Шалапатова: Повишението на пенсиите е приоритет пред добавките за Коледа

Тя не коментира дали ще има допълнителни пари за празниците
16 ное 2023 18:40, Стела Стоянова
17
Шалапатова: Повишението на пенсиите е приоритет пред добавките за Коледа
Снимка БГНЕС, архив

Нашият приоритет е трайното повишение на размера на пенсиите и повишаване на покупателната способност на пенсионерите.

Нашият план и предложението заложено в бюджета е да има увеличение със 100 лева на средната пенсия, което ще е ежемесечно решение. За нас е важно да няма еднократни добавки, защото те имат и социален характер. Това каза социалният министър Иванка Шалапатова без конкретно да каже ще има ли пари за коледни добавки за пенсионерите. 

Още по темата
"Разбира се, нашето второ послание е да имаме адекватна собствена политика и да се осигуряваме на реалния размер на възнагражденията си, за да имаме адекватна пенсия на старини", каза още тя, цитирана от "24 часа".

По-рано днес от НОИ коментираха, че ако има коледни добавки, решението трябва да дойде най-късно в края на другата седмица, за да може да се направи преизчисление на сумите  пенсионерите да ги получат на 7-ми декември.

По думите на премиера Николай Денков такова решение може да се вземе, едва след като се прегледа изпълнението на досегашния бюджет. Финансовият министър Асен Василев също на няколко пъти коментира, че приоритет е повишаването на пенсиите в дългосрочен план, а не еднократните добавки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
8
 
! Отговори
Кольо преди 5 месеца
Тия увеличения на пенсиите със 11 процента са чак догодина...пък може и да ги няма...ГЕРБ не искат да подкрепят бюджета.Дайте поне коледни на хората.
14
0
 
4
 
! Отговори
ала-бала преди 5 месеца
Ще има коледни добавки, не се притеснявайте ! Повишението с 11% юли 2024г. няма нищо общо с коледните добавки, алабализми. Подценяват интелекта на хората.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Шалапаткова вие сега нямате по 50 лева да да дадете на пенсионерите, а от къде ще намерите да им увеличите с 11% пенсиите от юли 2024 г? Или пак ще бъдат излъгани?
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само тая да беше слаб министър, един поне силен виждате ли? Някой, който реално нещо да е свършишл за хората? Прекарват си времето в шеги, закачки, караници и разправии, че и заплати вземат за това. Понеже средната се дигна с някакви смешни 7 процента, депутатските нараснаха с почти 20% без малко. И пари се намират, за възрастните хора, обаче, няма. И сякаш нямат собствена мисъл, седнала да повтаря Асен каквото каза. Ами, дай нещо, измъдрено от твоята тиква, Шалопаткова!
11
0
 
5
 
! Отговори
Всички преди 5 месеца
Едно и също-само искат, но никой не поставя въпроса за актуализиране на старите пенсии за категория на труда, условия на труда, квалификация и пенсията да е резултативна величина от целия трудов стаж. И най-важното-получено възнаграждение по документ т.е. по ведомост. Всичко останало са нормативни актове на архитекти-плямпала за приноса.
10
0
 
15
 
! Отговори
От хората преди 5 месеца
Да бе,доходи на народен представител над 10 000 лв.на месец срещу 530 лв.на повечето пенсионери и спи спокойно. Срамувам се за Вас. .
9
0
 
13
 
! Отговори
Въпрос преди 5 месеца
Има ли друга християнска държава, която няма да даде коледни и великденски добавки към пенсиите? Или това у нас е част от промените, които били продължавали? Ама накъде са тръгнали тези промени, дето продължават?
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Пловдив 6 Тая е най- слабият и безидеен социален министър през последните 30 год. Имаше един друг заспал, дето беше увеличил месечните добавки за инвалидите с около 1лв, ама тая даже по 1лв. няма да даде на пенсионер. Парите отиват за украинците по хотелите и държавните гот.ванци.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пенсиите, ако се повишат, ще е чак догодина юли месец. Това е много време. Пенсионерите имат нужда от Коледните добавки сега, а не след 8 месеца. По колко премии, бонуси, 13. заплата, пари за облекло и пр. ще раздадат на държавните хр.нту.ници? А за пенсионерите не могат да отделят по 100 лв. Позор!
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще има аз тези които доживеят, за доста пенсионери това ще е последната коледа в която не им дадохте нито 1 лв., след това като не ви платят измислената такса пак няма да има пари.
5
0
 
4
 
! Отговори
Пловдив преди 5 месеца
Ша-***-това,или онова.
4
0
 
4
 
! Отговори
Im-дртiйУАЙТBOY! преди 5 месеца
... бира се, тая халтуреста хитруша действа по утвърдения и доказан витиеват начин на старите проверени другари от црвената Партийна върхушка, управлявали държавата ни цели 9 петилетки, сиреч - противопоставяйки 1 вариант на друг вид алтернатива, което е присъщо за тях; а така не бива, просто защото са различен вид социално-обусловени плащания: 1-то идва от НОИ и си е заслужен дългогодишен принос на дадения човек, докато другото си е чисто бюджетно плащане с отделно допълнително перо от бюджета
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Със 100 лв един стек не мога да си поръчам...
2
14
 
8
 
! Отговори
Шарлатанова преди 5 месеца
Важно е да вземаме от работещите и да даваме на пенциите, защото те са най-големият електорат!
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само ни дразнят с тези нищо не казващи статии.