Първи междинни резултати от изборите ще има около 22 часа на 25 юни

Преброителят на изборите „Информационно обслужване” АД е готов с подготовката по техническото обезпечаване на изборните резултати
23 юни 2005 14:29,
Първи междинни резултати от изборите ще има около 22 часа на 25 юни
Преброителят на изборите „Информационно обслужване” АД е готов с подготовката по техническото обезпечаване на изборните резултати.

Оборудването, необходимо за обработката и визуализацията на данните от вота, вече е инсталирано в Централната избирателна комисия (ЦИК), а до петък ще бъдат оборудвани с компютри изчислителните пунктове във всички районни избирателни комисии (РИК). Триста и десет са компютрите, на които операторите на „Информационно обслужване” АД ще въвеждат данните от секционните протоколи в РИК.

На още 70 компютъра ще работят екипите на преброителя в ЦИК. „Мрежите във всяка РИК, както и тези в ЦИК имат UPS устройства, които позволяват да бъдат в режим на работа дори когато има проблем с електрическото захранване”, обясни Александър Витанов, изпълнителен директор на „Информационно обслужване” АД.

Очаква се първите междинни резултати да бъдат на база обработените секционни протоколи от най-малките секционни избирателни комисии, които са близо до РИК. Секционните избирателни комисии в страната са общо 12 379, разпределени в 31 РИК.

Първите официални междинни резултати се очаква да бъдат съобщени около 21:30 – 22:00 часа на 25 юни.

“Първите междинните резултати зависят до голяма степен от работата на секционните избирателни комисии. Те ще съставят протоколи след преброяване на интегралните бюлетини. С получаването на тези протоколи в изчислителните пунктове на ИО в Районните Избирателни Комисии, задачата на операторите на Информационно обслужване по въвеждането на данните от протоколите започва“, добави Витанов.

„Като преброител имаме пълна готовност да обезпечим технически оповестяването на финалните данни, съобразно определените от закона срокове, в които ЦИК трябва да се произнесе с окончателните резултати”, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание