Варненски лекар към дете: Млъкни, лигла, писнало ми е от такива като теб

В Helpbook получихме сигнали за храна с намален грамаж и мърляво свършена работа
20 яну 2023 18:36, Анисия Иванова
86

Снимка: Нelpbook

Преди няколко дни чрез платформата на Helpbook.info ви запознахме със сигнал, касаещ проблемен участък в район „Възраждане“. Последва реакция и ето какво бе предприето по въпроса, описано в нов сигнал: "На 17.01.2023 г. в беше извършен опит да бъдат коригирани безумията, сътворени по-рано от същия район „Възраждане“, който опит, ако не беше тъжен, щеше да бъде много комичен. По-конкретно, през деня беше запълнена с плочки една малка част от калното петно върху тротоара, беше разбит старият дънер пред пешеходната пътека и някак върху неговите корени беше закрепена млада фиданка. Напълно безумно и неразбираемо за мен а вероятно и за останалите граждани. Логично, последва поредица от иронични коментари и видео колажи в социалните мрежи на тема „компетентността на ръководството в район "Възраждане" и една конкретна политическа партия“. Вероятно служителите в общината са много заети да прекарват значителна част от работното си време в споменатите социални мрежи, защото още същия ден до вечерта животът на току-що засадената млада фиданка рязко приключи. Грозната картинка в края на пешеходната пътека си остана. Кофите за боклук също си останаха непосредствено до пешеходната пътека. Опасностите от инциденти с инвалиди и слепи хора, преминаващи през пътеката, също си останаха. За пълнота на изложението съм приложил необработени снимки, потвърждаващи развитието на случая.

Във връзка с изложеното по-горе бих искал да получа конкретни отговори на следните въпроси:
1. Кой плаща за времето, труда и всички изразходвани материални ресурси при така създалата се развръзка?
2. Конкретно по дати и дейности - какви суми са платени за всяка стъпка по „облагородяването“ на района от самото начало?
3. Как и кои служители ще понесат отговорност за очевидно лошото планиране и изпълнение?", се пита в сигнала.

Писаха ни за ужасно грубо отношение на лекар към дете във варненска болница: „Влязохме в кабинета на лекар от поликлиника "Света Анна" с петгодишната ми дъщеря, тя плачеше от страх. След което последваха заплашителни и груби думи от въпросния доктор. Започна да крещи на дъщеря ми - "млъкни, лигла, не си възпитана, писнало ми е от такива като теб". Започна да ръкомаха с пръст пред лицето й и да я заплашва, че ще стане лош, ако не млъкне. След което го попитах-докторе какво е това държание от вас, и той се обърна с думите - коя съм била, че да му казвам как да се държи. Изгони ни от кабинета. Подадох жалба при управителя на поликлиниката. Моля да се вземат необходимите мерки“.

Получихме оплакване, адресирано към БАБХ, относно грамаж на поръчана храна от софийски ресторант. Каква била изненадата на нашия потребител, когато решил да претегли храната на кухненската си везна - разликата от обявеното в сайта на ресторанта била цели 300 грама. След обаждане по телефона и поискана компенсация, последвало обещание за връщане на отговор, което така и не последвало.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съдете толкова строго тази майка-българка, че децата намаляха-какви шамари, какви "пет лева," после нали може да я обвинят в насилие над детето-нали вече шамарите не са разрешени-как да се справят майките-има деца се раждат с такъв характер всичко им е криво, други имат аутизъм и пак може да им е криво. Как ги виждате в тези случаи шамарите?
67
1
 
6
 
! Отговори
Малката лиглапорасна преди 1 година
Ученици вилняха в центъра на Варна, сигнализира гражданин на града. На видеото, което бе качено във Фейсбук групата "СТОП- Вандал!", се вижда как група деца ритат и блъскат машината за закупуване на билети в района на Червения площад, видя Varna24.bg.
66
3
 
7
 
! Отговори
СЪВЕТ КЪМ преди 1 година
ГОЛЯМАТА ЛИГЛА МАЙКАТА. ДА ВЪЗПИТА УРОДЧЕТО СИ. ТО ТАКА СЕ ДЪРЖИ НАВСЯКЪДЕ.
65
2
 
7
 
! Отговори
До коментар 68 преди 1 година
Все някой трябва да обяснява на учиндолците:(лекари, учители, продавачи, сервитьори, граждани...)на лиглите- малка и голяма как да се държат възпитано и да не притесняват хората и да пречат на специалистите да работят!И докато лекарят, според теб, попълва пропуските във възпитанието на 5-годишната лигла, останалите майки с болни деца с температура, кашлящи ще чакат лиглите- да се налигуват?!
64
1
 
1
 
! Отговори
Чужденец преди 1 година
До Мен: Българите сте си прости лишеи....С много редки изключения, предимно в чужбина.
63
2
 
1
 
! Отговори
Ника преди 1 година
Детето е малко,докторът - "голям".Няма пресечна точка.И аз не искам,когато говоря с доктора,той да се обръща към мен на ТИ, но не му казвам,че е ...
62
1
 
21
 
! Отговори
Защо преди 1 година
Повечето от децата пищят, крещят, тичат, вместо да разговарят нормално и се държат възпитано на обществени места?Защо родителите не реагират нормално, като озаптяват наследниците си да се държат прилично на публични места?Защо в кафенета, ресторанти, хотели, санаториуми, лечебни басейни, се позволява на децата да се държат невъзпитано (крясъци, тичане, унищожаване на обществено имущество) като се обсебва територията на възрасни и се лишават от отдих, релакс, тишина, лечение и спокойствие?!
61
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм на 5,но също изпадам в ужас от "ангелите" в бяло.
60
11
 
36
 
! Отговори
Медия преди 1 година
Възпитавайте децата си... Не доктори, учители са ви виновни. Не сте и единствените им пациенти. Като не може да говорите на детето си да обясните какво е... Сърдете се на своето родителско невежество.
59
1
 
0
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
До Teo, свършили са я да. За това си безмозъчен индивид пишещ видиотени коментари :)
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За нещо по-безполезно от HelpBook сещате ли се? Цялата им цел е да генерират трафик на интернет. ЗАщо не цитират поне един случай в който са помогнали?
57
14
 
37
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Прав е доктор. Въобразявате си че вашите деца са принцове и принцеси и едва ли не всеки да им се кланя Научете ги как да се държат възпитано
56
18
 
44
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Ами възможно е да е бил прав доктора. На 14 получих фрактура на лакътна и лъчева кост на лявата ръка. В болницата нямаха упойки, а и гипс нямаха, такива бяха времената. Ръката ми беше станала като змиорка, а аз пищях след всяко наместване. Накрая игра шамарената фабрика, и докато ме шамаросаха и докато се усетя ми наместиха костите. Сега за такова отношение биха ги съдили, но аз съм им благодарен. Свършиха си работата.
55
8
 
21
 
! Отговори
Чужденец преди 1 година
Недейте го закача дофтора че ще избяга на запад, където такива като него ги засипват с пари и овации!
54
4
 
5
 
! Отговори
До 61 преди 1 година
Що? Дразни те, докато къркаш като неудачник, че някой човек е благодарен на друг ли?
53
11
 
18
 
! Отговори
Бай Стоян преди 1 година
Да излезнем на балкона да ръкопляскаме на лекарите
52
19
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Децата са с различен характер, но на 5 вече трябва да знаят защо се ходи на доктор и горе-долу как да се държат. Ако се разплаче от манипулация, от болка, от нещо бръмчащо е ОК, всеки ще разбере.....,но да влезе с рев и истерия е друго. Всеки би разбрал, че на това дете не му е обяснено, защо е в кабинета, а по-лошо е че майката има претенции към другите, а не към себе си и детето. Ако дойде в нашето отделение, ще и бъде забранено да се връща и да пише на омбутсмана ако иска!
51
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време, отиваш на лекар, ревтуниш, лекаря ти казва да млъкнеш, а ако не млъкнеш, *** ще ти напере 10 шамара и толкова.
50
9
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Медицината и лекарите отдавна минаха на ниво подпримитивно"- Идваш с недоносчето си, което се държи като някакв диво животинче, не ми позволяяваш да го озаптя, не искаш да го накараш да млъкне и РЕВЕШ, че не отнасям с него човешки! Ами то какъв човек е, бе! На 5 годинки нашите деца свирят на пиано и рецитират стхове, а вашите не знаят кога да млънат и бъркат посоките! ОТВРАТИТЕЛНИ СТЕ!
49
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая 100% лъже и преекспонира нещата,не вярвам да се е случило точно така.