Политически лидери виновни за споровете около областните управители

По думите на Йордан Цонев от ДПС етническият мир в страната не е застрашен, но година преди приемането на България в ЕС се създава визия, че у нас започва етническо напрежение
25 авг 2005 11:17,
Политически лидери виновни за споровете около областните управители
Йордан Цонев. Снимка: Сайтът на Народното събрание

Според депутата от ДПС Йордан Цонев брожението около назначаването на областни управители е заради амбиции на местни политически лидери.

Пред bTV той припомни, че в коалиционното споразумение за съвместно управление на БСП, НДСВ и ДПС е определено да има шест областни управители от ДПС. Това означава, че движението ще назначи шестима областни управители, преговорите продължават и днес, каза Цонев.

Цонев смята, че в момента се прави опит за подмяна на вота на близо половин милион избиратели, или се оспорва правото им да избират и да бъдат избирани.

"Всеки опит да бъде омаловажен рационалният и добре осъзнат вот на тези половин милион гласоподаватели за ДПС, е опасна игра с демокрацията в България", каза Йордан Цонев. Той подчерта, че е важно политическите сили да разберат, че междуетническите отношения не могат да бъдат повод и оръжие за политическа конкуренция.

По думите на Йордан Цонев етническият мир в страната не е застрашен, но година преди приемането на България в ЕС се създава визия, че у нас започва етническо напрежение и това може да попречи на евроинтеграцията на страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание