Пламен Димитров: Това е най-щедрият бюджет напоследък

Възможна е минимална заплата от 750 лв., смята той
22

"Това със сигурност е най-щедрият бюджет, който имаме през последните години от гледна точка на общите разходи, но по никакъв начин не мога да твърдя, че не е разумен", посочи президентът на КНСБ Пламен Димитров за предаването "Денят ON AIR".

"Зимната прогноза на ЕК намали малко очакваните и от ЕС ръстове на брутния вътрешен продукт у нас, но зависи много от вътрешните фактори. Ще има възможност разходите не само да бъдат изпълнени, но и да бъдат преизпълнени", заяви събеседникът.  

Неговото мнение е, че ще се задържим с двуцифрена инфлация може би до края на второто тримесечие.

"Тази година ще имаме три бюджета. Такава година никога не е имало. В момента се намираме в удължения Бюджет 2021. Всяко тримесечие ще има промяна на бюджета, но това дава възможност за промяна на параметри", коментира Пламен Димитров.   

По думите му минималната заплата от 750 лева е възможна.

"Единственият механизъм, който може да подпомогне хората, е компенсиране на инфлацията, тоест ръст на доходите и пенсиите. Бюджетът през юли ще трябва да предвиди повече разходи и да ги преструктурира", смята Пламен Димитров.

По думите му не беше нужно да се въвежда мораториум, просто трябваше да се промени решението на КЕВР и в енергийния микс да бъде вкарана максимално енергия от АЕЦ "Козлодуй". Това все още е възможно", каза гостът в студиото пред Bulgaria ON AIR.

 


22
Още по темата: КНСБПламен Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Пламенчо преди 4 месеца
От къде пак се появи. Я ми кажи как ми защити 12/дванадесет/ часовия работен ден. Помня ви яко, защото пробихте тъпанчетата ми в Ревящите ширини с вашите барикади от маси и столове за прословутия хотел "Океан." Помниш ли, или забрави, че оно време нямаше Интернет и цялата кореспонденция на корилица и на латиница минаваше по морз през тъпанчетата ми в промишлен обем. От дедо ти Морз Океанси рибалов.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най щедър, ама към кого?!
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо Бойко Борисов продължава да е жалък, а прокуратурата все по-смешна в т.н. Барселонагейт. Казус, който впрочем е пр ост и ясен, но е свързан с толкова много про сташки постъпки от замесените в него, че няма накъдеИвайла Бакалова: Защо когато казах, че ме рекетират да дам сериозен рушвет за освобождаването на един арестант, ме скъсаха от разпити. А когато заявих, че детето на Борислава е на Бойко, никой не ме търси?
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този *** се нагажда според властта!!!Затова тази институция требва да се закрие,те живеят на нашия гръб,а нищо не ни защитават палячовци. .
11
3
 
15
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 4 месеца
Пламене, ти кажи какво мислят синдикатите за Рашков Дамаджаната - човекът е имотен крал - всеки месец купува нов имот, нова къща, нови 12 клозета.....! Как ще има 750 лв. заплата за твоите ши.бани синдикалисти? Такова крадене започна , че ще се помни 1000 години !
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този който нищо не прави и само чака да прибере членкият внос от заплатите на работниците да не говори глупости. Какво му е щедрото, не виждаш ли сметките и цените в магазините бе льо льо.
9
1
 
14
 
! Отговори
ЩЕДЪР ГРАБЕЖ.. преди 4 месеца
ИМА ЛИ..??........ РЕКОРДНА ИНФЛАЦИЯ... =.... РЕКОРДНО ОБЕДНЯВАНЕ.....
8
5
 
2
 
! Отговори
Човек за реализация преди 4 месеца
Драги хора, ако желаете България да стани супер държава и българската нация да не бъди поробена, тогава се запознайте с мен ! Няма да бъда лош ! Аз ще бъда себе си !България е лъв, а лъвът е орисан по природа да бъди цар на животните !
7
2
 
11
 
! Отговори
Хай лавью бая преди 4 месеца
Ванья Григоровна от КАНИСЕЙБЕ
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тройната коалиция с главни действащи лица БСП и ДПС също имаше щедри бюджети и всички знаем как завърши!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато се теглят милиарди кредити бюджета изглежда щедър. Всъщност всичко ще се окраде от управляващите лъжци и крадци и един километър магистрала няма да се построи!
4
3
 
11
 
! Отговори
Защо преди 4 месеца
Като напиша в гугъла "продажници"-се появява думата :синдикатити bg...ха хааа..
3
7
 
5
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 месеца
Бюджета на ГЕРБ-ДПС също беше щедър за мен!!
2
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато не се краде, бюджета изглебда щедър. ФАКТ!
1
2
 
15
 
! Отговори
Ученика преди 4 месеца
Родните синдикати зорко бдят над имането на чорбаджиите ни...зер и за тях ще изпадне кокалче!