Христо Грозев: Руското разузнаване е взривило складове за оръжия в България

Една група се свързва най-малко с пет взрива у нас
23 окт 2023 09:32, Нели Христова
303
Христо Грозев: Руското разузнаване е взривило складове за оръжия в България
Снимка: БГНЕС

Няколко взрива в български военни складове и заводи са свързани с руското военно разузнаване. Най-ранният известен взрив е от 12 ноември 2011 г. в склад до с. Ловнидол, където са складирани над 3000 далекобойни снаряда. Това обясни журналистът Христо Грозев пред bTV за новото разследване съвместно със сайт за разследвания.

Група от 6 руски шпиони пътуват под прикритие с фалшиви самоличности до Словакия и Австрия, а оттам и до чешки завод за военна продукция. Там са сложени взривяващи устройства, които е трябвало да пътуват до България. Тази група можем да свържем с най-малко пет взрива в България, а някои от тях водят и до човешки грешки, обясни той.

Заради войната в Украйна има много руски хакери, които не са доволни от това, което се случва в собствената им страна. Част от тях успяха да влязат в пощата на един от участниците в операцията в България - Владимир Моисеев, който е тръгнал от България под името Владимир Попов. В архива попаднахме на една командировка, в която петима души от военното разузнаване но Краснодар докладват на шефа си, че са създали взривяващо устройство подобно на дистанционно за кола.

Агентите сега били на високи държавни длъжности. Трима са лични представители на президента Путин - в Сахалин, Магадан, Сибирската област на Русия, а единият в Тайланд, обясни още той.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
0
 
1
 
! Отговори
Laffil преди 5 месеца
Айде стига с тоя предател на българи.....
249
12
 
12
 
! Отговори
Смешник преди 6 месеца
Христо Грозен пак го е страх да не го забравят и излиза с поредната простотия по медиите, жалка работа
248
8
 
16
 
! Отговори
Мишо преди 6 месеца
Кой е този? Аз пък казвам, че сами си ги запалиха за да прикрият мащабни кражби и нелегален износ!
247
5
 
15
 
! Отговори
тя преди 6 месеца
Ако не е Русия тоя с какво ще си изкарва хляба !?
246
3
 
7
 
! Отговори
У плевнята преди 6 месеца
хахах уникален *** и провдоник
245
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хахахахаха, ей го де отива оръжието от помоща за укрия, у хамас, видяхте ли къде го продаават укрите, хахахахаха, бързо придобиха хамас 10-тина хиляди ракети а зеленото нарко при,бра парата, израел издуха супата, ахахахахаха.
244
3
 
8
 
! Отговори
Дреме ми на шенкела преди 6 месеца
Бонго бегай бърже на палмата или банановото дърво да си забелиш бананчето и да си го лапнеш.
243
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя си е болен и все руснаци бълнува.Те там първо не спазват елементарните условия на труд,защото са лакоми и второ...сами взривяват,за да прикрият какво са изнасяли.Сигурно и руснаците са виновни за наводнението миналата година на Арсенал след един дъжд?А?
242
3
 
13
 
! Отговори
Ббб преди 6 месеца
Ихаа, айде сега да му дадат Нобел на този, нали уж взе Оскар.
241
6
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 месеца
И това ако не е пропаганда пепел да му турим
240
18
 
14
 
! Отговори
Kansas преди 6 месеца
Браво!Гордея се че има такива смели българи, които им го завряха четвъртит отзад на в ат е н ки те!ха ха ха !!!!
239
14
 
16
 
! Отговори
маилс преди 6 месеца
пиянде стига с тия ментета на пещерняците,кои христо,къв ристо ,изобщо кои е тоя незнаико дето го правиш значим.Които си му плаща на тоя изкорубеняк да си бере гаилето ,аз нищо значимо от тоя така наречен журналист с бг паспорт не знам .Баси и умрялата мисирка ,то на човек не мяза туи чудо на природата .Халал им е на генофонда на фъстъкчиите
238
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
грозев още ли е жив нали се плашеше за живота си а сега излезе от мишета дупка значи руснаците не им трябва той сам ще се само унищожи
237
11
 
28
 
! Отговори
Дянко преди 6 месеца
До кога ще ни занимавате с този ***?Вината за всички взривове е на министерството на отбраната.Слаб контрол върху складовете с оръжие.Ако тези складове се охраняваха от армията, а не от пенсионери със съмнителна отговорност, нямаше да има взривове.
236
14
 
28
 
! Отговори
БЕЗ ЛИМИТ преди 6 месеца
ЧУДЯ СЕ ЗАЩО МУ ОБРЪЩАТЕ ВНИМАНИЕ НА ТОЯ СЛУГА НА МИ 6............ГОТОВ Е ВСЯКАКВА МЕРЗОСТ ДА СЪЧИНИ САМО ДА Е ПРОТИВ РУСИЯ...........ЗА ТОВА МУ ПЛАЩАТ
235
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До toti Господинчо, репутацията на Русия вече е такава че не са нужни никакви доказателства за поредната руска мръcoтия. За всички е ясно че единственият който може да направи подобни терористични атаки в ЕС е Русия и само Русия.
234
30
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То е ясно че Русия се е готвела да нападне Украйна много преди 2014 и 2022 година. Унищожаването на складове с муниции които могат да достигнат до Украйна е започнало още през 2011 година а може би и по-рано. Така че лакардиите че САЩ били дали 5 милиарда за Майдана в Украйна е поредната гадна руска лъжа.
233
10
 
19
 
! Отговори
toti преди 6 месеца
А това кой ще докаже...бай Асан ли......наенска работа си е мърщината,да сложиш разни пенсии да пазят погреби,оръжейни складове ,заводи...каде е държавата...че това си на ЧАСТНИЦИТЕ..те си продават,произвеждат,унищожават /заличават /следи с пожари,взривове и кой министерство контролира тоя БАТАК ...НИКОЙ !!!
232
23
 
18
 
! Отговори
Митрофан преди 6 месеца
Истината боли! Кеф, колко изнервени тролчета, осъзнати или не, предизвиква една обикновена информация, без претенции за симпатии към една или друга чужда държава. Руската империя- най-човеколюбивата империя в света! Руските бомби и взривове най-хуманните бомби в света! Руските лъжи, експлоатация и намеса в България най--милите от всички намеси на други държави! Обичаме русия!
231
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кажи откъде плюеш бе, грозник!