Върнаха изоставено в Украйна българче

Родителите са го оставили след раждането
30 ное 2022 23:30, Александър Попов
12
Върнаха изоставено в Украйна българче
д-р Теодора Иванова. Снимка: БГНЕС

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) със съдействието на Министерството на външните работи и Агенцията за социално подпомагане организира прибирането в страната ни на дете на година и половина, български гражданин.  

Детето e изоставено от биологичните си родители в Украйна веднага след раждането, като същите са представили нотариално заверено съгласие да бъде дадено за осиновяване. Детето ще бъде настанено в подходяща социална услуга. ДАЗД е уведомена за случая от посолството на Република България в Украйна. Информацията е, че органът за настойничество и закрила в град Киев не може да предприеме мерки и да полага грижи за детето. В условията на война в страната не може да се гарантира неговата безопасност.

„Изключително съм щастлива и благодарна на всички институции и партньори от неправителствения сектор, че с общи усилия едно дете, български гражданин е върнато в страната, за да получи необходимите грижи в подкрепяща и защитена среда. За ДАЗД от първостепенно значение е да гарантира сигурност и възможност за развитие и отглеждане на всяко българско дете, независимо къде се намира“, каза д-р Теодора Иванова, председател на ДАЗД, която посрещна детето и придружаващите го социален работник и медицинска сестра на Летище София.

През октомври ДАЗД организира връщането в България на 10-годишно дете, български гражданин, оставено без настойник в Република Кипър. Миналата седмица три деца, обявени за издирване в Шенгенската информационна система, бяха върнати в Германия, като в операцията са участвали служители на ДАЗД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пеци За съжаление, никак не са много онези, които наистина станаха добри майстори и живеят като нормални хора, спазващи законите. Казвам за съжаление, защото дори и в семействата на такива хора израстват роми от другия вид. Що се отнася за качествата им на специалисти, много повече са онези, които идват в домата, свършва работа като за "среден (3)" или за "добър (4)" по шестобалната система, но искат тройно по-високо заплащане в сравнение с това, което взимат останалите майстори.
6
5
 
4
 
! Отговори
Петро преди 1 година
Ние се грижим за толкова много украинци а те за едно бебе не могат да се погрижаНяма значение етността на бебето ако е българче какво е по-различно от *** въпросът е на възпитание а голямата част които пишете глупости не сте възпитани правилно или бих казал така *** се е *** и той няма етност националност погледнете какво става в народното събрание и те не са *** всичкият *** е събран в народното събрание с изключение на възраждане
5
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да е живо и здраво детенцето и браво на социалните служби, че поне веднъж си свършиха работата, както трябва. Всеки заслужава шанс в живота и е голям грях да плюете по дете, което още не се е самоосъзнало като личност и ще стане такова, каквото е възпитано. Ромите също стават хора, когато са възпитани да работят и да уважават труда на другите хора. Когато от малки са научени да просят и да крадат е ясно какви стават. Точно това детенце съм сигурен, че ще стане образцов гражданин, ако го осиновят
4
5
 
5
 
! Отговори
Пеци преди 1 година
До АнонименТошо Правешки докара над 360 000 и им даде българско гражданство, но те нито са българи... - много от тях станаха добри майстори, лай колко искаш!!!!
3
3
 
17
 
! Отговори
Беко преди 1 година
Но това дете не е! Стига жлъч и злоба! Кофти родители, военни действия... Браво за реакцията!... Мляко за малкото, раздвижване на крайниците, Любов, поне малко...!!!!
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никакво значение етноса, детето е дете. Изчадията под мен да направят услуга на планетата и да се самоунищожат.
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но не казвате нищо за етническата им принадлежност. Предлагам да преценяваме кого да прибираме. Тошо Правешки докара над 360 000 и им даде българско гражданство, но те нито са българи, нито се почувстваха такива след 50-60 години живот в България, нито научиха децата и внуците си да се чувстват българи. Абонирани са за социалното ни подпомагане и се представят като българи само когато са в чужбина.