ƒрама в »—”Ћ: Ѕолните с месеци без топла вода

Ѕолницата и "“оплофикаци€" си прехвърл€т топката
16 ное 2023 17:07, —тела —то€нова
10
ƒрама в »—”Ћ: Ѕолните с месеци без топла вода
—нимка Ѕ√Ќ≈—, архив

ƒетската онкохематологи€ в ключовата ”ћЅјЋ "÷арица …оанна" (»—”Ћ) в —офи€ работи от месеци без топла вода - издевателство над тежко болните деца, които се лекуват в не€.

“ова се разбра от емоционален пост на јни —то€нова - основател на фондаци€ "ƒана€", ко€то наред с други каузи се бори за нормално детско здравеопазване. —то€нова об€сни, че поради всеобщото бездействие по случа€ доброволци ще куп€т проточни бойлери и електрически кани на клиниката.

ѕостът на —то€нова предизвика бърза развръзка - горещата вода в клиниката потече, за всеобща изненада на родители и пациенти. ќт последвалите об€снени€ на ръководството на болницата и на "“оплофикаци€" случа€т се заплете още повече, а родители заподозр€ха лечебното заведение, че нарочно пести топлата вода от децата, пише "—ега".

»—”Ћ категорично отрече родителските съмнени€. ќттам об€сниха, че проблемът с топлата вода е свързан с времето на идването й до чешмите.

"“€ никога не е спирана. ѕрез л€тото, когато действително имаше проблем с топлата вода, са сменени стари кранове, които го предизвикваха.  ъм днешна дата проблем с наличието на топла вода не съществува", твърд€т от болницата. —поред т€х обаче тр€бва да се изчака да се източи водата в тръбите, тъй като тръбопроводът е много дълъг.

"„исто териториално,  линиката по детска клинична хематологи€ и онкологи€ е в най-отдалечената точка на сградата на болницата. “ъй като сградата на ”ћЅјЋ „÷арица …оанна – »—”Ћ“ е строена преди 87 години, изградената водопроводна система е строена по стара технологи€, при ко€то, за да стигне от точка ј до точка Ѕ, водата изминава дълъг път. ¬ новите сгради този проблем се изб€гва, като се изграждат рециркулационни тръби, за да може водата да циркулира в т€х непрекъснато", об€сн€ват от »—”Ћ.

«а този проблем са предприети действи€ преди н€колко месеца - решението на проблема е да се добави рециркулационна тръба и в тази клиника, твърд€т от болницата. —поред т€х е въпрос на кратък срок този проект да бъде финализиран. "ќбвинението, че умишлено е спирана топлата вода на  линиката по детска клинична хематологи€ и онкологи€ е чудовищно и не отговар€ на истината. “ова е удар към ц€лата болница, чиито специалисти денонощно се грижат за здравето на само на децата с онкохематологични забол€вани€, но и на всички пациенти в не€", коментират оттам.

ќб€снени€та на »—”Ћ обаче повдигат въпроса как днес топлата вода потече нормално от чешмите в отделението, ако ремонтът тепърва ще се финализира. ѕоражда и недоумение защо въпросът бе решен чак след като се вдигна шум.

—ветлина върху случа€ даде и "“оплофикаци€". ќт нейните об€снени€ се разбра, че преди месец е имало проверка в болницата след сигнал на родител на дете до —толичната община.  онстатирано е, че топлоподаването до сградата е в норма и липсата на топла вода се дължи на неизградена лини€ за рециркулаци€ на топлата вода, потвърждават и оттам. ѕроверката обаче установ€ва, че абонатната станци€, захранваща болницата се поддържа и управл€ва от външна фирма, ко€то настройва параметрите й съгласно инструкциите, дадени от болницата, в разрез с инструкциите давани от "“оплофикаци€ —офи€". ƒнес след шумотевицата е направена поредна проверка и среща с технически€ екип на болницата, като отново са дадени предписани€ за действи€, които заведението тр€бва да предприеме, об€сниха от дружеството.

“ова не е първи€т такъв сигнал. ѕрез л€тото имаше кампани€ за дарени€ за ремонт на помещени€, които да разшир€т капацитета на детската ”Ќ√ клиника в същата болница. “€ има едва 11 легла, за които през юни чакаха около 200 деца от ц€ла Ѕългари€. «аради големи€ брой пациенти, болницата ползва и допълнителни помещени€, които обаче са в ока€но състо€ние - без тоалетни, топла вода.

ѕроблем с топлата вода в »—”Ћ имаше и в гастроентерологи€та миналата година, когато два месеца такава липсваше и пациенти със сериозни забол€вани€ тр€бваше да се къп€т със студена.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


10
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
6
0
 
0
 
! ќтговори
√ошо преди 8 месеца
ƒо јнонимен..1:.»—”Ћ е построена като работническа болница ама за ти€ работници дето са имали осигуровки демек ти€ дето са си плащали “ака че прав си
5
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 месеца
ƒа прекарат полипропиленови!
4
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 месеца
≈ми ето, топлата вода е тръгнала и без та€ рецирколационна тръба. » не, никой не обвин€ва специалистите лекари, това не е удар по т€х. ”дарът е върхи горките деца, а обвинени€та за корумпираните мазни анти-лекари началници и шефове, които скапаха системата в комбина с едни тикви.
3
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 месеца
—тарите болници не може да си поддържат, обаче ще строим нова детска болница, клоуни!
2
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 месеца
3-ти св€т.
1
4
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 месеца
Ѕлизо 1 милион българи не си плащат осигуровките. Ѕез пари -толкоз!

—понсорирани публикации