за милиони, за да клекнат на заплатка 1629 лева. Айде бе!
14
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
1629 лева средна заплата е доста малко особено за София, където казват, че средната заплата е над 2000 лева. 1629 лева средна заплата означава, че половината от хората в това министерство са под 1150 лева. Как ли намират хора да им работят?
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Средна в София. В провинцията повечето са на минимална. Щом за консултант в мобилен оператор дават 1000.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са малко пари,като се има в предвид,че много от тях продължават да са на държавна хранилка- заплата и пенсия едновременното а Кирчо щеше да ги ,,съкращава'' да ама ,,НЕ'',ето така ще продължи подмяната с такива хрантутници .
11
2
 
12
 
! Отговори
Иновациите ?!? преди 2 години
500 нищоправци.....Това е промяната.
10
2
 
6
 
! Отговори
икономист преди 2 години
ето защо колеги от министерството...ако надушите ккрадливи бизнесмени подаваите ги на прокуратура...но не чрез министерството а самостоятелно , за да има ефект... такива ббоклуци ни доведоха до нищета !
9
4
 
9
 
! Отговори
гост преди 2 години
Ако българския бизнес не крадеше толкова то нямаше и да закъсаме толкова !
8
3
 
22
 
! Отговори
В. преди 2 години
Някой да знае какво се занимават?
7
5
 
20
 
! Отговори
факт преди 2 години
Най малко 30% трябва да се съкратят за да тръгне работата....
6
4
 
20
 
! Отговори
българин преди 2 години
Не може през 2022г в ЕС половината ти заплата да е за отопление и сметки,а другата половина за храна.Тази Промяната не сме я очаквали и в най-лошите си кошмари
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Средно между тази на чистачките и тази на останалите нищоправци?
4
7
 
17
 
! Отговори
В. преди 2 години
Че средно 1600 ниска заплата ли е. Айде да опитат да я изкарат в магазина или в завода. Хрантутници.
3
4
 
14
 
! Отговори
SWAN преди 2 години
Мамините връзкарчета - много се навъдили тез лижещите бе :)))