Херо Мустафа се срещна с военния министър Стефан Янев

Българската страна високо ценяла подкрепата на САЩ
25 яну 2022 19:09, Нели Христова
122
Херо Мустафа се срещна с военния министър Стефан Янев
Снимка: БГНЕС

В рамките на установеното интензивно сътрудничество между Министерството на отбраната и Посолството на САЩ на 24 януари 2022 г. беше проведена среща между министъра на отбраната на Република България Стефан Янев и извънредния и пълномощен посланик на САЩ в нашата стана Н.Пр. Херо Мустафа. В срещата участва и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

По време на разговора бяха обсъдени теми, свързани със стратегическото партньорство между двете страни, развитието на проектите за модернизация на българските въоръжени сили, както и средата на сигурност в региона.

Министър Стефан Янев сподели, че българската страна високо цени подкрепата на САЩ за модернизацията на българските въоръжение сили и изрази надежда, че двете страни ще продължат да развиват и надграждат своето сътрудничество в тази насока. Той допълни, че ще фокусира усилията си върху придобиването на нови способности за Българската армия, в частност възможностите за продължаване на реализацията на проекта за придобиване на нова бронирана машина за Сухопътните войски.

Посланик Мустафа на свой ред отбеляза готовността на американската страна да продължи да оказва съдействие и подкрепа за реализиране на съвместните инициативи в сферата на отбранителното сътрудничество, отчитайки българските потребности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
2
 
! Отговори
малко факти преди 2 години
САЩ/НАТО/ нямат бази у нас.Имат в Румия 2,в Турция 3.От време на време през 5-6м. имат съвместни учения.Този министър Ст. Янев никога не е отговарял за повече от 40 човека.Как го направи служ.мин. председател Радев е част от криминален роман.Слаб във военотехн. отношение, слаб в административно и правно отнош-е. След Аню с оня прякор е най слабия военен министър в новата ни история.Един правен казус не може да направи, камо ли политически!Такива като него са само за охранители на паркинг.
78
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
пак започнаха с цензурата,споделих,че янев ...е...внимателен...Народа ни няма загубена битка и няма спечелена война...заради политици,чу трябвада имаме позиция а не да стоим разкрачени,САЩ не са ***...Русия също...та с кого сме?...г-н Янев...страна..с кого сме?...страха ви от путин и от ...ами ако имаме приятелби ще ни помагат...и ние на тях!...вие само господари и началници,намерете приятелите ни и да работим заедно политици
77
12
 
3
 
! Отговори
Добре е преди 2 години
След всяка такава среща русофилчетата вият на умряло.
76
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инструктаж и бой по канчето! По прозрачни са от плексиглас продажниците. А тая вaмпиркa да си ходи веднага. Няма работа тук.
75
2
 
15
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Това, че американците държат модерните си оръжия на наша територия, не означава, че помагат за модернизация на армията ни :) да не забравяме как яко ни одрусаха за морално остарелите си изтребители... от където минат щатите трева не никне, само раздори, лъжи, лицемерие и конфликти
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските герои от миналото за какво са дали живота си? За да сме втора категория хора и да ни командват разни...? Достойните армейски генерали от миналото как биха определили съвременните?
73
1
 
1
 
! Отговори
е и преди 2 години
Кой на кой посвири?
72
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Херо така е нари-та-ла Стефчо Янев , че още му е синьо д-то .Радев ... не предполагах че американците толкова лесно ще ти свият и на теб сърмите ...
71
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западните държави са бивши колониални империи . Те много добре в продължение на 600 години са се учили как да се възползват от колониите . Това не СССР както си мислят наще ,,политици,, Просто не трябваше да влизаме в ЕС и НАТО . Това ще е края на България . Срещу тия вълци просто няма какво да изкараме . Няма матрял за да се надлъгваме с тия.
70
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само това ли са си казали? Общи приказки. Защо не кажат каква е истинската причина?
69
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е много обезпокоена от зачестилите заявления, че Калифорния, Тексас, Ню Мексико, Невада и Колорадо трябва да се върнат на Съединените МЕКСИКАНСКИ щати!Готова е да помогне на САЩ да отстоява независимостта си, при едно очаквано нападение на Мексико с всичките си налични ВВС, ВМС и Сухопътни войски! Ще построи две бази на Мексиканския залив - в едната - единия ни боен кораб, в другата - това което може да доплува! Забелязано е голямо раздвижване на въоръжени гаучоси!
68
2
 
22
 
! Отговори
ПФУ преди 2 години
Навремето като бяхме съветска *** поне имаше 150 000 души армия 300 изстребителя и 1500 танка. Отделно флот, подводници, ракети със среден обсег вкл. ядрени. Сега какъв съюзник сме на САЩ със свалени *** 3 ръждясали МИГ-а и руски автомати от преди 60 години??? Че тая фашага ни стяга и за преде фронт срещу Русоя, то е смешно и жалко...
67
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХЕРО И ЗА ТЕБ ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ07820
66
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХЕРО ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА НАТО И САЩ
65
1
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Американският губернатор на България.
64
0
 
3
 
! Отговори
до баба Мара преди 2 години
Недей така бабо Маро.Аз съм си харесал едно щатско уиски.Ако спрат да го внасят другото което харесвам е много по скъпо!
63
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще му даде заповеди, ако не иска да бъде сменен. Вън Америка от България. Махайте бази и посолства - всичко.
62
0
 
6
 
! Отговори
протокол преди 2 години
Много сполучливо заглавие
61
2
 
19
 
! Отговори
Баба мара преди 2 години
много нахално взе да става не желая никакво сътрудничество със сащ по никаквивъпроси на 20 000 км от нас нямат никакви интереси освен конфликти с русия
60
1
 
16
 
! Отговори
ей писна ми... преди 2 години
Тая Мустакатата пак си навира шундатаВнашите вътрешни работи!!!!