Библиотекарите на протест в навечерието на 24 май

Държавата не изпълнила споразумение за заплатите
Обновена: 19 май 2022 11:00 | 19 май 2022 11:00, Елка Василева
11
Библиотекарите на протест в навечерието на 24 май
Снимка: архив, БГНЕС

Библиотекарите в България излязат на протест в навечерието на 24 май. Поводът е неизпълнено от страна на държавата подписано споразумение за въвеждане на минимални начални основни месечни възнаграждения в бранша, се казва в съобщение на синдикалните организации на регионалните библиотеки към национална федерация „Култура“ при КТ „Подкрепа“.

Служителите на Столична библиотека ще протестират пред сградата на библиотеката на 20 май 2022 г. от 14:00 до 15:00 ч.

Исканията на протестиращите включват увеличаване с 40 процента на единния разходен стандарт за субсидирана бройка на регионалните библиотеки.

„Необходимите средства са в размер 10 288 863 лв., включително - за възнагражденията на персонала по чл. 1, ал. 5, т. 10.2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г.“, съобщават организаторите на шествието. Освен това те ще настояват и за увеличаване на субсидираните бройки на регионални библиотеки – от 1177 на 1200.  
/БТА/

 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
3
 
! Отговори
Не четете преди 1 месец
Книгите са супер надценени и винаги са били. Всъшност, има много малко автори в света, които реално си заслужава да се четат, всичко друго е бла бла. Аз съм научил много повече от киното и научно популярните филми, където нещата са синтезирани и целия спам на автора е махнат. И не, драги, не са интелигентни хората четящи "книги", а хората, които разбират и знаят какво четат, аре стига с тия легенди...
10
4
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 1 месец
Изживяването...боже колко си смешен. Че и трагичен. Аз обаче ще ти кажа, че Киндъл ползвам от близо 10 години и няма разлика в изживяването. Грам даже. Пък и съм си спестил и сума ти пари както и въпроса - къде да я дена поредната хартиена книга. И така...
9
6
 
3
 
! Отговори
Наложихте преди 1 месец
Модела на еднокнижника Борисов,сега рИвете.Късно е.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Чичо, хахахахахахахахахахахаха! Нормалните хора имат усещане за четене! Книгата като хартиен носител е изключителна като усещяне и изживяване! Никой нормален няма да се откаже от хатиено копие. Електронната книга е имитиращ продукт! Единствено купувам електронни книги, ако спеставам пари! Примерно от доставка от Амазон! Когато пътувам в чужбина си купувам хартиена книга, защото изживяването няма нищо общо с Киндъла ми!
7
6
 
1
 
! Отговори
1-н преди 1 месец
Собствениците на видеотеки така ревяха преди време, някой да си ги спомня?
6
11
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 1 месец
Никой нормален (и разумен) човек няма в 21 век да дава едни луди пари за хартиени книги, при положение, че един Киндъл и безкрайно многото електронни книги онлайн са без пари (или за минимум такива).
5
1
 
11
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 месец
До Анонимен 1, интелигентните четат книги. Проффаните разчитат на интернет! ФАКТ!
4
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тия няма кой да им влезе в библиотеките и те ревнаха.Ами затваряйте,беее!Работа има за целия китайски народ.Ама не ви се работиии!
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой още не се е сетил да протестира?По времето на Борисов не смееха гък да кажат,а сега всички са ревнали за пари,като че ли държавата ги копае.
2
8
 
3
 
! Отговори
ебаси демокрацията преди 1 месец
Тези сега защо, не им се четат книгите ли?!
1
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кой луд чете книги във век с интернет???