Въпроси и отговори

Минчо Спасов от НДСВ зададе 4 въпроса на президента, Първанов му отговаря
18 юли 2008 14:22, Златко Желев
30
Въпроси и отговори
Снимка: БГНЕС

На заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност депутатът от НДСВ Минчо Спасов е задал на държавния глава Георги Първанов четири въпроса за Доклада на ОЛАФ. Отговорите също са четири:

1. Дали господата Николов и Стойков пряко или чрез свързани с тях други фирми и личности са участвали във финансирането на предизборната му кампания?

- Николов не, по никакъв начин. Не съм го и виждал. Стойков съм го виждал по време на предизборната кампания на публично мероприятие.

2. Считате ли, че поддържането на връзки на президента с тези лица, участието в публични прояви на техни фирми, дори след образуването на досъдебни производства срещу тях, е добра управленска практика?

- Вие имате предвид вероятно откриването на новия цех на "Стомана индъстри". Може да се запознаете по-подробно, г-н Спасов - близо 100% това е собственост на мощна гръцка фирма, един от лидерите в производство на стомана в Европа и в световен мащаб. Лицето Стойков не присъства по никакъв начин. Впрочем, представители на Вашата парламентарна група там имаше повече от всички други, и правилно. Аз казах, че това е оценка за водещото място на гръцките инвеститори в българските условия и държа на тази теза. Мисля, че присъствието на всеки един от нас, двама -трима министри, половин дузина депутати, беше знак именно в тази посока.

3. Имал ли е Първанов телефонни разговори с уличените лица по време на престоя им в ареста и след това?

- Категорично не. Даже смятам за безумен подобен слух. Как си представяте държавният глава да вдигне телефона и да търси контакт с някой, който е в ареста? Това е... моля Ви, който Ви е внушил подобно нещо или се опитва да го направи, му кажете, че е смешно.

4. Ще излезе ли президентът с ясна позиция по темета и послание към съдебната власт, ръководството на която назначава той?

- Първо, за съдебната власт, недейте казва, че аз назначавам ръководството, защото има Висш съдебен съвет, който е формиран по квоти, знаете на какъв признак, и към който президентът няма никакво отношение. Нямам и един представител на президентската институция, за разлика от други власти. Не мога да си позволя да се намесвам в работата на съдебната власт, но искрено се надявам, че тя бързо и ефективно ще си свърши работата и този, който е извършил престъпление, да си получи заслуженото.

И накрая, връщайки се към така наречения доклад /ОЛАФ - бел.ред/, вижте, тук има действително тежки обвинения към институциите.

"Аз съм го казал днес и с това приключвам - ние трябва да дадем много ясни гаранции за това, че парите на европейците ще отидат по предназначение, прозрачно, чисто. Ние трябва да подобрим ефективността на взаимодействието с ОЛАФ и с европейските ни приятели. Това е, без съмнение, без алтернатива. И тъкмо заради това, за този подобрен климат и ефективно взаимодействие ние обаче трябва честно да си поставим нещата", завършва президентът.
 


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
да криминилизира обвиненията който се отправят към него, но забравя , че на поста на който е той трябва да отговаря на друг тип - неписаните морални закони
28
0
 
0
 
! Отговори
Хубенов преди 12 години
Ех Гоце, Гоце, много ми е интересно ти дали самият си вярваш, щото аз никак, разбираш ли - НИ-КАК НЕ ВЯР-ВАМ на опитите ти да се изкараш Светата вода ненапита - та нали си част и продукт на партията си - крадливата, нагла, арогантна, престъпна и антинародна БСП
27
0
 
0
 
! Отговори
не човек,а желязо преди 12 години
Айдее,седераста пак цъфна!
26
0
 
0
 
! Отговори
Apollon преди 12 години
Ясно е едно- отговорите са силно незадоволителни и гузно-оправдаващи се
25
0
 
0
 
! Отговори
Георгиев преди 12 години
публичен отчет всеки месец на всеки ръководител.- конкурс - програма от всеки ръководител разбита по месеци, при неизпълнение оставка.Премахване на всякакъв имунитети навсякъде мандатност.ревизия във всички свери и връщане на заграбеното.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
ВРЪЗКАТА Е МНОГО ПРОСТА. ЛЮДМИЛ СТОЙКОВ Е ОТ ПЕРНИК. ГРАДСКИ НА ПРЕЗИДЕНТА. БЛИЗЪК ПРИЯТЕЛ НА ПРЕЗИДЕНТА ОЩЕ ДОКАТО БЕШЕ ЛИДЕР НА БСП. ПАРИТЕ ПО РАЗЛИЧНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОГРАМИ СА ОБЕЩАНИ НА СТОЙКОВ, ЗАРАДИ СУБСИДИРАНЕТО НА ПРЕЗИДЕНТСКАТА КАМПАНИЯ И ТАЗИ НА БСП НА ИЗБОРИТЕ. ЧОВЕКА Е ОКРАЛ 7,5 МИЛИОНА ЕВРО ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ. ОЛАФ - ЕВРОПЕЙСКОТО СЛЕДСТВИЕ ГО НАДУШИ И ГО ДАДЕ НА НАШАТА ПРОКУРАТУРА. НО НАШАТА ПРОКУРАТУРА ПРЕКРАТИ РАЗСЛЕДВАНЕТО СРЕЩУ ЛЮДМИЛ СТОЙКОВ И ОСТАВИ ПО ДЕЛОТО САМО ДРЕБНИТЕ РИБИ. А ЗАЩО БЕ ПРЕКРАТЕНО СЛЕДТВИЕТО, ЗАЩОТО ГЛАВЕН ПРОКУРОР Е БИВШ СЪВЕТНИК НА ПРЕЗИДЕНТА ПЪРВАНОВ - БОРИС ВЕЛЧЕВ. ТЕПЪРВА ЩЕ ИЗЛИЗАТ НА БЯЛ СВЯТ И ВРЪЗКИТЕ НА ВЕЛЧЕВ С ПРЕСТЪПНИЯ БИЗНЕС. ТО ПРЕДИ ВРЕМЕ ИМАШЕ ЕДНА СТЕНОГРАМА ЗА ВИНПРОМ ПЕЩЕРА И НЕПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪЦИ, КЪДЕТО НА НЯКОИ ИМ СЕ ПРИВИДЯ ПОД ИМЕТО ВЕЛЧЕВ - МИЛЕН ВЕЛЧЕВ, НО ПОСЛЕ СИ ИЗЛЕЗЕ ЧЕ ТОВА Е БАШ БОРИС ВЕЛЧЕВ.
23
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 12 години
toa golemo foto naprail , kvo,prai sa na V.Levski li ?
22
0
 
0
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
Благодаря 21-ви.
Ще ги смачкам. Честните хора да са спокойни - ще си останат бедни, за сметка на моите дарители - Стойков, Мойков и Бухобойков.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
*** и техните производни пак пуснаха пропагандната машина и си олигавиха сините муцуни да пишат срещу първанов, ама няма да им мине номера, не е 1990г, а е 2008г и ако се разнищят нещата както си трябва подробно, бая "демократи" ще излезят виновни. така и тъка президента не е виновен, правят му постановка, то пък хубавото е че няма начин да го импийчнат, коституцията не дава. Държавен глава не може да се сменя само защото един откачен депутат иска да му задава въпроси - тука опозицията е безсилна и го знае, ама ей така - да се пробват, аларма да се вдига!
конституционния съд ги реава тия неща, не си правете сини илюзии за бъдещето - Първанов ще си остане президент и слава Богу че е така!
Първанов, смачкай тези ***, смачкай ги !!!
Честните хора на България са на страната на президента!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Или може би греша?
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Този Куку отдавна не беше се появявал!
18
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 12 години
ама верно седерастията не прощава.

казват му любезно - драго царско депутатче,
осрал си се от желание да се измазниш на костов и батбойко,
и си издрънкал куп лъжи...
а тук пак се намират седерастчета да се правят че не разбират какво става....
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Ти си много глупав ако си мислиш, че като си през прокси няма да те хванат. Просто ще им отнеме повече време. Проксито не те прави хакер. Ама сега кой ще се занимава с тебе я виш каква каша става в държавата!!!
16
0
 
0
 
! Отговори
Hari преди 12 години
"...ние трябва да дадем много ясни гаранции за това, че парите на европейците ще отидат по предназначение, прозрачно, чисто"

Първанов, не става въпрос дали ЩЕ отидат по предназначение, а дали са отивали по предназначение ДОСЕГА !!!
Не желаейки да дадете обяснение как е било ДОСЕГА,Първанов дефакто признава корупционните практики в които е сам замесен !
15
0
 
0
 
! Отговори
Apollon преди 12 години
тези оправдания звучат някак гузно - особено последните думи за действителнте тежки обвинения.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Ето да не питате защо!!!!! Прост съвет за прости хора: на изборите гласувайте за хора, или партии свързани с бившето СДС, и ДСБ в частност. Във всички останали случаи, ще чакате някакви месии (борисов, волен, царчо) да идват да ви оправят, и заедно с това комунистите ще съсипват държавата през мандат. Това е истината, който не я е проумял, да не реве, че е ***!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 12 години
Гледайте какви шушумиги ни управляват!Защо ги избрахме?Ние по-големи шушумиги ли сме от тях,та направихме това?
ПИТАЙТЕ СЕ БЕ,ЮНАЦИ!ПИТАЙТЕ СЕ ВСЕКИ ЧАС ТА ДАНО ДА СИ ОТГОВОРИТЕ ВСЕКИ САМ ЗА СЕБЕ СИ.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Slabi otgovori na slabi vyprosi.
11
0
 
0
 
! Отговори
до кога ще чакаме преди 12 години
ние трябва да...НЕ мръс на пияви ц о ти и цялото ни нeкадърно и крадливо правителство просто трябва да си подадете оставката нищо повече не трябва да...
10
0
 
0
 
! Отговори
Neon Knight преди 12 години
....Не е убедителен човека от Сирищник! Никак даже! Лъха двуличие от думите му......