Стартира конкурс за детски рисунки на тема "Сигурността на пътя"

Инициатор на проекта е Държавната агенция за закрила на детето, а крайният срок за участниците е 30 ноември
12 окт 2005 13:09,
Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ обявява конкурс за детски рисунки на тема "Сигурност и безопасност за децата на пътя", съобщиха от агенцията във връзка с реализиране на инициираното през 2004 г. Национално движение "Сигурност и безопасност за децата на пътя".

В конкурса могат да участват всички ученици на възраст до 18 години. Те ще се състезават в три категории - от първи до четвърти клас, от пети до осми и от девети до дванайсти клас. Желателно е рисунките да бъдат цветни с формат на блок номер четири.

Творбите ще бъдат оценявани от жури, в което освен професионални художници ще участват експерти от ДАЗД и представители на Пътна полици към МВР, Български Червен Кръст и Фондация "България 94", партньори на агенцията.

Рисунките трябва да бъдат изпратени в срок до 30 ноември т.г. в ДАЗД на адрес: гр. София 1051, ул. "Триадица" номер 2, като авторите отбележат на гърба им име, презиме и фамилия, възраст, училище, точен адрес и телефон за връзка.

С картините на децата ще бъде организирана изложба. На победителите от всички категории ще бъдат връчени грамоти и предметни награди.

Конкурсните рисунки трябва да са по следните теми: "Внимавай на улицата, защото е опасно!", "Всички трябва да спазваме правилата за безопасно поведение на улицата!" и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание