От HelpBook: Неокосена трева, боклуци, запушени шахти

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата
31 май 2022 19:50, Анисия Иванова
5
От HelpBook: Неокосена трева, боклуци, запушени шахти
Снимка: Helpbook

Не малко проблеми за решаване имат отговорните институции според получените сигнали в платформата на Helpbook.info.

В един от тях ни пишат, че в коритото на Боянска река в кв. "Бъкстон", по ул. "Ген. Суворов", се изхвърлят всякакви предмети. Създава се опасност от преливане при силен дъжд, тъй като коритото е затлачено от дървета, автомобилни гуми, шкафове, столове и други по-малки отпадъци - пликове, опаковки. Гледката е отблъскваща, а последиците ще са сериозни, ако съвсем скоро не се вземат мерки за основно почистване на коритото на реката.

За неокосена трева и храсти ни сигнализираха от столичния район „Младост“, до метростанцията: "В момента заради изключително гъстата растителност по тази алея не могат да се разминат двама човека, което затруднява пътникопотока, особено в час пик. Ако не вярвате, разходете се да видите, близо е до общината, има -няма 15 мин. ходене. Освен това, намиращите в района бездомни кучета, за които също сте наясно, се крият там и предизвикват стрес с внезапната си поява от към високата трева."

Получихме и пореден сигнал за рушаща се фасада на кооперация: След като отново няма отговор и действия от страна на общината, факт са и поредните паднали тухли и мазилка. Минаха няколко години от първия ми сигнал. Не знам дали има пострадал човек, но това безхаберие от страна на общината е недопустимо. И то за сграда, в която има център за хора в неравностойно положение.“, пише нашият потребител.

Изпратиха ни снимка от район „Люлин“, на която се вижда наводнена улица заради запушени шахти. „Всяка година екипи идват и вадят кал от шахтите, но според мен проблемът е по-голям и почистването трябва да е по-сериозно", твърди авторът на сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
6
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
БългаринО си е свикнал с мръсотията от рождение и се чувства в нея като у дОма си!
1
5
 
11
 
! Отговори
Хицо Азарта преди 1 година
Промяната Продължава! На който не му харесва - да пълни резервоара за 300-400лв и да заминава! Вратата я знаете къде е ! Тук Кирчо е шеф и той решава какво, кога и къде!